Velobet

Velkommen til vår guide om hvordan du får tak i billetter til verdensmesterskapet i ishockey 2023. Mesterskapet spilles denne gangen i Finland og Latvia.

Alt salg av hockey-VM-billetter skjer via IIHFs offisielle billettportal eller agenter. Når du kjøper hockey-VM-billetter er det flere ulike typer du kan velge mellom, hvor du også velger hvilken av vertsbyene du ønsker å se kamper i.

Nedenfor har vi oppsummert de ulike billettpakkene du kan velge mellom, og hva prisene er for billetter til ishockey-VM.

Billettpakker

Alle billettyper finnes i ulike prisklasser, avhengig av hvor du ønsker å sitte på arenaen. Her presenterer vi mer informasjon om de ulike billettypene som er tilgjengelige å velge mellom til det kommende hockey-VM i Finland og Latvia.

  • Dagsbilletter gir deg adgang til alle kampene som spilles den dagen i den valgte byen. Det spilles enten 2 eller 3 kamper per dag.
    Prisene på dagsbillettene er forskjellige og er delvis knyttet til hvilke og hvor mange kamper som spilles, samt hvilket sete i arenaen du velger. For en voksen koster en dagsbillett til gruppespillet mellom 20-345 Euro, og 155-545 Euro for sluttspillet.
  • Enkeltbilletter gir deg adgang til en enkelt kamp og kan kjøpes til både gruppespillet og sluttspillet. Prisene for enkeltbilletter varierer. I Riga skilles det ikke mellom voksen- og barnebillett. Der koster enkeltbilletter fra 9 Euro til 139 Euro, alt etter hvilken kamp og plassering på setet. I kvartfinalene i Riga er prisen for en voksen fra 89 til 169 euro. I Tampere koster enkeltbilletter i gruppespillet for en voksen fra 10 euro og helt opp til 215 euro. Billettene er delt opp i tre kategorier. i Tampere har de barnebilletter på alle kamper utenom finalen.

Se her hos IIHF for en fullstendig oversikt over prisene.

Reise til Hockey-VM 2023

Når du reiser til Hockey-VM i Finland og Latvia kan du velge å arrangere reisen selv eller du kan la en turoperatør arrangere reise og overnatting.

Å oppleve Hockey-VM på stedet

Når du er i en av VM-byene er det så mye mer enn bare kampene å oppleve. For eksempel arrangerer IIHF en egen fansone i alle byer, hvor hockeyfans kan samles for å se kampene sammen på storskjerm eller bare komme i stemning. Å gå inn i fansonen er helt gratis og du trenger ikke kampbillett for inngang.

I tillegg til arrangementene som IIHF står bak, er det mange lokale arrangører som har eventer som skal gi besøkende en enda bedre opplevelse av byen.

Tips når du planlegger din VM-reise

Når du har bestemt deg for at du skal ta en tur til en av de to VM-byene, kan det være greit å starte i god tid. På grunn av mesterskapets popularitet er det stor etterspørsel på fly- og togbilletter, og også presset på hotellene er høyt.

Ønsker du å spare en slant eller er det utsolgt på hotell, kan det være greit å være åpen for andre muligheter. Bor for eksempel like utenfor VM-byen eller leie av privatpersoner. Det samme med om flybillettene er utsolgt, kan du fly til en by i nærheten og deretter reise med tog, buss eller leie bil.

Overnatting under Hockey-VM

Tampere og Riga er byer fulle av hoteller og du kan finne overnatting i flere forskjellige prisklasser. Ettersom VM-byene er populære å besøke, er det viktig å være ute i god tid dersom du ønsker å få akkurat den overnattingen du leter etter. Under mesterskapet vil hotellene raskt bli fullbooket, så det kan være greit å se på alternativene å velge mellom akkurat nå.

Billetter til Junior Hockey VM 2024

Når JVM spilles i Sverige forventer arrangørene stor interesse for å se kampene på stedet. Fra begynnelsen ble det sagt at salget skulle starte 14. februar 2023, men bare dager før denne datoen kunngjorde det svenske ishockeyforbundet at det hele vil bli utsatt til 2. mars 2023, dette for å gi mer tid til å planlegge best mulig tidsplan for både spillere og fans.

Billetttypen som vil være tilgjengelig er de populære dagsbillettene, hvor du får inngang til inntil tre kamper som spilles på samme arena i løpet av dagen. Prisen for en dagsbillett avhenger av hvilke kamper som spilles, men er planlagt å koste mellom 120 og 705 SEK. Det er også en grense på 15 billetter per bestilling til arrangementet.