Velkommen til vår guide om hvordan du får tak i billetter til verdensmesterskapet i ishockey 2022. Mesterskapet spilles denne gangen i Finland og publikums tilstedeværelse er mer etterlengtet enn noen gang etter VM-2021 som var stengt for publikum.

Alt salg av hockey-VM-billetter skjer via IIHFs offisielle billettportal eller agenter. Når du kjøper hockey-VM-billetter er det flere ulike typer du kan velge mellom, hvor du også velger hvilken av vertsbyene du ønsker å se kamper i. Nedenfor har vi oppsummert de ulike billettpakkene du kan velge mellom, og hva prisene er for billetter til ishockey-VM.

Billettpakker

Alle billettyper finnes i ulike prisklasser, avhengig av hvor du ønsker å sitte på arenaen. Her presenterer vi mer informasjon om de ulike billettypene som er tilgjengelige å velge mellom til det kommende hockey-VM i Finland.

  • Dagsbilletter gir deg tilgang til alle kampene som spilles den dagen på den valgte arenaen. Det spilles 2 eller 3 kamper hver dag.
    Prisene for dagsbilletter varierer og henger sammen med hvilke og hvor mange kamper som spilles hver enkelt dag. For en voksen koster en dagsbillett i gruppespillet mellom € 15- € 355, og € 64- € 545 for sluttspillet. En barnebillett koster fra € 24 til € 75, og er kun tilgjengelig i såkalt kategori 3 på arenaene. En familie på fire kan gå på en 2-kampsdag fra under € 90 i Tampere og € 50 i Helsinki.
  • Enkeltbillettene gir deg adgang til en individuell kamp og kan kjøpes til både gruppespillet og sluttspillet. Prisene for enkeltbilletter er ennå ikke publisert. Enkeltbillettene slippes for salg i februar 2022 og antall billetter som blir tilgjengelig avhenger da av hvor mange dagspakker som tidligere er solgt.
  • Sluttspillpakken gir deg adgang til de to kvartfinalene, to semifinaler, bronsekampen og finalen som spilles i Tampere. Akkurat som for dagsbilletter, må du melde din interesse for å kunne kjøpe denne pakken. Prisen for en voksen er fra € 605 til € 1105. En barnebillett koster € 605 og er kun tilgjengelig i såkalt kategori 3 på arenaen.
  • Kvartfinalene i Helsinki koster en voksenbillett fra € 64 til € 174. En barnebillett koster € 24, og er kun tilgjengelig i såkalt kategori 3 på arenaen. 
  • Finalepakken gir deg adgang til alle kamper i sluttspillhelgen 28.-29. mai, som inkluderer de to semifinalene og begge medaljekampene i Tampere. Akkurat som for dagsbilletter, må du melde din interesse for å kunne kjøpe denne pakken. Prisen for denne pakken for en voksen er fra € 505 til € 955. En barnebillett koster € 505, og er kun tilgjengelig i såkalt kategori 3 på arenaen.

Se her hos IIHF for en fullstendig oversikt over prisene.

Reise til Hockey-VM 2022

Når du reiser til Hockey-VM i Finland kan du velge å arrangere reisen selv eller du kan la en turoperatør arrangere reise og overnatting.

Å oppleve Hockey-VM på stedet

Når du er i en av VM-byene er det så mye mer enn bare kampene å oppleve. For eksempel arrangerer IIHF en egen fansone i alle byer, hvor hockeyfans kan samles for å se kampene sammen på storskjerm eller bare komme i stemning. Å gå inn i fansonen er helt gratis og du trenger ikke kampbillett for inngang.

I tillegg til arrangementene som IIHF står bak, er det mange lokale arrangører som har eventer som skal gi besøkende en enda bedre opplevelse av byen.

Tips når du planlegger din VM-reise

Når du har bestemt deg for at du skal ta en tur til en av de to VM-byene, kan det være greit å starte i god tid. På grunn av mesterskapets popularitet er det stor etterspørsel på fly- og togbilletter, og også presset på hotellene er høyt.

Ønsker du å spare en slant eller er det utsolgt på hotell, kan det være greit å være åpen for andre muligheter. Bor for eksempel like utenfor VM-byen eller lei av privatpersoner. Det samme med om flybillettene er utsolgt, kan du fly til en by i nærheten og deretter reise med tog, buss eller leie bil.

Overnatting under Hockey-VM

Tampere og Helsinki er byer fulle av hoteller og du kan finne overnatting i flere forskjellige prisklasser. Ettersom VM-byene er populære å besøke, er det viktig å være ute i god tid dersom du ønsker å få akkurat den overnattingen du leter etter. Under mesterskapet vil hotellene raskt bli fullbooket, så det kan være greit å se på alternativene å velge mellom akkurat nå.

Hockey-VM 2022 billetter – Viktig information

På grunn av den pågående pandemien, kan det være eller komme lokale smitteverntiltak under VM. Når en kjøper billett til dette VM, er man også enig i å følge evt tiltak som er i byen eller på arenaen til enhver tid. Dette kan være tiltak som, men ikke begrenset til: