Her kan du se gjeldende posisjoner i tabellen og grupper i hockey-VM 2021-tabellene. Verdensmesterskapet starter 21. mai og varer til 6. juni og får besøk av 16 lag som spiller delt inn i to hockey-verdensmestergrupper på åtte lag. Etter at alle lag har møtt hverandre i gruppene, går de fire lagene med flest poeng til sluttspillet. Les mer om sluttspillet i Hockey-VM her. Besøker du nettstedet på mobilen din? Vink mobilen slik at du kan se hele bordet bedre.

Leovegas
  • Klart best på mobil

  • Meget bra velkomstbonus

  • 100 % opptil 3000 kr

  • Opptil 3000 kr

  • Bonusen må omsettes 4 ganger med odds på 1.80 eller høyere.

  • Regler og vilkår gjelder

Hent Bonus

Tabellen Gruppe A Hockey VM 2021

#
Lag
KS
S
OS
O
T
+/-
P
1
Russian Olympic Committee
7
5
1
0
1
28 - 10
17
2
Sveits
7
5
0
0
2
27 - 17
15
3
Tsjekkia
7
3
2
0
2
27 - 18
13
4
Slovakia
7
4
0
0
3
17 - 22
12
5
Sverige
7
3
0
1
3
21 - 14
10
6
Danmark
7
2
1
1
3
13 - 15
9
7
Storbritannia
7
1
0
1
5
13 - 31
4
8
Kviterussland
7
1
0
1
5
10 - 29
4

Tabellen Gruppe B Hockey VM 2021

#
Lag
KS
S
OS
O
T
+/-
P
1
USA
7
6
0
0
1
21 - 8
18
2
Finland
7
4
2
1
0
19 - 10
17
3
Tyskland
7
4
0
0
3
22 - 14
12
4
Canada
7
3
0
1
3
19 - 18
10
5
Kasakstan
7
2
2
0
3
22 - 18
10
6
Latvia
7
2
0
3
2
15 - 16
9
7
Norge
7
2
1
0
4
17 - 21
8
8
Italia
7
0
0
0
7
11 - 41
0

🔎 Hockey VM 2021 grupper – Slik går det i gruppespillet

I løpet av første del av verdensmesterskapet, som går fra fredag ​​21. mai til tirsdag 1. juni, skal lagene spille sine viktige gruppespill. Totalt er det i løpet av syv kamper lagene kjemper for å få sammen flest mulig poeng.

På det meste kan et lag samle 21 poeng i gruppespillet. Hvor mange poeng som trengs for å havne i tabellens øverste nivå og dermed gå videre til sluttspillet, avhenger helt av hvordan ting går for de andre lagene i gruppen. Som oftest kreves det imidlertid at du får poeng på minst halvparten av gruppespillmøtene dine.

👇 Nedrykk til divisjon 1 WC

I tillegg til at lagene plasseres i gruppene som bestemmer hvilke lag som skal videre til sluttspillet, vil de også bestemme hvilke lag som skal få delta i verdensmesterskapet neste år. De to lagene som ligger nederst i gruppene, må forlate verdensdivisjonens øverste divisjon og blir erstattet av to nye lag neste år. Hvem disse blir vil avgjøres i verdensmesterskapet for divisjon 1 gruppe A, der de to lagene som lykkes best i sin tur, går videre til neste års toppmesterskap. Ettersom de nedre divisjonene av ishockey-verdensmesterskapet 2021 er avlyst, vil ikke noe lag gå ned denne sesongen.

🔢 Hva skjer hvis to lag har samme antall poeng?

Det er ikke uvanlig at flere lag slutter på like mange poeng etter de syv rundene som ble spilt. For å kunne skille lagene og komme frem til hvem som blir plassert over det andre, må du se på kampen som spilles mellom de to lagene. Nasjonen som fikk flest poeng her havner over den andre. Siden en kamp i ishockey VM ikke kan ende uavgjort, fordeles poengene alltid i møtet på en måte der det ene laget får flere poeng enn det andre.

Skulle det være tre eller enda flere lag som får de samme poengene, legger du sammen poengene fra de forskjellige gjensidige møtene mellom lagene i en egen tabell, som bestemmer lagens plasseringer sammen. Skulle lag fortsatt være på samme poengsum etter dette, ser de lenger på målforskjellen i de gjensidige møtene. Deretter går du videre til antall scorede mål.

⭐ Gruppespill i Hockey VM 2021

Gruppe A Hockey VM 2021

Gruppe A skal spille sine kamper på Olympic Sports Center arena i Riga. Arenaen er vanligvis ikke et sted der det spilles ishockey, men før turneringens start vil arenaen være forberedt på sporten. I tillegg til kamper under gruppespillet, spilles også to av sluttspillfinalene her.

Gruppe A ser ut til å være den svakere gruppen på forhånd, og Sverige skal ikke ha store problemer med å gå videre til sluttspillet. Her er en rask gjennomgang av lagene i gruppe A under VM i hockey 2021.

🇷🇺 Russland

Russland er med rette det første frøet i gruppen, og vil ikke ha noen problemer med å komme seg til sluttspillet. Blant russiske hockeyspillere regnes det fortsatt som en stor ære å ha på seg landslagstrøyen, og mesteparten av tiden er de store stjernene enige om å representere landet sitt. Dette betyr at Russland alltid har et sterkt lag på papiret, og etter en rask avslutning fra 2019-turneringen vil russerne være enormt sultne på hevn.

🇸🇪 Sverige

Sverige er nummer to i VM-gruppe A, og et sted vil laget forhåpentligvis havne når tabellen er skrevet i stein. Sverige vil som vanlig være med på å kjempe om medaljer, og forvente et hevnssultent lag som skal konkurrere i årets verdensutgave. Sverige vant som kjent turneringen i 2017 og 2018, og etter et mellomår i 2019 er Sverige nok en gang en av gullfavorittene.

🇨🇿 Tsjekkia

Tsjekkia er vanskelig å lese, der individuelle prestasjoner bytter, men hvor spillet noen ganger kan kollapse. Tsjekkia er femte på verdensrankingen, og det kan godt gjenspeile tabellen på slutten av gruppe A. Laget har møtt både det svenske og det russiske landslaget under sesongens EHT-møter, og her har resultatene variert.

🇨🇭Sveits

Sveits er som alltid et vanskelig lag å dømme, og troppen opprettholder forskjellige kvaliteter fra år til år. Sveitserne er rangert som fjerde i gruppe B, og det føles som en rettferdig posisjon. Laget hadde sist et svakt VM, og havnet på den siste sluttspillplassen i gruppe B. Det blir trolig noe lignende i år.

🇸🇰 Slovakia

Slovakia er ikke det de en gang var, og før verdensmesterskapet i 2021 er laget rangert under Tyskland, noe som ikke er vanlig. Slovakia så elendig ut under verdensmesterskapet i 2019, og kom seg ikke engang til sluttspillet. I år håper slovakerne å komme høyere opp på verdenscuptabellen, men da må i det minste et par NHL-profesjonelle være tilgjengelig.

🇩🇰 Danmark

Naboene fra sør gikk ikke til sluttspillet forrige verdensmesterskap som planlagt, og kommer trolig ikke ut av VM-gruppe A. Fredrick Andersen ville være en stor ressurs for Danmark, men det tar mer enn en god keeper å komme seg ut av Gruppe A. Når VM-tabellen er dekket, vil Danmark mest sannsynlig havne i den nedre halvdelen.

🇧🇾 Hviterussland

Hviterussland kan aldri telles ut. Svenskene, med Tommy Salo ved roret, har fått vite det nå. Når det er sagt, vil hviterusserne ikke ha mye å hente i Hockey-verdensmesterskapet 2021, og de vil lære å kjempe om de nederste plasseringene i verdensmesterskapstabellen, og må kjempe mot Storbritannia for å unngå jumbo-plassen.

🇬🇧 Storbritannia

Hockey har vokst i Storbritannia, og i dag har de faktisk en helt ok proffliga. Når det er sagt, har britene litt igjen til resten av hockeyverdenen, og målet for Storbritannia blir å ikke havne sist på tabellen i gruppe A.

Gruppe B Hockey VM 2021

Gruppe B, som Norge er en del av under VM 2021, skal spille sine kamper på Arena Riga, som også blir sett på som hovedarenaen under turneringen. Dette blir andre gang arenaen blir brukt i verdensmesterskapssammenheng, da verdensmesterskapet i 2006 fant sted her. Flertallet av kampene under sluttspillet vil også foregå her. Her spilles både kvartfinaler og både semifinaler og medaljekamper.

Gruppe B ser ut til å være tøffere av de to gruppene på papiret, og det vil være vanskelig å forutsi hvem som kommer til å fullføre øverst på tabellen. Her er en rask gjennomgang av lagene i gruppe B under VM i hockey 2021.

🇨🇦 Canada

Canada er det beste laget i gruppen, og det er egentlig ikke så rart. Canada er hockeyland nummer 1, og kjemper alltid om gullet. Verdensmesterskapet i 2021 er ikke annerledes, og alt annet enn gull som mål vil være en hån mot det kanadiske folket. Siden årets verdensmesterskap spilles senere enn vanlig, er sjansene større for at flere NHL-profesjonelle kan styrke laget, noe som betyr at Canada kan sees på som en av de store favorittene til å vinne hele turneringen.

🇫🇮 Finland

Finland deltar i turneringen som regjerende mester, og vil selvfølgelig være gullfavoritter igjen i år. Det er vanskelig å forutsi tabellposisjoner uten å ha sett troppene, men sammenligner du med motstanden i verdensmestergruppe B, ser Finland ut til å være på vei mot sluttspillet også i Hockey VM 2021.

🇺🇸 USA

Amerikanerne er rangert som nummer tre i gruppe B, men for å komme seg ut av gruppen vil det kreve bedre ytelse enn forrige verdensmesterskap. I VM 2019 kom USA med vanskeligheter ut av gruppen og gikk ut i første runde av sluttspillet. USA var aldri veldig nær, og må reise seg hvis de skal delta i noen medaljediskusjoner.

🇩🇪 Tyskland

Hockey vokser raskt i Tyskland, og tyskerne har begynt å dyrke flere NHL-talenter enn de noen gang gjorde. Draisaitl dominerer borte i Nord-Amerika, og skulle superstjernen komme seg til verdensmesterskapet, vil tyskernes sjanser dobles umiddelbart. Tyskland startet fjorårets verdensmesterskap på den beste måten, men gikk ut som planlagt mot Tsjekkia i kvartfinalen. Tyskland er imidlertid ikke lenger en blåbærnasjon, og det er slett ikke umulig for dem å komme forbi gruppespillet, og langt inn i sluttspillet kan alt skje.

🇱🇻 Latvia

Latvierne har et godt landslag, men i gruppe B vil de ha vanskelig for å hevde seg. Tyskland vil være laget som skal slå for å snappe den siste sluttspillplassen, noe som gjør møtet mellom de to lagene til en nøkkelkamp i gruppen. Når de nå får spille verdensmesterskapet hjemme, håper de på stor suksess, men det kan være vanskelig med tanke på hvordan gruppen ser ut.

🇳🇴 Norge

Norge gjorde et godt verdensmesterskap her sist, og havnet på verdensmesterskapstabellen . En lignende plassering kan forventes med mindre Zuccarello styrker seg fra NHL. Med storstjernen Zuccarello i laget kan alt skje, men det vil være vanskelig for Norge å komme seg ut av gruppe B.

🇮🇹 Italia

Viruspåvirkede Italia har vært med i A-verdensmesterskapet i lang tid, men de har ofte vanskelig for å hevde seg. Årets verdensmesterskap vil bli enda vanskeligere, ettersom landet ble hardt rammet av Corona-viruset på våren, og ladingen har vært alt annet enn optimal. Italia må kjempe om bunnplasseringene i tabellen til gruppe B, og alt tyder på at de vil ryke ned til B-verdensmesterskapet etter årets turnering.

🇰🇿 Kasakhstan

Kasakhstan er nykommere i A-verdensmesterskapet, og blir derfor sist plassert i verdensmestergruppen B. Det er mest sannsynlig en rettferdig plassering, men kasacherne sjokkerte mange i JVm for et par år siden, og forventer en rekke spillere å ha tatt steget opp til A-landslaget sitt. Det er ikke mye som tyder på at Kasakhstan vil utgjøre en stor forskjell, men med unge talentfulle spillere kan de definitivt forstyrre noen lag i gruppe B.

🏒 Slik er gruppene og tabellene designet for hockey VM

Før VM starter, plasseres lagene i de to gruppene. Dette skjer ikke i et lotteri, men bare basert på lagets posisjon på verdensrankingen. Poengene på verdensrankingen avgjøres ut fra lagets prestasjoner ved de fire siste verdensmesterskapene, samt det siste OL-mesterskapet. Turneringen som sist er spilt har størst innvirkning på rangeringen og før årets mesterskap er det resultatene fra VM 2019, VM 2018, OL 2018, VM 2017 og VM 2016 som avgjør lagenes rangering. Gruppene som ble brukt i ishockey VM 2021 ble opprinnelig dannet før verdensmesterskapet i 2020, som dessverre ble kansellert på grunn av pandemien.

Slik ser verdensrangeringen 2021 ut:
1. Canada
2. Russland
3. Finland
4. Sverige
5. Tsjekkia
6. USA
7. Tyskland
8. Sveits
9. Slovakia
10. Latvia
11. Norge
12. Danmark
13. Frankrike
14. Hviterussland
15. Østerrike
16. Italia
17. Sør-Korea
18. Slovenia
19. Kasakhstan
20. Storbritannia

🇳🇴 Norges grupper i ishockey VM gjennom tidene

Strukturen i gruppespillet til verdenscupen har endret seg ved flere anledninger gjennom årene. Siden 2012 er lagene delt inn i to grupper med åtte lag i hver. Tidligere spilte lagene i fire mindre grupper med fire lag i hver, hvorfra de tre beste lagene fra hver gruppe gikk videre til en andre runde i gruppespillet. Her gjorde laget igjen opp for de åtte sluttspillplassene.

Men hvordan gikk det egentlig for det norske landslaget under gruppespillet? Her har vi oppsummert Norges gruppespill i hockey VM de siste årene.

VM 2001 i Tyskland

Ishockey VM i 2010 ble spult i Tyskland, og var en nedtur for det norkse herrelandslaget. I 2010 VM rykket Norge ned til Divisjon B for hockey VM, etter en 15 plass på rankingen i mesterskapet under ledelse av den svenske treneren Leif Boork.

VM 2002 i Sverige

Etter det norkse landslaget rykket ned til diviasjon B i hockey VM året før i Tyskland, måtte de norkse herrene nøye seg med spill i underdivisjonen. Her skjedde det også ett trenerskifte fra svenske Boork til den norkse hockey veteranen Roy Johansen. Roy tok fatt i laget og sendte norge til en 3.plass i divisjon 1, og en 22.plass på rankingen.

VM 2003 i Finland

Etter laget fikk nytt regime under Roy Johansen leverte Norge nok ett godt år i divisjon 1, og toks eg hele veien til finalen. Desverre ble det en 2.plass i finalen, men det var nok til å rykke opp til divisjon A.

VM 2004 i Norge

Norge gikk inn i hockey VM divisjon 1 med selvtillitt fra året før og tangerte spillet fra året før med en ny 2.plass på hjemmebane i Norge.

VM 2005 i Nederland

Med tre sterke år i divisjon 1, ble dette året Norges, da de vant diviasjonen og rykket opp til Hockey VM. Her ble Norge også ranket 17, som siden aldri har vært lavere.

VM 2008 i Canada

Dette var et utrolig sterkt VM av Norge, som tok seg helt til kvartfinalen i VMet, fortsatt under ledelse av Roy Johansen. Her ble laget også rangert 8.

VM 2011 i Slovakia

Etter noen år uten sluttspill fikk Norge igjen sjansen i 2011 og tapte kvartfinalen i Slovakia. Norge rykket for øverig også opp på rankingen til en 6.plass, som også er det beste vi har vært siden.

VM 2012 Sverige og Finnland

Dette ble norges siste VM sluttspill siden. Med en 8.plass på rankingen. Roy Johansen klarte ikke å ta laget videre etter den gang, og byttet senere til VIF der han er en dag i dag.