Betsson

Her finner du all informasjon om sluttspillet til hockey VM 2021. Etter at alle seksten deltakende lag har spilt sine syv gruppespillkamper, går de aller beste lagene videre til sluttspillet der det er seier eller tap som teller. Det er de fire beste lagene i de to verdensmestergruppene som går videre til sluttspillet, som begynner med kvartfinaler og deretter blir fulgt av semifinaler og medaljekamper. Sluttspillet starter 3. juni og fortsetter så til mesterskapet er avrundet søndag 6. juni.

Her er spillplanen for kampene som spilles under sluttspillet på VM 2021. Hvilke lag som vil delta i de forskjellige kampene er tydelig ettersom gruppespillet er over. I forbindelse med dette vil vi også legge til et playoff-tre her på siden, der du kan se lagets vei til den store finalen.

Russian Olympic Committee - Slovakia
        Viaplay
USA - Latvia
        Viaplay
Finland - Norge
        Viaplay
Tyskland - Canada
        Viaplay
Danmark - Kasakstan
        Viaplay
Sverige - Kviterussland
        Viaplay
Tsjekkia - Storbritannia
        Viaplay
Sveits - Italia
        Viaplay
Latvia - Finland
        Viaplay
Slovakia - Tyskland
        Viaplay
Italia - Canada
        Viaplay
Norge - Storbritannia
        Viaplay
Kviterussland - USA
        Viaplay
Russian Olympic Committee - Kasakstan
        Viaplay
Tsjekkia - Sverige
        Viaplay
Danmark - Sveits
        Viaplay
Latvia - Norge
        Viaplay
Slovakia - Canada
        Viaplay
Finland - USA
        Viaplay
Russian Olympic Committee - Tyskland
        Viaplay
Tsjekkia - Kviterussland
        Viaplay
Italia - Danmark
        Viaplay
Sverige - Storbritannia
        Viaplay
Sveits - Kasakstan
        Viaplay
Norge - Kviterussland
        Viaplay
Russian Olympic Committee - Italia
        Viaplay
Finland - Sverige
        Viaplay
Sveits - Slovakia
        Viaplay
Tyskland - Danmark
        Viaplay
Storbritannia - USA
        Viaplay
Canada - Kasakstan
        Viaplay
Tsjekkia - Latvia
        Viaplay
Tyskland - Italia
        Viaplay
Storbritannia - Finland
        Viaplay
Kasakstan - Slovakia
        Viaplay
Latvia - Kviterussland
        Viaplay
Danmark - Russian Olympic Committee
        Viaplay
USA - Sverige
        Viaplay
Kviterussland - Finland
        Viaplay
Canada - Sveits
        Viaplay
Italia - Slovakia
        Viaplay
Norge - Tsjekkia
        Viaplay
Storbritannia - Latvia
        Viaplay
Kasakstan - Tyskland
        Viaplay
Sverige - Norge
        Viaplay
Sveits - Russian Olympic Committee
        Viaplay
Kasakstan - Italia
        Viaplay
USA - Tsjekkia
        Viaplay
Kviterussland - Storbritannia
        Viaplay
Canada - Danmark
        Viaplay
Tyskland - Sveits
        Viaplay
Sverige - Latvia
        Viaplay
Slovakia - Danmark
        Viaplay
USA - Norge
        Viaplay
Canada - Russian Olympic Committee
        Viaplay
Finland - Tsjekkia
        Viaplay
Datum Tid Match
3 juni 2021 15:15 Kvartfinale 1
3 juni 2021 15:15 Kvartfinale 2
3 juni 2021 19:15 Kvartfinale 3
3 juni 2021 19:15 Kvartfinale 4
5 juni 2021 13:15 Semifinale 1
5 juni 2021 17:15 Semifinale 2
6 juni 2021 14:15 Bronsefinale
6 juni 2021 19:15 Finale

🏆 Slik spilles sluttspillet i VM i ishockey 2021

I sluttspillet er det vinn eller tap som gjelder på alle møter. Målet for de åtte lagene som kommer hit er å komme til finalekampen der den nye verdensmesteren i ishockey blir kronet. På denne siden finner du all informasjon om hvordan sluttspillet i hockey VM 2021 går.

Når de åtte lagene er klare for sluttspill, vil vi oppdatere denne siden med et sluttspill, der du kan følge lagets vei til finalen. Ovenfor finner du datoene og tidene for alle sluttspillkamper. Når lagene gjør seg klare for sluttspillet, vil det være klart hvilke lag som skal spille i hver kvartfinale.

🏒 Hvilke lag går videre til sluttspillet?

Sluttspillet har plass til åtte landslag, og det er de fire beste lagene fra gruppe A som går videre her sammen med de fire beste lagene fra gruppe B. For å klype et av de høyeste plasseringene i gruppen, er det nødvendig å samle så mange poeng som mulig i løpet av de syv kampene som laget spiller i gruppespillet.

🏟 Hvor spilles sluttspillkampene?

Akkurat som under gruppespillet, vil kampene i verdenscupfinalen 2021 finne sted i den latviske hovedstaden Riga. Kampene blir delt mellom de to arenaene Arena Riga og Olympic Sports Center, hvor den tidligere og større arenaen holder flertallet av kampene. Kvartfinalen fordeles jevnt mellom arenaene, samtidig som både semifinaler og bronsekamp og finale avgjøres på Arena Riga.

🤷🏼 Hvordan fungerer sluttspillet?

Kvartfinale

Sluttspillet begynner med fire kvartfinaler torsdag 3. juni, som for mange regnes som den viktigste delen av sluttspillet. Det er her det blir bestemt om du har sjansen til å nøye deg med medaljene, eller om du må pakke vesken og avslutte verdenscupeventyret. Lagene som vinner kvartfinalen er klare for semifinalen og en av medaljekampene.

Semifinaler

Hvilken av gull- og bronsekampene laget skal spille, er akkurat det som avgjøres i semifinalen, som spilles lørdag 5. juni. Vinnerne av disse to møtene går rett til den store VM-finalen og nøyer seg dermed med verdensmestertittelen. Taperne får i sin tur også spille videre, men da i kampen om bronsen.

Medaljekamper

Bronsekampen og finalen spilles begge søndag 6. juni. For å øke spenningen er det bronsekampen som spilles først og mesterskapet blir endelig avrundet med den store gullkampen.

🥅 Hvilke lag møtes i verdenscupfinalen?

Allerede før sluttspillet starter, er det en ferdig mal som kvalifiserte lag møter hverandre i kvartfinalen. Vinneren i gruppe A møter den fjerde i gruppe B, mens vinneren i gruppe B møter den fjerde i gruppe A. I de to andre kampene er det den andre i gruppe A som møter den tredje i gruppe B, og andre i gruppe B som spiller mot den tredje i gruppe A. Lagene som kommer først og andre i gruppene får hjemmefordel i kvartfinalen, noe som betyr at de får spille møtene sine på arenaen der de spilte gruppespillet sitt .

I semifinalen vil nye regler bli brukt fra 2019, der det er lagets ytelse i gruppespillet som påvirker motstanden i semifinalen. Etter at de fire kvalifiserte lagene er ferdige, rangeres de basert på plassering i gruppen, poeng, målforskjell og scorede mål under gruppespillet. Det beste laget her møter det dårligst rangerte laget i den ene semifinalen, mens de to andre lagene møtes i den andre kampen.

Slik så seedingen mellom lagene i sluttspillet 2019:
1: Russland (gruppe ett, 21 poeng)
2: Canada (gruppepunkt 18 poeng)
3: Tsjekkia (gruppe to, 18 poeng)
4: Finland (gruppe to 16 poeng)
5: Sverige (gruppe tre, 15 poeng)
6: Tyskland (gruppe tre, 15 poeng)
7: USA (gruppe fire, 14 poeng)
8: Sveits (gruppe fire, 12 poeng)

🇳🇴 Hvilke lag kan Norge møte i VM-finalen?

Når det norske landslaget spiller i gruppe B, møter de automatisk et lag fra gruppe A i kvartfinalen. Lag som har gode sjanser til å komme seg til sluttspill her er de gode nasjonene Sverige og Russland, som mest sannsynlig vil toppe tabellen på slutten av gruppespillet. Hvilke av disse lagene Norge da kan møte, er delvis relatert til hvordan laget selv, så vel som motstanderne, posisjonerer seg. Skulle Norge vinne gruppe B, er det stor sjanse for at de kan få en enklere motstand i form av Storbritannia eller hviterussland som kan ta fjerdeplassen i gruppe a. Fra semifinalen er det da en sjanse til å møte lag fra egen gruppe.

🥇 Hockey VM 2021 finale

Den store hockey VM-finalen er slutten på hele turneringen, og også kampen som endelig avgjør hvem som tar gullmedaljen hjem. Teamet som kommer hele veien hit har opprinnelig opptrådt under gruppespillet og deretter vunnet i både kvartfinalen og semifinalen. Hockey VM 2021-finalen spilles på Arena Riga, hvor et publikum på opptil 14.500 tilskuere kan sees for å se den spennende kampen (hvis et publikum fikk lov til under mesterskapet). Datoen for å holde styr på for den store kampen er 6. juni 2021.

Hvilke to lag som kommer til det endelige hockey VM 2021 gjenstår å se, men selv lenge før turneringen starter kan mange gjette seg om hvilke lag det blir.

🏆 Hvem vant Ishockey VM 2019?

Det finske landslaget kom inn i verdenscupen som underdogs, men en tropp som manglet mange stjerner. Til tross for dette gikk laget helt til finalen, der de beseiret Canada 3-1.

🇳🇴 Hvor mange ganger har Norge vunnet Hockey VM?

Så langt har Norge aldri vunnet ishockey VM.

🇳🇴 Hvem kan Norge møte i kvartfinalen?

Hvis Norge går videre til sluttspillet, møter de et lag fra gruppe A i kvartfinalen. Her er det Sverige og Russland som er potensielle store motstandere.

⭐ Tidligere finaler i hockey VM

Selv om det svenske landslaget ikke kvalifiserer seg til spill i verdenscupfinalen, følger som regel svenske supportere den spennende kampen om gullet. Kampene byr vanligvis på store overraskelser, spesielt når lag som møtte hverandre tidligere i turneringen avgjør. Her oppsummerer vi de siste årene av de siste årene i verdensmesterskapet i ishockey.

2010-VM i Tyskland

Russland og Tsjekkia var lagene som kom helt til finalen i Lanxess Arena, Köln. Dette var første gang lagene møttes i en VM-finale, og allerede etter 20 sekunder klarte Tsjekkia å score det første målet. Selv i den andre perioden klarte laget å slå nettet, og bare i den siste perioden var det Russland som økte farten. Med 35 sekunder igjen av kampen klarte Russland å score sitt første mål, men dette var ikke nok til å ta kampen til ekstraomgang.

VM 2011 i Slovakia

Finalen i 2011 var en skikkelig rivalkamp mellom Tre Kronor og de finske løvene. Foran publikum på Orange Arena i Bratislava, klarte Finland å trekke seg veldig bra unna den siste perioden og dermed vinne møtet 6-1. Da de siste 20 minuttene begynte var det 1-1, men etter bare noen minutter hadde Finland 3-1 ledelse. Sverige kjempet helt til siste, men i løpet av de siste fem minuttene av kampen raslet Finland inn tre mål til som satte spikeren i kisten.

VM 2012 i Finland og Sverige

Russland og Slovakia nådde verdenscupfinalen, som startet med et tidlig ledermål fra Slovakia. Russland klarte imidlertid å utligne før slutten av perioden, og i den andre perioden klarte laget å trekke seg betydelig. Dette ble lagt merke til ikke bare i antall mål, men også i skuddene på mål som ble 16-8 for perioden. I den siste perioden klarte Slovakia å få nok en hit, men dette var ikke nok. Det endelige resultatet av møtet var 6-2 til Russland.

VM 2013 i Sverige og Finland

Sverige gikk helt til VM-finalen hjemme og dette mot Sveits, som de møtte under turneringens gruppespill. På det møtet var det Sveits som lyktes best og Tre Kronor gikk dermed inn i finalen med et sterkt hevnlyst. Imidlertid var det Sveits som scoret det første målet i møtet, men Erik Gustafssons mål ni minutter ut i kampen snudde virkelig kampen. Dette var begynnelsen på Sveriges målkavalkade som gjorde at kampen endte 5-1.

VM 2014 i Hviterussland

Finland og Russland møttes under gruppespillet og gikk så helt til verdenscupfinalen, hvor de møttes igjen. Kampen startet jevnt og halvveis i møtet var det 2-2. Etter det trakk det russiske laget seg og kunne dra full nytte av Finlands mange utvisninger. Da det endelige signalet hørtes ut, sto det 5-2 på brettet, og Russland kunne telle hjem sitt femte VM-gull.

2015-VM i Tsjekkia

2015 var det første året på 2010-tallet at et lag utenfor Europa nådde VM-finalen. Det kanadiske laget gikk feilfritt gjennom sluttspillet og gikk helt til en gullkamp mot den regjerende mesteren Russland. Den nordamerikanske hockeynasjonen gjorde en utrolig sterk innsats i kampen og ga ikke Russland sjansen til å ta igjen. Med en målforskjell på 37-12 og målnumrene 6-1, klarte Canada å sikre verdenscupgullet.

VM 2016 i Russland

I 2016 nådde Canada igjen VM-finalen, der de møtte Finland. De to lagene hadde tidligere møttes i gruppespillet, hvor Finland var det laget som presterte best. I finalekampen så det imidlertid annerledes ut, og nå var det i stedet det kanadiske landslaget som gjorde det best. Connor McDavid startet scoringen i den første perioden, og Matt Duchene klarte deretter å score et mål i siste sekund av kampen.

VM 2017 i Frankrike og Tyskland

Canada nådde sin tredje strake verdensmesterskap-finale i 2017, og denne gangen møtte ikke mindre enn Tre Kronor. Victor Hedman scoret kampens første mål og kort tid etter kunne Canada utligne. Kampen ble ikke tilbudt flere mål, og møtet måtte tas til straffesparkkonkurranse for å bli avgjort. Nicklas Bäckström og Oliver Ekman-Larsson var de eneste spillerne som satte sine straffer, og takket være Henrik Lundqvists redninger i målet klarte Sverige å ta gullet hjem.

VM 2018 i Danmark

Finalen 2018 var en reprise fra VM 2013, da Sverige og Sveits nok en gang kompenserte for mesterskapet. Lagene hadde møttes i løpet av gruppespillet, og da var det Sverige som presterte best. Dette var også tilfelle under det siste møtet, der Tre Kronor klarte å forsvare gullet. Både første og andre periode bød på et mål fra begge lag og med et endelig resultat på 2-2 ble møtet tatt til straffe. Nok en gang var det den svenske keeperen, denne gangen Anders Nilsson, som kunne avgjøre det hele.

VM 2019 i Slovakia

Akkurat som i 2016 møttes Canada og Finland i verdenscupfinalen. Også i år hadde lagene møttes under gruppespillet, der Canada var det laget som presterte best. Finland gikk inn i verdenscupen som underdogs, men overrasket mest med laget sitt der de store stjernene var fraværende. Etter en kanadisk start på skytteren var Finland i stand til å ta over og til tross for halvparten så mange skudd på mål som motstanderne.