Her finner du all informasjon om sluttspillet til ishockey-VM 2023. Etter at alle 16 deltakende lag har spilt sine syv gruppespillskamper, går de fire beste lagene fra hver gruppe videre til sluttspillet der det er vinn eller forsvinn som gjelder. Sluttspillet starter med kvartfinaler og blir fulgt av semifinaler og medaljekamper. Sluttspillet starter 25. mai og går fram til mesterskapet avsluttes med finalen søndag 28. mai.

Sluttspillet ishockey-VM 2023

Her er kampplanen for kampene som spilles under sluttspillet under VM-2023. Hvilke lag som vil spille i de forskjellige kampene vil vise seg når gruppespillet er ferdigspilt. I forbindelse med dette vil vi også legge til et playoff-tre her på siden, der du kan se lagenes vei til den store finalen.

Dato Tid Kamp
Torsdag 25. mai 15.20 USA – Tsjekkia
Torsdag 25. mai 15.20 Sveits – Tyskland
Torsdag 25. mai 19.20 Canada – Finland
Torsdag 25. mai 19.20 Sverige – Latvia
Lørdag 27. mai 13.20 Canada – Latvia
Lørdag 27. mai 17.20 USA – Tyskland
Søndag 28. mai 14.20 Bronse: USA – Latvia
Søndag 28. mai 19.20 Finale: Canada – Tyskland

🏆 Slik spilles sluttspillet i VM i ishockey 2023

I sluttspillet er det vinn eller forsvinn i alle kamper. Målet for de åtte lagene som kommer hit er å komme til finalekampen der den nye verdensmesteren i ishockey blir kronet. På denne siden finner du all informasjon om hvordan sluttspillet i ishockey-VM 2023 går.

Når de 8 lagene er klare for sluttspill, vil vi oppdatere denne siden med sluttspillet, der du kan følge lagets vei til finalen. Ovenfor finner du datoene og tidene for alle sluttspillkamper. Når lagene gjør seg klare for sluttspillet, vil vi legge de inn fortløpende.

🏒 Hvilke lag går videre til sluttspillet?

Sluttspillet har plass til åtte lag, og det er de fire beste lagene fra gruppe A som går videre her sammen med de fire beste lagene fra gruppe B. For å klare å få en av de høyeste plasseringene i gruppen, er det nødvendig å samle så mange poeng som mulig i løpet av de syv kampene som laget spiller i gruppespillet.

🏟 Hvor spilles sluttspillkampene?

Akkurat som under gruppespillet vil kampene i VM-sluttspillet 2023 gå i Tampere og Riga. Kampene vil bli delt mellom de to arenaene Tampere Deck Arena og Arena Riga, hvor førstnevnte vil holde majoriteten av kampene. Kvartfinalene deles jevnt mellom arenaene, mens både semifinaler samt bronsekampen og finalen avgjøres i Tampere.

🤷🏼 Hvordan fungerer sluttspillet?

Kvartfinalene

Sluttspillet begynner med fire kvartfinaler torsdag 25. mai, som for mange regnes som den viktigste delen av sluttspillet. Det er her det avgjøres om en har sjansen til å nøye deg med medaljene, eller om en må pakke sekken og avslutte VM-eventyret. Lagene som vinner kvartfinalene sine er klare for semifinale samt en av medaljekampene. I hvilken arena de skal spille kvartfinalen, avgjøres av plasseringen i tabellen, der gruppevinner og gruppetoer får fordelen av å spille kampene sine på samme arena der de spilte gruppespillene sine. Her lister vi opp dato og klokkeslett for alle kvartfinalene.

 • Torsdag 25. mai kl. 15.20 Kvartfinale 1 (spilles på Tampere Deck Arena)
 • Torsdag 25. mai kl. 15.20 Kvartfinale 2 (spilles på Arena Riga)
 • Torsdag 25. mai kl. 19.20 Kvartfinale 3 (spilles på Tampere Deck Arena)
 • Torsdag 25. mai kl. 19.20 Kvartfinale 4 (spilles på Arena Riga)

Dersom en kvartfinale ikke er avgjort etter ordinær spilletid, spilles det 10 minutters ekstraomgang, hvor laget som scorer det første målet vinner kampen. Hvis det ikke scores mål, går kampen til straffer.

Semifinalene

Hvilken av gull- og bronsekampene lagene går videre til er nettopp det som avgjøres i semifinalen, som spilles lørdag 28. mai. Seirene i disse to møtene går direkte til den store VM-finalen og gjør dermed opp om verdensmestertittelen. Taperne får på sin side også spille videre, men da i kampen om bronse. Her lister vi opp dato og klokkeslett for semifinalene.

 • Lørdag 27. mai kl. 13.20 Semifinale 1 (spilles på Tampere Deck Arena)
 • Lørdag 27. mai kl. 17.20 Semifinale 2 (spilles på Tampere Deck Arena)

Dersom en semifinale ikke er avgjort etter ordinær spilletid, spilles det 10 minutters ekstraomgang, hvor laget som scorer det første målet vinner kampen. Hvis det ikke scores mål, går kampen til straffer.

Medaljekampene

Bronsekampen og finalen spilles begge søndag 28. mai. For å øke spenningen spilles bronsekampen først og mesterskapet rundes til slutt av med den store gullkampen. Her lister vi opp dato og klokkeslett for medaljekampene.

 • Søndag 28. mai kl. 14.20 Bronsefinale
 • Søndag 28. mai kl. 19.20 Finale

🥅 Hvilke lag møtes i VM-sluttspillet?

Allerede før sluttspillet starter, er det en ferdig mal for hvilke kvalifiserte lag som møter hverandre i kvartfinalen. Vinneren av gruppe A møter den fjerde i gruppe B, mens vinneren av gruppe B møter den fjerde i gruppe A. I de to andre kampene møter den andre i gruppe A den tredje i gruppe B, og den andre i gruppe B. Gruppe B skal spille mot den tredje i gruppe A.

Slik kommer kvartfinalene til å spilles:
Vinneren gruppe A – nr 4 gruppe B
Vinneren gruppe B – nr 4 gruppe A
Nr 2 gruppe A – Nr 3 gruppe B
Nr 2 gruppe B – Nr 3 gruppe A

Lagene som kommer på første og andre plass i gruppene får hjemmebanefordel i kvartfinalen, noe som betyr at de får spille sine møter på arenaen der de spilte gruppespillet sitt. Det gjør at du slipper reisetid før kamp, ​​noe som kan være en utrolig stor fordel dersom VM-byene ligger langt fra hverandre.

Seedning avgjør semifinale-kampene

I semifinalen benyttes nye regler fra og med 2019, hvor det er lagets prestasjon i gruppespillet som påvirker motstanden i semi. Etter at de fire kvalifiserte lagene er ferdige, rangeres de basert på plassering i gruppen, poeng, målforskjell og mål scoret i gruppespillet. Det beste laget her møter det lavest rangerte laget i den ene semifinalen, mens de to andre lagene møtes i den andre kampen.

Slik såg seedningen ut mellom lagene i sluttspillet 2022:

 1. Sveits (gruppevinner 20 poeng)
 2. Finland (gruppevinner 19 poeng)
 3. Sverige (gruppetoer, 18 poeng)
 4. Tyskland (gruppetoer 16 poeng)
 5. Canada (nr 3 i gruppen, 15 poeng)
 6. Tsjekkia (nr 3 i gruppen, 13 poeng)
 7. USA (nr 4 i gruppen, 13 poeng)
 8. Slovakia (nr 4 i gruppen, 12 poeng)

🇳🇴 Hvilke lag kan Norge møte i VM-finalen?

Når det norske landslaget spiller i gruppe B, møter de automatisk et lag fra gruppe A i kvartfinalen. Lagene som har gode sjanser til å komme seg til sluttspill her er de gode nasjonene Finland og USA, som mest sannsynlig vil toppe tabellen på slutten av gruppespillet. Hvilke av disse lagene Norge da kan møte, er delvis relatert til hvordan laget selv, så vel som motstanderne, posisjonerer seg.

Skulle Norge vinne gruppe B, er det stor sjanse for at de kan få en enklere motstand i form av Sverige eller Tyskland som kan ta fjerdeplassen i gruppe A. Fra semifinalen er det da en sjanse til å møte lag fra egen gruppe.

🥇 Ishockey-VM 2023 finale

Den store hockey-VM-finalen er slutten på hele turneringen og også kampen som til slutt avgjør hvem som tar hjem gullmedaljen. Lagene som kommer helt hit harDet gjenstår å se hvilke to lag som kommer til det avsluttende hockey-VM 2023, men allerede lenge før turneringen starter kan mange ha sine gjetninger om hvilke lag det blir. prestert i gruppespillet og deretter vunnet både i kvartfinalen og semifinalen.

Hockey-VM 2023-finalen spilles på Tampere Deck Arena, hvor et publikum på opptil 13 300 tilskuere kan få plass for å se den spennende kampen. Datoen for å se den store kampen er 28. mai 2022.

Det gjenstår å se hvilke to lag som kommer til det avsluttende hockey-VM 2023, men allerede lenge før turneringen starter kan mange ha sine gjetninger om hvilke lag det blir.

🏆 Hvem vant Ishockey-VM 2022?

I Russlands fravær kunne andre lag ta steget opp og ta seg til sluttspillet. De som endte øverst på pallen var Finland, som vant over Canada på overtid på hjemmebane.

🇳🇴 Hvor mange ganger har Norge vunnet Hockey-VM?

Så langt har Norge aldri vunnet ishockey-VM.

🏒 Hvem kan Norge møte i kvartfinalen?

Hvis Norge går videre til sluttspillet, møter de et lag fra gruppe A i kvartfinalen. Her er det Finland, USA, Sverige og Tyskland som er potensielle store motstandere.

⭐ Tidligere finaler i hockey VM

Selv om det norske landslaget ikke kvalifiserer seg til spill i verdenscupfinalen, følger som regel mange norske supportere den spennende kampen om gullet. Kampene byr vanligvis på store overraskelser, spesielt når lag som møtte hverandre tidligere i turneringen avgjør. Her oppsummerer vi de siste årene av de siste årene i verdensmesterskapet i ishockey.

VM 2010 i Tyskland

Russland og Tsjekkia var lagene som kom helt til finalen i Lanxess Arena, Köln. Dette var første gang lagene møttes i en VM-finale, og allerede etter 20 sekunder klarte Tsjekkia å score det første målet. Selv i den andre perioden klarte laget å slå nettet, og bare i den siste perioden var det Russland som økte farten. Med 35 sekunder igjen av kampen klarte Russland å score sitt første mål, men dette var ikke nok til å ta kampen til ekstraomgang.

VM 2011 i Slovakia

Finalen i 2011 var en skikkelig rivalkamp mellom Tre Kronor og de finske løvene. Foran publikum på Orange Arena i Bratislava, klarte Finland å trekke seg veldig bra unna den siste perioden og dermed vinne møtet 6-1. Da de siste 20 minuttene begynte var det 1-1, men etter bare noen minutter hadde Finland 3-1 ledelse. Sverige kjempet helt til siste, men i løpet av de siste fem minuttene av kampen raslet Finland inn tre mål til som satte spikeren i kisten.

VM 2012 i Finland og Sverige

Russland og Slovakia nådde verdenscupfinalen, som startet med et tidlig ledermål fra Slovakia. Russland klarte imidlertid å utligne før slutten av perioden, og i den andre perioden klarte laget å trekke seg betydelig. Dette ble lagt merke til ikke bare i antall mål, men også i skuddene på mål som ble 16-8 for perioden. I den siste perioden klarte Slovakia å få nok en hit, men dette var ikke nok. Det endelige resultatet av møtet var 6-2 til Russland.

VM 2013 i Sverige og Finland

Sverige gikk helt til VM-finalen hjemme og dette mot Sveits, som de møtte under turneringens gruppespill. På det møtet var det Sveits som lyktes best og Tre Kronor gikk dermed inn i finalen med et sterkt hevnlyst. Imidlertid var det Sveits som scoret det første målet i møtet, men Erik Gustafssons mål ni minutter ut i kampen snudde virkelig kampen. Dette var begynnelsen på Sveriges målkavalkade som gjorde at kampen endte 5-1.

VM 2014 i Hviterussland

Finland og Russland møttes under gruppespillet og gikk så helt til verdenscupfinalen, hvor de møttes igjen. Kampen startet jevnt og halvveis i møtet var det 2-2. Etter det trakk det russiske laget seg og kunne dra full nytte av Finlands mange utvisninger. Da det endelige signalet hørtes ut, sto det 5-2 på brettet, og Russland kunne telle hjem sitt femte VM-gull.

2015-VM i Tsjekkia

2015 var det første året på 2010-tallet at et lag utenfor Europa nådde VM-finalen. Det kanadiske laget gikk feilfritt gjennom sluttspillet og gikk helt til en gullkamp mot den regjerende mesteren Russland. Den nordamerikanske hockeynasjonen gjorde en utrolig sterk innsats i kampen og ga ikke Russland sjansen til å ta igjen. Med en målforskjell på 37-12 og målnumrene 6-1, klarte Canada å sikre verdenscupgullet.

VM 2016 i Russland

I 2016 nådde Canada igjen VM-finalen, der de møtte Finland. De to lagene hadde tidligere møttes i gruppespillet, hvor Finland var det laget som presterte best. I finalekampen så det imidlertid annerledes ut, og nå var det i stedet det kanadiske landslaget som gjorde det best. Connor McDavid startet scoringen i den første perioden, og Matt Duchene klarte deretter å score et mål i siste sekund av kampen.

VM 2017 i Frankrike og Tyskland

Canada nådde sin tredje strake verdensmesterskap-finale i 2017, og denne gangen møtte ikke mindre enn Tre Kronor. Victor Hedman scoret kampens første mål og kort tid etter kunne Canada utligne. Kampen ble ikke tilbudt flere mål, og møtet måtte tas til straffesparkkonkurranse for å bli avgjort. Nicklas Bäckström og Oliver Ekman-Larsson var de eneste spillerne som satte sine straffer, og takket være Henrik Lundqvists redninger i målet klarte Sverige å ta gullet hjem.

VM 2018 i Danmark

Finalen 2018 var en reprise fra VM 2013, da Sverige og Sveits nok en gang kompenserte for mesterskapet. Lagene hadde møttes i løpet av gruppespillet, og da var det Sverige som presterte best. Dette var også tilfelle under det siste møtet, der Tre Kronor klarte å forsvare gullet. Både første og andre periode bød på et mål fra begge lag og med et endelig resultat på 2-2 ble møtet tatt til straffe. Nok en gang var det den svenske keeperen, denne gangen Anders Nilsson, som kunne avgjøre det hele.

VM 2019 i Slovakia

Akkurat som i 2016 møttes Canada og Finland i verdenscupfinalen. Også i år hadde lagene møttes under gruppespillet, der Canada var det laget som presterte best. Finland gikk inn i verdenscupen som underdogs, men overrasket mest med laget sitt der de store stjernene var fraværende. Etter en god kanadisk start på skytterene, var Finland i stand til å ta over og til tross for langt færre skudd på mål som motstanderne. Finland vant 3-1 over Canada og fikk med det sin tredje tittel.

VM 2020 i Sveits

Turneringen ble avlyst på grunn av Corona-pandemien

VM 2021 i Latvia

Som i 2019, var det Finland og Canada som møtte hverandre i finalen. Kampen skulle svinge hele veien. I første periode tok Finland ledelsen, mens Canada utliknet i andre periode. I tredje periode fikk derimot begge lagene inn hvert sitt mål. Det stor 2-2 til fulltid, og det måtte dermed spilles ekstraomgang. Det var Paul som i det 66 min fikk inn det siste målet og Canada fikk nok et VM-gull med seg hjem den 27 i rekken!

VM 2022 i Finland

Regjerende verdensmestere Canada kom nok en gang til finalen og måtte her møte hjemmenasjonen selv. Det var Canada som tok ledelsen i starten av den andre perioden, som de holdt til kampen gikk inn i sin siste periode. Her klarte Finland å snu resultatet fra 0-1 til 3-1 i løpet av ti minutter. Canadierne svarte imidlertid med å utligne i sluttminuttene og tok dermed kampen til ekstraomganger. Her pådro Canada seg en unødvendig utvisning og i den andre som laget ville være fulltallig klarte Sakari Manninen å presse Finland til seier.

🇳🇴 Norge i VM-sluttspillet i ishockey

Norges herrelag i ishockey har gjennom årene variert i sine prestasjoner, og mange VM har blitt spilt utenfor toppdivisjonene. Siden 2005 har Norge vært i toppdivisjonen, men VM-2021 endte Norge på siste plass og skulle egentlig blitt sendt ut av toppdivisjonen. På grunn av covid 19-pandemien ble alle de andre VM avlyst dette året slik at status que ble bestemt på samtlige divisjoner og Norge fikk beholde sin plass i toppdivisjonen. Den beste plassen Norge har oppnådd i VM, var i 2011 da Norge kom til kvartfinalen og endte til slutt på 6. plass.

Her lister vi hvor langt Norge har kommet i VM:

1937 – 9.plass
1938 – 13.plass
1949 – 8.plass
1950 – 6.plass
1951 – 4.plass
1954 – 6.plass
1958 – 7.plass
1959 – 8.plass
1961 – 9.plass (vant pulje B)
1962 – 5.plass
1963 – 9.plass (vant pulje B)
1965 – 8.plass
1966 – 12.plass (4.-plass i pulje B)
1967 -11.plass (3.-plass i pulje B)
1969 – 11.plass (5.-plass i pulje B)
1970 – 9.plass (3.-plass i pulje B)
1971 – 10.plass (4.-plass i pulje B)
1972 – 13.plass (7.-plass i pulje B)
1973 – 15.plass (vant pulje C)
1974 – 13.plass (7.-plass i pulje B)
1975 – 15.plass (vant pulje C)
1976 – 11.plass (3.-plass i pulje B)
1977 – 12.plass (4.-plass i pulje B)
1978 – 14.plass (6.-plass i pulje B)
1979 – 12.plass (4.-plass i pulje B)
1981 – 14.plass (6.-plass i pulje B)
1982 – 12.plass (4.-plass i pulje B)
1983 – 12.plass (4.-plass i pulje B)
1985 – 15.plass (7.-plass i pulje B)
1986 – 17.plass (vant pulje C)
1987 – 10.plass (2.-plass i pulje B)
1989 – 9.plass (vant pulje B)
1990 – 8.plass
1991 – 10.plass (2.-plass i pulje B)
1992 – 10.plass
1993 – 11.plass
1994 – 11.plass
1995 – 10.plass
1996 – 9.plass
1997 – 12.plass
1998 – 21.plass (5.-plass i pulje B)
1999 – 12.plass
2000 – 10.plass
2001 – 15.plass
2002 – 22.plass (3.-plass i divisjon IB)
2003 – 20.plass (2.-plass i divisjon IB)
2004 – 20.plass (2.-plass i divisjon IA)
2005 – 17.plass (vant divisjon IA)
2006 – 11.plass
2007 – 14.plass
2008 – 8.plass (kvartfinale)
2009 – 11.plass
2010 – 9.plass
2011 – 6.plass (kvartfinale)
2012 – 8.plass (kvartfinale)
2013 – 10.plass
2014 – 12.-plass
2015 – 12.plass
2016 – 10.plass
2017 – 11.plass
2018 – 13.plass
2019 – 12.plass
2020 – avlyst
2021 – 13.plass
2022 – 13. plass