Her viser vi alle ishockey-VMs 2023-resultatene fra alle kampene som ble spilt under turneringen i Finland og Latvia. I perioden 12. til 28. mai reiser seksten landslag til Tampere og Riga for å spille verdensmesterskapet. I hvert enkelt møte er det tre viktige punkter å samle på, som alle lag trenger for å muliggjøre avansement. Listen nedenfor vil oppdateres med jevne mellomrom og så snart som mulig etter at kampene er avsluttet.

Her presenterer vi også live score for alle kamper spilt under Ishockey-VM 2023. I forbindelse med at VM spilles, vil du kunne følge utviklingen i alle kamper i sanntid. I vår live-dekning av ishockey-VM vil vi vise målene, utvisningene og andre viktige hendelser fra kampen – minutt for minutt.

Livescore Ishockey-VM 2023

Ishockey-VM 2023 Resultater

Tips: Klikk på kampen du ønsker å lese mere om

🔢 Resultater i Ishockey-VM 2023 – Slik fordeles poengene

På denne siden finner du all informasjon om alle resultatene for ishockey-VM 2023. Vi ser mesterskapet live og oppdaterer alle resultatene umiddelbart når kampen er over, med riktig resultat som vi laster ned fra IIHFs offisielle nettside. I tillegg kan du i vår live score følge gjeldende posisjoner i kampene som pågår.

Hver fullførte kamp påvirker den totale poengsummen mellom lagene, som du kan se under fanen Grupper og tabeller. En fulltid-seier gir tre poeng samtidig som poengene deles mellom lagene hvis møtet går videre til ekstraomgang eller straffer. Her får det vinnende laget to poeng, mens taperen får ett. Fulltid-tap i en VM-kamp betyr at laget forlater kampen uten poeng i det hele tatt.

For å komme videre i turneringen, må laget komme som et av de fire beste lagene i gruppen sin. Samtidig ønsker lagene å unngå å havne helt nederst, da disse lagene flyttes ned til en lavere divisjon ved neste mesterskap.

🏒 Ekstraomgang og straffe under verdensmesterskapet i ishockey

I ishockey kan en kamp ikke ende uavgjort, men du må på en eller annen måte få et vinnerlag i alle møtene som finner sted. Denne regelen gjelder selvfølgelig også under verdensmesterskapet, og hvis de 60 vanlige minuttene ikke er nok, fortsetter kampen med en forlengelse.

Forlengelsen varer i fem minutter og spilles kort tid etter fulltid av kampen er avsluttet. Her spiller laget med tre utespillere hver i kampen om det tredje poenget. Forlengelsen varer til et av lagene scorer, eller det har gått fem minutter på klokken. I sluttspillet forlenges imidlertid tiden for ekstra tid til ti minutter, med unntak av finalen. I turneringens siste kamp spiller de i stedet en forlengelse på hele 20 minutter.

Hvis ingen lag klarer å score i ekstraomgangen, går kampen til straffe, hvor begge lag kan skyte fem straffer hver. Teamet som setter flest straffer vinner kampen. Hvis disse fem skuddene ikke ville være nok, forlenges straffen med ett skudd til for hvert lag, til et av lagene har scoret ett mål til på samme antall skudd.

Siden 2019 er det en regel som sier at finalen i ishockey-VM ikke lenger kan tas til straffer. Skulle de 20 minuttene i løpet av den ekstra tiden være målløs, vil kampen i stedet spilles med en ny hel periode, til et lag klarer å slå nettet. Sist en verdensmesterskap-finale ble avgjort på straffer var i 2018, da Sverige tok VM-gull mot Sveits etter at Sveits bommet på sitt siste og direkte avgjørende skudd.

Når en presenterer resultatet av en kamp som er tatt til straffesparkkonkurranse, inkluderes ikke alle målene som ble scoret under straffesparkkonkurransen i det endelige resultatet. I stedet er bare det avgjørende målet lagt til lagets resultater fra de tre periodene. Hvis for eksempel en kamp som ender 2-2 blir tatt til straffer, blir det endelige resultatet 3-2 til det vinnende laget uavhengig av hvor mange straffer som faktisk gikk i mål.

⏰ Når spilles verdensmesterskapet i ishockey 2023?

Åpningskampen i VM 2023 spilles fredag 12. mai 2023. Mesterskapet avsluttes deretter med den store finalen 28. mai 2023.

🏟 Hvor spilles kampene i hockey VM 2023?

Årets VM i ishockey spilles i Finland og Latvia, hvor kampene spills i Tampere og Riga, de to byene som var vertskap for mesterskapet i henholdsvis 2022 og 2021. Den ene halvdelen av turneringen spilles i Tampere Deck Arena og den andre halvdelen av kampene spilles i Arena Riga. Norge spiller alle sine gruppespillkamper på Arena Riga.

🥇 Hvilket land har vunnet mest VM-gull?

Gjennom årene har Canada vunnet VM-gullet 27 ganger. Hvis du derimot legger sammen Russlands seire med de som fant sted under sovjettiden, har de også 27 seire.

🇳🇴 Hvilke år har Norge eller Sverige vunnet VM i ishockey?

Norge har dessverre aldri vunnet ishockey-VM noen sinne. Heldigvis kan vi være stolte av våre naboer som har gjort det hakket bedre enn oss. Tre Kronor har vunnet verdensmestertittelen i 1953, 1957, 1962, 1987, 1991, 1992, 1998, 2006, 2013, 2017 og 2018 – totalt 11 VM-gull.

📣 Livescore gjennom historien

I dag er det mulig å følge sportsbegivenheter fra alle verdenshjørner, og det blir lettere og lettere å finne live-rapportering fra kampene du vil følge. Dette store utvalget av livescore har ikke alltid eksistert, og tidligere var det praktisk talt umulig å følge favorittlaget ditt hvis du ikke var på arenaen.

Den eldste formen for direkte rapportering fant sted på 1890-tallet ved hjelp av en telegraf. I 1896 ble det satt opp en telegraf i Montreal Canadiens hjemmearena Victoria Rink, slik at supporterne kunne følge Stanley Cup-finalen mellom Winnipeg og Montreal. I 1923 fant den første radiosendingen av en hockeykamp sted, da den tredje perioden av kampen mellom Midland og Nord-Toronto i den kanadiske OHA ble prøvesending på lokalradio. Det var imidlertid først i 1933 at hele Canada kunne følge et NHL-spill via radio.

Den første ishockeykampen som ble vist på TV var et NHL-spill i 1940, men det tok ytterligere 15 år før kampene ble regelmessig vist på TV. Hovedårsaken til dette var at ligaen og spillerne ikke var enige om hvordan TV-inntektene skulle fordeles. I dag kan de fleste ligaer sees på TV på en eller annen måte, eller via stream på pc, mobil eller nettbrett.

Da internett kom, endret forholdene seg betraktelig når det gjaldt live score. I dag er det mulig å finne i utgangspunktet alle lag og sporter på internett, og det er mulig å få live rapportering fra alle kamper rundt om i verden. Under hockey-VM 2022 kan du finne livescore fra alle VM-kampene hos oss på ishockey-vm.com

Livescore hos spillselskapene

Det er ikke uvanlig at tippeselskapene, hvis hovedformål er å tilby spill på kampene under hockey-VM, også rapporterer direkte fra kampene på deres hjemmeside. Mange spillselskaper har en side der de viser kamper som pågår for tiden, slik at du kan følge resultatet i sanntid. Listen over aktuelle kamper er også veldig nyttig for de som ønsker å spille i en aktuell kamp, ​​men som ikke har fordypet seg i hvilke møter som faktisk foregår i løpet av dagen.

Hvis du følger tippeselskapets livescore, kan du i forbindelse med dette ta del i live-spillene som er på kampen. Å spille en kamp som pågår er en ordning som blir stadig mer populær og som i mange tilfeller kombineres med spill som plasseres på forhånd. Når du spiller live har du fordelen av å kunne bygge opp et godt bilde av kampen før du satser pengene dine, noe som ifølge mange øker sjansene for at spillet sitter. Samtidig endres oddsen på live betting kontinuerlig, ettersom de er helt avhengige av hva som skjer på isen. Dette betyr at timing er en viktig faktor for å oppnå suksess i live betting.

🇳🇴 Norges resultater i tidligere verdensmesterskap

Et verdensmesterskap i ishockey garanterer alle landslag nå syv kamper i løpet av gruppespillet. Hvis du går hele veien til en medaljekamp, ​​blir det spilt ti verdensmesterskaps-kamper, resultatene blir lagt inn i historiebøkene. Norge er et lag som vanligvis ikke kommer videre til gruppespillet under mesterskapet, og det kan vanligvis være en blanding av store seire og nære kamper. Her har vi samlet det norske herrelandslagets kampresultater fra de siste utgavene av verdensmesterskapet.

VM 2010 i Tyskland

Norge-Sverige 2-5
Tsjekkia-Norge 2-3
Frankrike-Norge 1-5
Canada-Norge 12-1
Latvia-Norge 5-0
Norge-Sveits 3-2

VM 2011 i Slovakia

Norge-Sverige 5-4 etter straffer
USA-Norge 4-2
Østerrike-Norge 0-5
Sveits-Norge 2-3
Norge-Canada-2-3
Frankrike-Norge 2-5

Finland-Norge 4-1 (kvartfinale)

VM 2012 i Finland og Sverige

Sverige-Norge 3-1
Russland-Norge 4-2
Tsjekkia-Norge 4-3 etter straffer
Norge-Italia 6-2
Norge-Latvia 3-0
Tyskland-Norge 4-12
Norge-Danmark 6-2

Russland-Norge 5-2 (kvartfinale)

VM 2013 i Sverige og Finland

Norge-Slovenia 3-1
Norge-Danmark 3-2
Canada-Norge 7-1
Norge-Sverige 1-5
Norge-Hviterussland 3-1
Norge-Sveits 1-3
Tsjekkia-Norge 7-0

VM 2014 i Hviterussland

Italia-Norge 0-3
Norge-Danmark 4-3
Norge-Sverige 1-2
Slovakia-Norge 5-2
Frankrike-Norge 5-4 etter straffer
Tsjekkia-Norge 1-0
Norge-Canada 2-3

VM 2015 i Tsjekkia

Russland-Norge 6-2
Norge-USA 1-2
Norge-Finland 0-5
Slovakia-Norge 2-3
Slovenia-Norge 1-3
Danmark-Norge 4-1
Norge-Hviterussland 2-3

VM 2016 i Russland

Norge-Danmark 0-3
Norge-Sveits 4-3 etter forlengelse
Kasakhstan-Norge 2-4
Tsjekkia-Norge 7-0
Norge-Sverige 2-3
Russland-Norge 3-0
Latvia-Norge 1-3

VM 2017 i Frankrike og Tyskland

Norge-Frankrike 3-2
Norge-Sveits 0-3
Slovenia-Norge 1-5
Tsjekkia-Norge 1-0 etter forlengelse
Norge-Finland 2-3 etter ekstra tid
Canada-Norge 5-0
Hviterussland-Norge 4-3

VM 2018 i Danmark

Norge-Latvia 2-3 etter ekstra tid
Tyskland-Norge 4-5 etter straffer
Finland-Norge 7-0
Norge-Canada 0-5
Danmark-Norge 3-0
Norge-USA 3-9
Sør-Korea-Norge 0-3

VM 2019 i Slovakia

Russland-Norge 5-2
Norge-Tsjekkia 2-7
Norge-Sverige 1-9
Sveits-Norge 4-1
Østerrike-Norge 3-5
Italia-Norge 1-7
Norge-Latvia 1-4

VM 2020 i Sveits

Turneringen ble avlyst på grunn av korona-pandemien

VM 2021 i Latvia

Norge-Tyskland 1-5
Norge-Italia 4-1
Finland-Norge 5-2
Canada-Norge 4-2
Latvia-Norge 3-4 etter straffer
Norge-USA 1-2
Norge-Kasakhstan 3-1

VM 2022 i Finland

Finland – Norge 5-0
Norge – Storbritannia 4-3 eeo
Latvia -Norge 3-2
Norge – Østerrike 5-3
Norge – Tsjekkia 1-4
Sverige – Norge 7-1
USA – Norge 4-2

💥 Liste: Spesielle resultater i landslagshistorien

Ishockey er en sport hvor alt kan skje, og under et verdensmesterskap gjenspeiler ikke sluttresultatet alltid kampbildet. De store favorittene kommer ofte gjennom VM-gruppespillet med gode resultater, men det hender det hender at favorittene undervurderer de mindre nasjonene, noe som åpner for ekte smell. Her er en liste over noen av de mest fantastiske resultatene i landslagshistorien.

USA – Sovjetunionen, OL i 1980

De fleste kjenner sannsynligvis historien nå hvis du har sett filmklassikeren Miracle. Trener Herb Brooks satte sammen et team med kun college-spillere da han tok den amerikanske troppen til OL i Lake Placid i 1980. Alle ekspertene hadde i utgangspunktet beregnet laget på forhånd, og ingen trodde de ville ha noe med toppen å gjøre rangeringer. gjøre. Yankees kom seg til semifinalen, men en gang der ventet det stjernespekket Sovjetunionen, med spillere som Charlamov, Vladimir Krutov og Sergei Makarov. Resultatet var klart på forhånd, og at selvtilliten ikke ble hevet direkte av det faktum at USA led et ydmykende tap i VM-sjangerkampen mot Sovjetunionen. Men mot alle odds klarte USA å vinne og sluttresultatet ble skrevet til 4-3 etter at Mike Eruzione bestemte seg. USA klarte å vinne turneringen etter å ha vunnet mot Finland i finalen, og OL-gullet er fremdeles i dag hockeyverdenens største smell.

Hviterussland – Tre Kronor, OL i 2002

Tre Kronors brennende tap mot Hviterussland er noe svenskene prøver å glemme, men det er tross alt et resultat som må være på listen over forbløffende øyeblikk. Før OL hadde trener Hardy Nilsson kunngjort at Sverige ville spille «Big Ice Hockey», et spillsystem som viste seg å være ekstremt effektivt i gruppespillet. Sverige vant alle kampene, og resultatene pekte på stor dominans (5-2 mot Canada, 2-1 mot Tsjekkia og 7-1 mot Tyskland). Med det gode resultatet i gruppespillet ble Sverige belønnet med en lett uavgjort i første omgang av sluttspillet, nemlig Hviterussland.

Det ryktes at Hviterussland allerede hadde bestilt sine flybilletter dagen etter kvartfinalen, da de visste at det ville bli en utflukt mot Sverige. Kampen var imidlertid tøffere enn forventet for Sverige, og det var 3-3 med mindre enn tre minutter igjen å spille. Så velger Vladimir Kopats å skyte fra midtsonen, og et sett, hopping, Tommy Salo får pucken på skulderen, slipper den i luften og pucken hopper inn i det svenske målet. 4-3 Hviterussland, og et av de største smellene i hockeyhistorien var et faktum.

Tyskland – Tsjekkia, verdensmesterskapet i 1996

Tyskland er en nasjon på vei opp, og akkurat nå er det ikke så langt fra toppen av hockeyverdenen. I 1996 var imidlertid Tyskland en blåbærnasjon når det gjaldt hockey, og Tsjekkia var også et av de mest stjernespekkede lagene i hele verdenscupen, med spillere som Jaromir Jagr, Robert Reichel og Petr Nedved.

Tsjekkere var imidlertid ansvarlige for en av de verste feilene i hockeyhistorien, og resultatene var alt annet enn smigrende. De to første kampene endte med tap mot Finland med 7-3 og deretter tap mot Tre Kronor med 3-0. Det mest pinlige tapet kom imidlertid i finalekampen mot Tyskland. Mange forventet at tsjekkerne skulle spille for sin ære og knuse Tyskland, men tapte i stedet 7-1 og Tsjekkia gikk ut av verdenscupen med en skammelig 4-17 målforskjell.

Tyskland – Canada, OL i 2018

En av de mer moderne smellene må fremdeles være Tysklands fremgang i OL i Pyeongchang, 2018. Tyskerne hadde et anstendig lag, men på forhånd trodde ingen at de ville oppnå de resultatene de var i stand til. Tyskland startet gruppespillet som forventet, med tap mot Finland og Sverige og seier mot Norge.

Før sluttspillet var Tyskland rangert på 9. plass av 12, men en gang der skjedde det noe. Tyskland startet med å slå Sveits, og i kvartfinalen var det Tre Kronor som måtte vende hjem med halene mellom beina etter 4-3-tap for den tyske maskinen. Da Canada ventet i semifinalen, forventet mange at Tysklands eventyr var over, men til og med Canada ble satt på ryggen, etter resultatet 4-3. I finalen ble Russland nummeret for stort, men det tok ekstra tid før Russland kunne vinne 4-3. Seieren mot Canada i semifinalen går inn i historien som en av de mest imponerende smellene i historien.