Velobet

Her viser vi resultatene fra alle kampene som er spilt under VM i ishockey 2024 i Tsjekkia. I perioden 10.-26. mai reiser 16 landslag til Praha og Ostrava for å kjempe om VM-tittelen. Det står tre viktige poeng på spill i hver enkelt kamp, og alle lagene trenger disse for å gå videre. Listen nedenfor vil bli oppdatert med jevne mellomrom og så nær kampslutt som mulig.

Her presenterer vi også livescore for alle kampene som spilles under hockey-VM 2024. I forbindelse med VM vil du kunne følge utviklingen av alle kampene i sanntid. I vår live-dekning av hockey-VM viser vi målene og andre viktige hendelser fra kampen – minutt for minutt.

Livescore Ishockey-VM 2024

Ishockey-VM 2024 Resultater

Tips: Klikk på kampen du ønsker å lese mere om

🔢 Resultater i Ishockey-VM 2024 – Slik fordeles poengene

På denne siden finner du all informasjon om alle resultater fra Ishockey-VM 2024. Vi overvåker mesterskapet live og oppdaterer alle resultater fra hockey-VM umiddelbart etter kampslutt med de korrekte resultatene hentet fra IIHFs offisielle nettside. I tillegg kan du i vår livescore følge den nåværende stillingen i kampene som pågår for øyeblikket.

Hver fullførte kamp påvirker den samlede poengsummen mellom lagene, som du kan se i fanen Grupper og tabeller. En fulltidsseier gir tre poeng, og poengene deles mellom lagene hvis kampen går til ekstraomganger eller straffesparkkonkurranse. Her får vinnerlaget to poeng, mens taperen får et trøstepoeng. Å tape en VM-kamp betyr på sin side å forlate møtet uten poeng i det hele tatt.

For å gå videre i turneringen må lagene bli blant de fire beste i sin gruppe. Samtidig ønsker lagene å unngå å ende nederst, ettersom disse lagene rykker ned til en lavere divisjon i neste mesterskap.

🏒 Ekstraomgang og straffe under verdensmesterskapet i ishockey

I ishockey kan en kamp ikke ende uavgjort, men du må på en eller annen måte få et vinnerlag i alle møtene som finner sted. Denne regelen gjelder selvfølgelig også under verdensmesterskapet, og hvis de 60 vanlige minuttene ikke er nok, fortsetter kampen med en forlengelse.

Forlengelsen varer i fem minutter og spilles kort tid etter fulltid av kampen er avsluttet. Her spiller laget med tre utespillere hver i kampen om det tredje poenget. Forlengelsen varer til et av lagene scorer, eller det har gått fem minutter på klokken. I sluttspillet forlenges imidlertid tiden for ekstra tid til ti minutter, med unntak av finalen. I turneringens siste kamp spiller de i stedet en forlengelse på hele 20 minutter.

Hvis ingen lag klarer å score i ekstraomgangen, går kampen til straffe, hvor begge lag kan skyte fem straffer hver. Teamet som setter flest straffer vinner kampen. Hvis disse fem skuddene ikke ville være nok, forlenges straffen med ett skudd til for hvert lag, til et av lagene har scoret ett mål til på samme antall skudd.

Siden 2019 er det en regel som sier at finalen i ishockey-VM ikke lenger kan tas til straffer. Skulle de 20 minuttene i løpet av den ekstra tiden være målløs, vil kampen i stedet spilles med en ny hel periode, til et lag klarer å slå nettet. Sist en verdensmesterskap-finale ble avgjort på straffer var i 2018, da Sverige tok VM-gull mot Sveits etter at Sveits bommet på sitt siste og direkte avgjørende skudd.

Når en presenterer resultatet av en kamp som er tatt til straffesparkkonkurranse, inkluderes ikke alle målene som ble scoret under straffesparkkonkurransen i det endelige resultatet. I stedet er bare det avgjørende målet lagt til lagets resultater fra de tre periodene. Hvis for eksempel en kamp som ender 2-2 blir tatt til straffer, blir det endelige resultatet 3-2 til det vinnende laget uavhengig av hvor mange straffer som faktisk gikk i mål.

⏰ Når spilles verdensmesterskapet i ishockey 2024?

Åpningskampene i VM i ishockey 2024 spilles fredag 10. mai, og mesterskapet avsluttes med den store finalen 26. mai.

🏟 Hvor spilles kampene i hockey VM 2024?

Årets ishockey-VM spilles i Tsjekkia, med kamper i Praha og Ostrava, de to byene som var vertskap for mesterskapet både i 2004 og 2015. Den ene halvdelen av turneringen spilles i O2 Arena i Praha, mens den andre halvdelen av kampene spilles i Ostravar Arena i Ostrava. Norge spiller alle sine gruppekamper i Praha.

🥇 Hvilket land har vunnet mest VM-gull?

Gjennom årene har Canada vunnet VM-gullet 28 ganger.

🇳🇴 Har Norge vunnet VM i ishockey?

Norge har dessverre aldri vunnet ishockey-VM i Toppdivisjonen.

📣 Livescore gjennom historien

I dag er det mulig å følge sportsbegivenheter fra alle verdenshjørner, og det blir lettere og lettere å finne live-rapportering fra kampene du vil følge. Dette store utvalget av livescore har ikke alltid eksistert, og tidligere var det praktisk talt umulig å følge favorittlaget ditt hvis du ikke var på arenaen.

Den eldste formen for direkte rapportering fant sted på 1890-tallet ved hjelp av en telegraf. I 1896 ble det satt opp en telegraf i Montreal Canadiens hjemmearena Victoria Rink, slik at supporterne kunne følge Stanley Cup-finalen mellom Winnipeg og Montreal. I 1923 fant den første radiosendingen av en hockeykamp sted, da den tredje perioden av kampen mellom Midland og Nord-Toronto i den kanadiske OHA ble prøvesending på lokalradio. Det var imidlertid først i 1933 at hele Canada kunne følge et NHL-spill via radio.

Den første ishockeykampen som ble vist på TV var et NHL-spill i 1940, men det tok ytterligere 15 år før kampene ble regelmessig vist på TV. Hovedårsaken til dette var at ligaen og spillerne ikke var enige om hvordan TV-inntektene skulle fordeles. I dag kan de fleste ligaer sees på TV på en eller annen måte, eller via stream på pc, mobil eller nettbrett.

Da internett kom, endret forholdene seg betraktelig når det gjaldt live score. I dag er det mulig å finne i utgangspunktet alle lag og sporter på internett, og det er mulig å få live rapportering fra alle kamper rundt om i verden. Under hockey-VM 2022 kan du finne livescore fra alle VM-kampene hos oss på ishockey-vm.com

Livescore hos spillselskapene

Det er ikke uvanlig at tippeselskapene, hvis hovedformål er å tilby spill på kampene under hockey-VM, også rapporterer direkte fra kampene på deres hjemmeside. Mange spillselskaper har en side der de viser kamper som pågår for tiden, slik at du kan følge resultatet i sanntid. Listen over aktuelle kamper er også veldig nyttig for de som ønsker å spille i en aktuell kamp, ​​men som ikke har fordypet seg i hvilke møter som faktisk foregår i løpet av dagen.

Hvis du følger tippeselskapets livescore, kan du i forbindelse med dette ta del i live-spillene som er på kampen. Å spille en kamp som pågår er en ordning som blir stadig mer populær og som i mange tilfeller kombineres med spill som plasseres på forhånd. Når du spiller live har du fordelen av å kunne bygge opp et godt bilde av kampen før du satser pengene dine, noe som ifølge mange øker sjansene for at spillet sitter. Samtidig endres oddsen på live betting kontinuerlig, ettersom de er helt avhengige av hva som skjer på isen. Dette betyr at timing er en viktig faktor for å oppnå suksess i live betting.

🇳🇴 Norges resultater i tidligere verdensmesterskap

Et verdensmesterskap i ishockey garanterer alle landslag nå syv kamper i løpet av gruppespillet. Hvis du går hele veien til en medaljekamp, ​​blir det spilt ti verdensmesterskaps-kamper, resultatene blir lagt inn i historiebøkene. Norge er et lag som vanligvis ikke kommer videre til gruppespillet under mesterskapet, og det kan vanligvis være en blanding av store seire og nære kamper. Her har vi samlet det norske herrelandslagets kampresultater fra de siste utgavene av verdensmesterskapet.

VM 2010 i Tyskland
Norge – Sverige 2-5
Tsjekkia – Norge 2-3
Frankrike – Norge 1-5
Canada – Norge 12-1
Latvia – Norge 5-0
Norge – Sveits 3-2

VM 2011 i Slovakia
Norge – Sverige 5-4 etter straffer
USA – Norge 4-2
Østerrike – Norge 0-5
Sveits – Norge 2-3
Norge – Canada-2-3
Frankrike – Norge 2-5

Finland – Norge 4-1 (kvartfinale)

VM 2012 i Finland og Sverige
Sverige – Norge 3-1
Russland – Norge 4-2
Tsjekkia – Norge 4-3 etter straffer
Norge – Italia 6-2
Norge – Latvia 3-0
Tyskland – Norge 4-12
Norge – Danmark 6-2

Russland – Norge 5-2 (kvartfinale)

VM 2013 i Sverige og Finland
Norge – Slovenia 3-1
Norge – Danmark 3-2
Canada – Norge 7-1
Norge – Sverige 1-5
Norge – Belarus 3-1
Norge – Sveits 1-3
Tsjekkia – Norge 7-0

VM 2014 i Belarus
Italia – Norge 0-3
Norge – Danmark 4-3
Norge – Sverige 1-2
Slovakia – Norge 5-2
Frankrike – Norge 5-4 etter straffer
Tsjekkia – Norge 1-0
Norge – Canada 2-3

VM 2015 i Tsjekkia
Russland – Norge 6-2
Norge – USA 1-2
Norge – Finland 0-5
Slovakia – Norge 2-3
Slovenia – Norge 1-3
Danmark – Norge 4-1
Norge – Belarus 2-3

VM 2016 i Russland
Norge – Danmark 0-3
Norge – Sveits 4-3 eeo
Kasakhstan – Norge 2-4
Tsjekkia – Norge 7-0
Norge – Sverige 2-3
Russland – Norge 3-0
Latvia-  Norge 1-3

VM 2017 i Frankrike og Tyskland
Norge – Frankrike 3-2
Norge – Sveits 0-3
Slovenia – Norge 1-5
Tsjekkia – Norge 1-0 eeo
Norge – Finland 2-3 etter ekstra tid
Canada – Norge 5-0
Belarus – Norge 4-3

VM 2018 i Danmark
Norge – Latvia 2-3 etter eeo
Tyskland – Norge 4-5 etter straffer
Finland – Norge 7-0
Norge – Canada 0-5
Danmark – Norge 3-0
Norge – USA 3-9
Sør-Korea – Norge 0-3

VM 2019 i Slovakia
Russland – Norge 5-2
Norge – Tsjekkia 2-7
Norge – Sverige 1-9
Sveits – Norge 4-1
Østerrike – Norge 3-5
Italia – Norge 1-7
Norge – Latvia 1-4

VM 2020 i Sveits
Turneringen ble avlyst på grunn av covid-19

VM 2021 i Latvia
Norge – Tyskland 1-5
Norge – Italia 4-1
Finland – Norge 5-2
Canada – Norge 4-2
Latvia – Norge 3-4 etter straffer
Norge – USA 1-2
Norge – Kasakhstan 3-1

VM 2022 i Finland
Finland – Norge 5-0
Norge – Storbritannia 4-3 eeo
Latvia -Norge 3-2
Norge – Østerrike 5-3
Norge – Tsjekkia 1-4
Sverige – Norge 7-1
USA – Norge 4-2

VM 2023 i Finland og Latvia
Norge – Kasakhstan 3-4 etter straffer
Norge – Sveits 0-3
Slovenia – Norge 0-1
Latvia – Norge 2-1
Norge – Tsjekkia 0-2
Canada – Norge 2-3 etter straffer
Slovakia – Norge 4-1

💥 Liste: Spesielle resultater i landslagshistorien

Ishockey er en sport hvor alt kan skje, og under et verdensmesterskap gjenspeiler ikke sluttresultatet alltid kampbildet. De store favorittene kommer ofte gjennom VM-gruppespillet med gode resultater, men det hender det hender at favorittene undervurderer de mindre nasjonene, noe som åpner for ekte smell. Her er en liste over noen av de mest fantastiske resultatene i landslagshistorien.

USA – Sovjetunionen, OL i 1980

De fleste kjenner sannsynligvis historien nå hvis du har sett filmklassikeren Miracle. Trener Herb Brooks satte sammen et team med kun college-spillere da han tok den amerikanske troppen til OL i Lake Placid i 1980. Alle ekspertene hadde i utgangspunktet beregnet laget på forhånd, og ingen trodde de ville ha noe med toppen å gjøre rangeringer. gjøre. Yankees kom seg til semifinalen, men en gang der ventet det stjernespekket Sovjetunionen, med spillere som Charlamov, Vladimir Krutov og Sergei Makarov. Resultatet var klart på forhånd, og at selvtilliten ikke ble hevet direkte av det faktum at USA led et ydmykende tap i VM-sjangerkampen mot Sovjetunionen. Men mot alle odds klarte USA å vinne og sluttresultatet ble skrevet til 4-3 etter at Mike Eruzione bestemte seg. USA klarte å vinne turneringen etter å ha vunnet mot Finland i finalen, og OL-gullet er fremdeles i dag hockeyverdenens største smell.

Belarus – Tre Kronor, OL i 2002

Tre Kronors brennende tap mot Belarus er noe svenskene prøver å glemme, men det er tross alt et resultat som må være på listen over forbløffende øyeblikk. Før OL hadde trener Hardy Nilsson kunngjort at Sverige ville spille «Big Ice Hockey», et spillsystem som viste seg å være ekstremt effektivt i gruppespillet. Sverige vant alle kampene, og resultatene pekte på stor dominans (5-2 mot Canada, 2-1 mot Tsjekkia og 7-1 mot Tyskland). Med det gode resultatet i gruppespillet ble Sverige belønnet med en lett uavgjort i første omgang av sluttspillet, nemlig Belarus.

Det ryktes at Belarus allerede hadde bestilt sine flybilletter dagen etter kvartfinalen, da de visste at det ville bli en utflukt mot Sverige. Kampen var imidlertid tøffere enn forventet for Sverige, og det var 3-3 med mindre enn tre minutter igjen å spille. Så velger Vladimir Kopats å skyte fra midtsonen, og et sett, hopping, Tommy Salo får pucken på skulderen, slipper den i luften og pucken hopper inn i det svenske målet. 4-3 Belarus, og et av de største smellene i hockeyhistorien var et faktum.

Tyskland – Tsjekkia, VM i 1996

Tyskland er en nasjon på vei opp, og akkurat nå er det ikke så langt fra toppen av hockeyverdenen. I 1996 var imidlertid Tyskland en blåbærnasjon når det gjaldt hockey, og Tsjekkia var også et av de mest stjernespekkede lagene i hele verdenscupen, med spillere som Jaromir Jagr, Robert Reichel og Petr Nedved.

Tsjekkere var imidlertid ansvarlige for en av de verste feilene i hockeyhistorien, og resultatene var alt annet enn smigrende. De to første kampene endte med tap mot Finland med 7-3 og deretter tap mot Tre Kronor med 3-0. Det mest pinlige tapet kom imidlertid i finalekampen mot Tyskland. Mange forventet at tsjekkerne skulle spille for sin ære og knuse Tyskland, men tapte i stedet 7-1 og Tsjekkia gikk ut av verdenscupen med en skammelig 4-17 målforskjell.

Tyskland – Canada, OL i 2018

En av de mer moderne smellene må fremdeles være Tysklands fremgang i OL i Pyeongchang, 2018. Tyskerne hadde et anstendig lag, men på forhånd trodde ingen at de ville oppnå de resultatene de var i stand til. Tyskland startet gruppespillet som forventet, med tap mot Finland og Sverige og seier mot Norge.

Før sluttspillet var Tyskland rangert på 9. plass av 12, men en gang der skjedde det noe. Tyskland startet med å slå Sveits, og i kvartfinalen var det Tre Kronor som måtte vende hjem med halene mellom beina etter 4-3-tap for den tyske maskinen. Da Canada ventet i semifinalen, forventet mange at Tysklands eventyr var over, men til og med Canada ble satt på ryggen, etter resultatet 4-3. I finalen ble Russland nummeret for stort, men det tok ekstra tid før Russland kunne vinne 4-3. Seieren mot Canada i semifinalen går inn i historien som en av de mest imponerende smellene i historien.