Her finner du all informasjon om sluttspillet til ishockey-VM 2023. Etter at alle 16 deltakende lag har spilt sine syv gruppespillskamper, gÄr de fire beste lagene fra hver gruppe videre til sluttspillet der det er vinn eller forsvinn som gjelder. Sluttspillet starter med kvartfinaler og blir fulgt av semifinaler og medaljekamper. Sluttspillet starter 25. mai og gÄr fram til mesterskapet avsluttes med finalen sÞndag 28. mai.

Sluttspillet ishockey-VM 2023

Her er kampplanen for kampene som spilles under sluttspillet under VM-2023. Hvilke lag som vil spille i de forskjellige kampene vil vise seg nÄr gruppespillet er ferdigspilt. I forbindelse med dette vil vi ogsÄ legge til et playoff-tre her pÄ siden, der du kan se lagenes vei til den store finalen.

Dato Tid Kamp
Torsdag 25. mai 15.20 USA – Tsjekkia
Torsdag 25. mai 15.20 Sveits – Tyskland
Torsdag 25. mai 19.20 Canada – Finland
Torsdag 25. mai 19.20 Sverige – Latvia
LĂžrdag 27. mai 13.20 Canada – Latvia
LĂžrdag 27. mai 17.20 USA – Tyskland
SĂžndag 28. mai 14.20 Bronse: USA – Latvia
SĂžndag 28. mai 19.20 Finale: Canada – Tyskland

🏆 Slik spilles sluttspillet i VM i ishockey 2023

I sluttspillet er det vinn eller forsvinn i alle kamper. MÄlet for de Ätte lagene som kommer hit er Ä komme til finalekampen der den nye verdensmesteren i ishockey blir kronet. PÄ denne siden finner du all informasjon om hvordan sluttspillet i ishockey-VM 2023 gÄr.

NÄr de 8 lagene er klare for sluttspill, vil vi oppdatere denne siden med sluttspillet, der du kan fÞlge lagets vei til finalen. Ovenfor finner du datoene og tidene for alle sluttspillkamper. NÄr lagene gjÞr seg klare for sluttspillet, vil vi legge de inn fortlÞpende.

🏒 Hvilke lag gĂ„r videre til sluttspillet?

Sluttspillet har plass til Ätte lag, og det er de fire beste lagene fra gruppe A som gÄr videre her sammen med de fire beste lagene fra gruppe B. For Ä klare Ä fÄ en av de hÞyeste plasseringene i gruppen, er det nÞdvendig Ä samle sÄ mange poeng som mulig i lÞpet av de syv kampene som laget spiller i gruppespillet.

🏟 Hvor spilles sluttspillkampene?

Akkurat som under gruppespillet vil kampene i VM-sluttspillet 2023 gÄ i Tampere og Riga. Kampene vil bli delt mellom de to arenaene Tampere Deck Arena og Arena Riga, hvor fÞrstnevnte vil holde majoriteten av kampene. Kvartfinalene deles jevnt mellom arenaene, mens bÄde semifinaler samt bronsekampen og finalen avgjÞres i Tampere.

đŸ€·đŸŒ Hvordan fungerer sluttspillet?

Kvartfinalene

Sluttspillet begynner med fire kvartfinaler torsdag 25. mai, som for mange regnes som den viktigste delen av sluttspillet. Det er her det avgjÞres om en har sjansen til Ä nÞye deg med medaljene, eller om en mÄ pakke sekken og avslutte VM-eventyret. Lagene som vinner kvartfinalene sine er klare for semifinale samt en av medaljekampene. I hvilken arena de skal spille kvartfinalen, avgjÞres av plasseringen i tabellen, der gruppevinner og gruppetoer fÄr fordelen av Ä spille kampene sine pÄ samme arena der de spilte gruppespillene sine. Her lister vi opp dato og klokkeslett for alle kvartfinalene.

  • Torsdag 25. mai kl. 15.20 Kvartfinale 1 (spilles pĂ„ Tampere Deck Arena)
  • Torsdag 25. mai kl. 15.20 Kvartfinale 2 (spilles pĂ„ Arena Riga)
  • Torsdag 25. mai kl. 19.20 Kvartfinale 3 (spilles pĂ„ Tampere Deck Arena)
  • Torsdag 25. mai kl. 19.20 Kvartfinale 4 (spilles pĂ„ Arena Riga)

Dersom en kvartfinale ikke er avgjort etter ordinÊr spilletid, spilles det 10 minutters ekstraomgang, hvor laget som scorer det fÞrste mÄlet vinner kampen. Hvis det ikke scores mÄl, gÄr kampen til straffer.

Semifinalene

Hvilken av gull- og bronsekampene lagene gÄr videre til er nettopp det som avgjÞres i semifinalen, som spilles lÞrdag 28. mai. Seirene i disse to mÞtene gÄr direkte til den store VM-finalen og gjÞr dermed opp om verdensmestertittelen. Taperne fÄr pÄ sin side ogsÄ spille videre, men da i kampen om bronse. Her lister vi opp dato og klokkeslett for semifinalene.

  • LĂžrdag 27. mai kl. 13.20 Semifinale 1 (spilles pĂ„ Tampere Deck Arena)
  • LĂžrdag 27. mai kl. 17.20 Semifinale 2 (spilles pĂ„ Tampere Deck Arena)

Dersom en semifinale ikke er avgjort etter ordinÊr spilletid, spilles det 10 minutters ekstraomgang, hvor laget som scorer det fÞrste mÄlet vinner kampen. Hvis det ikke scores mÄl, gÄr kampen til straffer.

Medaljekampene

Bronsekampen og finalen spilles begge sĂžndag 28. mai. For Ă„ Ăžke spenningen spilles bronsekampen fĂžrst og mesterskapet rundes til slutt av med den store gullkampen. Her lister vi opp dato og klokkeslett for medaljekampene.

  • SĂžndag 28. mai kl. 14.20 Bronsefinale
  • SĂžndag 28. mai kl. 19.20 Finale

đŸ„… Hvilke lag mĂžtes i VM-sluttspillet?

Allerede fĂžr sluttspillet starter, er det en ferdig mal for hvilke kvalifiserte lag som mĂžter hverandre i kvartfinalen. Vinneren av gruppe A mĂžter den fjerde i gruppe B, mens vinneren av gruppe B mĂžter den fjerde i gruppe A. I de to andre kampene mĂžter den andre i gruppe A den tredje i gruppe B, og den andre i gruppe B. Gruppe B skal spille mot den tredje i gruppe A.

Slik kommer kvartfinalene til Ă„ spilles:
Vinneren gruppe A – nr 4 gruppe B
Vinneren gruppe B – nr 4 gruppe A
Nr 2 gruppe A – Nr 3 gruppe B
Nr 2 gruppe B – Nr 3 gruppe A

Lagene som kommer pĂ„ fĂžrste og andre plass i gruppene fĂ„r hjemmebanefordel i kvartfinalen, noe som betyr at de fĂ„r spille sine mĂžter pĂ„ arenaen der de spilte gruppespillet sitt. Det gjĂžr at du slipper reisetid fĂžr kamp, ​​noe som kan vĂŠre en utrolig stor fordel dersom VM-byene ligger langt fra hverandre.

Seedning avgjĂžr semifinale-kampene

I semifinalen benyttes nye regler fra og med 2019, hvor det er lagets prestasjon i gruppespillet som pÄvirker motstanden i semi. Etter at de fire kvalifiserte lagene er ferdige, rangeres de basert pÄ plassering i gruppen, poeng, mÄlforskjell og mÄl scoret i gruppespillet. Det beste laget her mÞter det lavest rangerte laget i den ene semifinalen, mens de to andre lagene mÞtes i den andre kampen.

Slik sÄg seedningen ut mellom lagene i sluttspillet 2022:

  1. Sveits (gruppevinner 20 poeng)
  2. Finland (gruppevinner 19 poeng)
  3. Sverige (gruppetoer, 18 poeng)
  4. Tyskland (gruppetoer 16 poeng)
  5. Canada (nr 3 i gruppen, 15 poeng)
  6. Tsjekkia (nr 3 i gruppen, 13 poeng)
  7. USA (nr 4 i gruppen, 13 poeng)
  8. Slovakia (nr 4 i gruppen, 12 poeng)

🇳🇮 Hvilke lag kan Norge mþte i VM-finalen?

NÄr det norske landslaget spiller i gruppe B, mÞter de automatisk et lag fra gruppe A i kvartfinalen. Lagene som har gode sjanser til Ä komme seg til sluttspill her er de gode nasjonene Finland og USA, som mest sannsynlig vil toppe tabellen pÄ slutten av gruppespillet. Hvilke av disse lagene Norge da kan mÞte, er delvis relatert til hvordan laget selv, sÄ vel som motstanderne, posisjonerer seg.

Skulle Norge vinne gruppe B, er det stor sjanse for at de kan fÄ en enklere motstand i form av Sverige eller Tyskland som kan ta fjerdeplassen i gruppe A. Fra semifinalen er det da en sjanse til Ä mÞte lag fra egen gruppe.

đŸ„‡ Ishockey-VM 2023 finale

Den store hockey-VM-finalen er slutten pÄ hele turneringen og ogsÄ kampen som til slutt avgjÞr hvem som tar hjem gullmedaljen. Lagene som kommer helt hit harDet gjenstÄr Ä se hvilke to lag som kommer til det avsluttende hockey-VM 2023, men allerede lenge fÞr turneringen starter kan mange ha sine gjetninger om hvilke lag det blir. prestert i gruppespillet og deretter vunnet bÄde i kvartfinalen og semifinalen.

Hockey-VM 2023-finalen spilles pÄ Tampere Deck Arena, hvor et publikum pÄ opptil 13 300 tilskuere kan fÄ plass for Ä se den spennende kampen. Datoen for Ä se den store kampen er 28. mai 2022.

Det gjenstÄr Ä se hvilke to lag som kommer til det avsluttende hockey-VM 2023, men allerede lenge fÞr turneringen starter kan mange ha sine gjetninger om hvilke lag det blir.

🏆 Hvem vant Ishockey-VM 2022?

I Russlands fravÊr kunne andre lag ta steget opp og ta seg til sluttspillet. De som endte Þverst pÄ pallen var Finland, som vant over Canada pÄ overtid pÄ hjemmebane.

🇳🇮 Hvor mange ganger har Norge vunnet Hockey-VM?

SĂ„ langt har Norge aldri vunnet ishockey-VM.

🏒 Hvem kan Norge mþte i kvartfinalen?

Hvis Norge gÄr videre til sluttspillet, mÞter de et lag fra gruppe A i kvartfinalen. Her er det Finland, USA, Sverige og Tyskland som er potensielle store motstandere.

⭐ Tidligere finaler i hockey VM

Selv om det norske landslaget ikke kvalifiserer seg til spill i verdenscupfinalen, fÞlger som regel mange norske supportere den spennende kampen om gullet. Kampene byr vanligvis pÄ store overraskelser, spesielt nÄr lag som mÞtte hverandre tidligere i turneringen avgjÞr. Her oppsummerer vi de siste Ärene av de siste Ärene i verdensmesterskapet i ishockey.

VM 2010 i Tyskland

Russland og Tsjekkia var lagene som kom helt til finalen i Lanxess Arena, Köln. Dette var fÞrste gang lagene mÞttes i en VM-finale, og allerede etter 20 sekunder klarte Tsjekkia Ä score det fÞrste mÄlet. Selv i den andre perioden klarte laget Ä slÄ nettet, og bare i den siste perioden var det Russland som Þkte farten. Med 35 sekunder igjen av kampen klarte Russland Ä score sitt fÞrste mÄl, men dette var ikke nok til Ä ta kampen til ekstraomgang.

VM 2011 i Slovakia

Finalen i 2011 var en skikkelig rivalkamp mellom Tre Kronor og de finske lÞvene. Foran publikum pÄ Orange Arena i Bratislava, klarte Finland Ä trekke seg veldig bra unna den siste perioden og dermed vinne mÞtet 6-1. Da de siste 20 minuttene begynte var det 1-1, men etter bare noen minutter hadde Finland 3-1 ledelse. Sverige kjempet helt til siste, men i lÞpet av de siste fem minuttene av kampen raslet Finland inn tre mÄl til som satte spikeren i kisten.

VM 2012 i Finland og Sverige

Russland og Slovakia nÄdde verdenscupfinalen, som startet med et tidlig ledermÄl fra Slovakia. Russland klarte imidlertid Ä utligne fÞr slutten av perioden, og i den andre perioden klarte laget Ä trekke seg betydelig. Dette ble lagt merke til ikke bare i antall mÄl, men ogsÄ i skuddene pÄ mÄl som ble 16-8 for perioden. I den siste perioden klarte Slovakia Ä fÄ nok en hit, men dette var ikke nok. Det endelige resultatet av mÞtet var 6-2 til Russland.

VM 2013 i Sverige og Finland

Sverige gikk helt til VM-finalen hjemme og dette mot Sveits, som de mÞtte under turneringens gruppespill. PÄ det mÞtet var det Sveits som lyktes best og Tre Kronor gikk dermed inn i finalen med et sterkt hevnlyst. Imidlertid var det Sveits som scoret det fÞrste mÄlet i mÞtet, men Erik Gustafssons mÄl ni minutter ut i kampen snudde virkelig kampen. Dette var begynnelsen pÄ Sveriges mÄlkavalkade som gjorde at kampen endte 5-1.

VM 2014 i Hviterussland

Finland og Russland mÞttes under gruppespillet og gikk sÄ helt til verdenscupfinalen, hvor de mÞttes igjen. Kampen startet jevnt og halvveis i mÞtet var det 2-2. Etter det trakk det russiske laget seg og kunne dra full nytte av Finlands mange utvisninger. Da det endelige signalet hÞrtes ut, sto det 5-2 pÄ brettet, og Russland kunne telle hjem sitt femte VM-gull.

2015-VM i Tsjekkia

2015 var det fÞrste Äret pÄ 2010-tallet at et lag utenfor Europa nÄdde VM-finalen. Det kanadiske laget gikk feilfritt gjennom sluttspillet og gikk helt til en gullkamp mot den regjerende mesteren Russland. Den nordamerikanske hockeynasjonen gjorde en utrolig sterk innsats i kampen og ga ikke Russland sjansen til Ä ta igjen. Med en mÄlforskjell pÄ 37-12 og mÄlnumrene 6-1, klarte Canada Ä sikre verdenscupgullet.

VM 2016 i Russland

I 2016 nÄdde Canada igjen VM-finalen, der de mÞtte Finland. De to lagene hadde tidligere mÞttes i gruppespillet, hvor Finland var det laget som presterte best. I finalekampen sÄ det imidlertid annerledes ut, og nÄ var det i stedet det kanadiske landslaget som gjorde det best. Connor McDavid startet scoringen i den fÞrste perioden, og Matt Duchene klarte deretter Ä score et mÄl i siste sekund av kampen.

VM 2017 i Frankrike og Tyskland

Canada nÄdde sin tredje strake verdensmesterskap-finale i 2017, og denne gangen mÞtte ikke mindre enn Tre Kronor. Victor Hedman scoret kampens fÞrste mÄl og kort tid etter kunne Canada utligne. Kampen ble ikke tilbudt flere mÄl, og mÞtet mÄtte tas til straffesparkkonkurranse for Ä bli avgjort. Nicklas BÀckström og Oliver Ekman-Larsson var de eneste spillerne som satte sine straffer, og takket vÊre Henrik Lundqvists redninger i mÄlet klarte Sverige Ä ta gullet hjem.

VM 2018 i Danmark

Finalen 2018 var en reprise fra VM 2013, da Sverige og Sveits nok en gang kompenserte for mesterskapet. Lagene hadde mÞttes i lÞpet av gruppespillet, og da var det Sverige som presterte best. Dette var ogsÄ tilfelle under det siste mÞtet, der Tre Kronor klarte Ä forsvare gullet. BÄde fÞrste og andre periode bÞd pÄ et mÄl fra begge lag og med et endelig resultat pÄ 2-2 ble mÞtet tatt til straffe. Nok en gang var det den svenske keeperen, denne gangen Anders Nilsson, som kunne avgjÞre det hele.

VM 2019 i Slovakia

Akkurat som i 2016 mÞttes Canada og Finland i verdenscupfinalen. OgsÄ i Är hadde lagene mÞttes under gruppespillet, der Canada var det laget som presterte best. Finland gikk inn i verdenscupen som underdogs, men overrasket mest med laget sitt der de store stjernene var fravÊrende. Etter en god kanadisk start pÄ skytterene, var Finland i stand til Ä ta over og til tross for langt fÊrre skudd pÄ mÄl som motstanderne. Finland vant 3-1 over Canada og fikk med det sin tredje tittel.

VM 2020 i Sveits

Turneringen ble avlyst pÄ grunn av Corona-pandemien

VM 2021 i Latvia

Som i 2019, var det Finland og Canada som mÞtte hverandre i finalen. Kampen skulle svinge hele veien. I fÞrste periode tok Finland ledelsen, mens Canada utliknet i andre periode. I tredje periode fikk derimot begge lagene inn hvert sitt mÄl. Det stor 2-2 til fulltid, og det mÄtte dermed spilles ekstraomgang. Det var Paul som i det 66 min fikk inn det siste mÄlet og Canada fikk nok et VM-gull med seg hjem den 27 i rekken!

VM 2022 i Finland

Regjerende verdensmestere Canada kom nok en gang til finalen og mÄtte her mÞte hjemmenasjonen selv. Det var Canada som tok ledelsen i starten av den andre perioden, som de holdt til kampen gikk inn i sin siste periode. Her klarte Finland Ä snu resultatet fra 0-1 til 3-1 i lÞpet av ti minutter. Canadierne svarte imidlertid med Ä utligne i sluttminuttene og tok dermed kampen til ekstraomganger. Her pÄdro Canada seg en unÞdvendig utvisning og i den andre som laget ville vÊre fulltallig klarte Sakari Manninen Ä presse Finland til seier.

🇳🇮 Norge i VM-sluttspillet i ishockey

Norges herrelag i ishockey har gjennom Ärene variert i sine prestasjoner, og mange VM har blitt spilt utenfor toppdivisjonene. Siden 2005 har Norge vÊrt i toppdivisjonen, men VM-2021 endte Norge pÄ siste plass og skulle egentlig blitt sendt ut av toppdivisjonen. PÄ grunn av covid 19-pandemien ble alle de andre VM avlyst dette Äret slik at status que ble bestemt pÄ samtlige divisjoner og Norge fikk beholde sin plass i toppdivisjonen. Den beste plassen Norge har oppnÄdd i VM, var i 2011 da Norge kom til kvartfinalen og endte til slutt pÄ 6. plass.

Her lister vi hvor langt Norge har kommet i VM:

1937 – 9.plass
1938 – 13.plass
1949 – 8.plass
1950 – 6.plass
1951 – 4.plass
1954 – 6.plass
1958 – 7.plass
1959 – 8.plass
1961 – 9.plass (vant pulje B)
1962 – 5.plass
1963 – 9.plass (vant pulje B)
1965 – 8.plass
1966 – 12.plass (4.-plass i pulje B)
1967 -11.plass (3.-plass i pulje B)
1969 – 11.plass (5.-plass i pulje B)
1970 – 9.plass (3.-plass i pulje B)
1971 – 10.plass (4.-plass i pulje B)
1972 – 13.plass (7.-plass i pulje B)
1973 – 15.plass (vant pulje C)
1974 – 13.plass (7.-plass i pulje B)
1975 – 15.plass (vant pulje C)
1976 – 11.plass (3.-plass i pulje B)
1977 – 12.plass (4.-plass i pulje B)
1978 – 14.plass (6.-plass i pulje B)
1979 – 12.plass (4.-plass i pulje B)
1981 – 14.plass (6.-plass i pulje B)
1982 – 12.plass (4.-plass i pulje B)
1983 – 12.plass (4.-plass i pulje B)
1985 – 15.plass (7.-plass i pulje B)
1986 – 17.plass (vant pulje C)
1987 – 10.plass (2.-plass i pulje B)
1989 – 9.plass (vant pulje B)
1990 – 8.plass
1991 – 10.plass (2.-plass i pulje B)
1992 – 10.plass
1993 – 11.plass
1994 – 11.plass
1995 – 10.plass
1996 – 9.plass
1997 – 12.plass
1998 – 21.plass (5.-plass i pulje B)
1999 – 12.plass
2000 – 10.plass
2001 – 15.plass
2002 – 22.plass (3.-plass i divisjon IB)
2003 – 20.plass (2.-plass i divisjon IB)
2004 – 20.plass (2.-plass i divisjon IA)
2005 – 17.plass (vant divisjon IA)
2006 – 11.plass
2007 – 14.plass
2008 – 8.plass (kvartfinale)
2009 – 11.plass
2010 – 9.plass
2011 – 6.plass (kvartfinale)
2012 – 8.plass (kvartfinale)
2013 – 10.plass
2014 – 12.-plass
2015 – 12.plass
2016 – 10.plass
2017 – 11.plass
2018 – 13.plass
2019 – 12.plass
2020 – avlyst
2021 – 13.plass
2022 – 13. plass