Kamper & Spilleplan – Ishockey VM 2022

Home/Kamper & Spilleplan – Ishockey VM 2022
Kamper & Spilleplan – Ishockey VM 20222021-11-08T13:52:29+02:00

Betsson

Her finner du den fullstendige spilleplanen med alle datoer og tider for kampene som spilles under VM i 2022. Totalt 64 spennende kamper skal spilles fra 13 mai til 29 mai i Finland. Hele 16 landslag deltar i VM i ishockey og alle spiller syv kamper hver i gruppespillet, der alle lag møter hverandre. På gruppesiden vår kan du til enhver tid se gruppene og tabellene.

De fire beste lagene fra hver gruppe går deretter videre til sluttspillet. Den store verdenscupfinalen avgjøres 29. mai i Tampere. I listen nedenfor kan du se spilleplanen for alle kamper, samt hvilke kanaler og streamingtjenester som viser de forskjellige møtene under VM-2022.

Norges kamper under verdensmesterskapet:

13/5: Finland – Norge, kl 19.20
15/5: Norge – Storbritannia, kl 11:20
16/5: Latvia – Norge, kl 15:20
18/5: Norge – Hviterussland, kl 15:20
21/5: Norge – Tsjekkia Norge, kl 19:20
22/5: Sverige – Norge, kl 19:20
24/5: USA – Norge , kl 15:20

Alle kampene i gruppspillet er i Tampere.

Spilleplanen for VM-2022

ROC - Slovakia
        Viaplay
USA - Latvia
        Viaplay
Finland - Norge
        Viaplay
Tyskland - Canada
        Viaplay
Danmark - Kasakstan
        Viaplay
Sverige - Hviterussland
        Viaplay
Tsjekkia - Storbritannia
        Viaplay
Sveits - Italia
        Viaplay
Latvia - Finland
        Viaplay
Slovakia - Tyskland
        Viaplay
Italia - Canada
        Viaplay
Norge - Storbritannia
        Viaplay
Hviterussland - USA
        Viaplay
ROC - Kasakstan
        Viaplay
Tsjekkia - Sverige
        Viaplay
Danmark - Sveits
        Viaplay
Latvia - Norge
        Viaplay
Slovakia - Canada
        Viaplay
Finland - USA
        Viaplay
ROC - Tyskland
        Viaplay
Tsjekkia - Hviterussland
        Viaplay
Italia - Danmark
        Viaplay
Sverige - Storbritannia
        Viaplay
Sveits - Kasakstan
        Viaplay
Norge - Hviterussland
        Viaplay
ROC - Italia
        Viaplay
Finland - Sverige
        Viaplay
Sveits - Slovakia
        Viaplay
Tyskland - Danmark
        Viaplay
Storbritannia - USA
        Viaplay
Canada - Kasakstan
        Viaplay
Tsjekkia - Latvia
        Viaplay
Tyskland - Italia
        Viaplay
Storbritannia - Finland
        Viaplay
Kasakstan - Slovakia
        Viaplay
Latvia - Hviterussland
        Viaplay
Danmark - ROC
        Viaplay
USA - Sverige
        Viaplay
Hviterussland - Finland
        Viaplay
Canada - Sveits
        Viaplay
Italia - Slovakia
        Viaplay
Norge - Tsjekkia
        Viaplay
Storbritannia - Latvia
        Viaplay
Kasakstan - Tyskland
        Viaplay
Sverige - Norge
        Viaplay
Sveits - ROC
        Viaplay
Kasakstan - Italia
        Viaplay
USA - Tsjekkia
        Viaplay
Hviterussland - Storbritannia
        Viaplay
Canada - Danmark
        Viaplay
Tyskland - Sveits
        Viaplay
Sverige - Latvia
        Viaplay
Slovakia - Danmark
        Viaplay
USA - Norge
        Viaplay
Canada - ROC
        Viaplay
Finland - Tsjekkia
        Viaplay

Spilleplanen for sluttspillet Ishockey-VM 2022

Datum Tid Match
Torsdag 26. mai 2022 15:20 Kvartfinale 1
Torsdag 26. mai 2022 15:20 Kvartfinale 2
Torsdag 26. mai 2022 19:20 Kvartfinale 3
Torsdag 26. mai 2022 19:20 Kvartfinale 4
Lørdag 28. mai 2022 13:20 Semifinale 1
Lørdag 28. mai 2022 17:20 Semifinale 2
Søndag 29. mai 2022 14:20 Bronsefinale
Søndag 29. mai 2022 19:20 Finale

Siste nyheter fra Ishockey-VM 2022

Gruppene for Ishockey-VM 2022

Av |7 juni, 2021|

Bilde: Bildbyrån Nå kan du sjekke ut de nye gruppene for ishockey-VM 2022 Etter Canada ble verdensmestere i årets utgave av ishockey-VM tok det ikke [...]

Canada vant ishockey-VM 2021

Av |6 juni, 2021|

Bilde: Bildbyrån Canada er den nye verdensmesteren etter kveldens finale i ishockey-VM I kveldens finale var det Canada som møtte Finland på samme måte som [...]

Slik gikk semifinalene

Av |6 juni, 2021|

Bilde: Bildbyrån Spennende semifinaler i årets ishockey-VM, slikk gikk det! I går spilte USA, Canada, Tyskland og Finland henholdsvis sine semifinaler i årets ishockey-VM, og [...]

Slik gikk kvartfinalene i ishockey-VM

Av |4 juni, 2021|

Bilde: Bildbyrån Kvartfinalene i ishockey-VM 2021 I går, 3. juni, ble de fire kvartfinalene spilt i Latvia, og det gikk omtrent som man skulle tro. [...]

I morgen starter sluttspillet

Av |2 juni, 2021|

Bilde: Bildbyrån I morgen 3. juni starter årets sluttspill i ishockey-vm.com. Norge er dessverre ikke med etter at de ikke fikk nok poeng ut av [...]

Seier i Norges siste kamp i ishockey-vm 2021

Av |31 mai, 2021|

Bilde: Bildbyrån Etter mange gode kamper for begge lag var dette en utrolig spennende kamp for både Norge og Kasakhstan. Norge som står uten mulighet [...]

Last inn flere nyheter

Alle tider i vår tidsplan for hockey VM er oppgitt i norsk tid. Vær oppmerksom på at tider og kanaler i sendeplanen kan endres kort tid før kampstart, og at Ishockey-vm.com ikke er ansvarlig for dette.

VM i ishockey 2022 spilles i Finlands to byer Tampere og Helsinki. Turneringen er den 85. utgaven, og Canada er regjerende verdensmester fra VM-21.

Fremtidig verdensmesterskap i ishockey

Hvilken nasjon som får æren av å arrangere turneringen, avgjøres flere år før selve turneringen starter. Det er allerede klart hvor de kommende årene i ishockey-VM vil finne sted. Neste år, 2023, arrangeres turneringen i Russland, og deretter er Tsjekkia vert i 2023. Sverige og Danmark deler mesterskapet i 2025. Det er ikke avgjort enda hvor mesterskapet skal avholdes for 2026 og 2027. De som har søkt for 2026 er er Sveits og Kazakhstan. Norge og Tyskland har søkt om mesterskapet i 2027.

📅 Kamper i ishockey-VM 2022

I løpet av de tre ukene som ishockey VM 2022 finner sted, vil totalt 64 kamper finne sted. Verdensmesterskapet begynner med den første kampen i hver sin gruppe fredag ​​13. mai klokken 15.20 norsk tid, og gruppespillet fortsetter til og med tirsdag 24. mai 2021. I løpet av de tolv dagene vil det bli avholdt totalt 56 kamper, der lagene skal konkurrere mot hverandre i de to gruppene. Totalt har hvert landslag tid til syv gruppespill hver, der viktige poeng står på spill.

Etter gruppespillet begynner sluttspillet, som varer til mesterskapet er avrundet søndag 29. mai 2022. De fire beste lagene fra gruppespillet går videre til kvartfinalen, hvor hver kamp blir vinn eller forsvinn. Vår spilleplan for ishockey-VM vil bli oppdatert så snart kampene er ferdigspilte.

🥅 Visste du at
… Rekorden for antall mål i en og samme VM-kamp er 47! Dette skjedde under verdensmesterskapet i 1949 da Canada nullet Danmark og scoret et gjennomsnitt på hvert annet minutt. Bare i den siste perioden nettet laget hele 18 ganger.

📆Tidsplan for VM-gruppespillet

I løpet av gruppespillet har alle lag en fullpakket timeplan foran seg, der det er kamp to dager på rad før en hviledag. I løpet av ukedagene spilles fire kamper per dag, med unntak av den siste dagen i gruppespillet. Da skal den endelige plasseringen i tabellene skal avgjøres. På lørdager og søndager er det igjen seks møter å følge, og verdensmesterskaps-sendingene starter allerede ved lunsjtid.

På det meste spilles to kamper samtidig, noe som betyr at du kan se nesten alle kamper i sanntid. Tidene som gjelder kampene i gruppespillet er 15:20 og 19:20 norsk tid, og 11:20 for de forrige kampene som ble spilt i helgene. Merk at det er en tidsforskjell mellom Norge og Finland, som ligger en time foran oss. Dette betyr at de lokale kamptidene er 12:20, 16:20 og 20:20.

🏅 Tidsplan for verdenscupfinalen

Når sluttspillet starter, er det mer tid for restitusjon. Det er lagt inn hviledager både før og etter kvartfinalen. To dager etter at gruppespillet er avsluttet, blir alle fire kvartfinalene spilt torsdag 26. mai 2022.

Lagene som går helt til semifinalen spiller garantert ti kamper hver, ettersom både vinnere og tapere i disse møtene deltar i kampene om medaljene. Semifinalen under ishockey-VM 2022 avgjøres lørdag 28. mai og allerede dagen etter, søndag 29. mai, spilles først bronsefinalen og deretter selveste VM-finalen.

Det er allerede klart hvilke lag som møter hverandre i gruppespillet. Gruppevinnerne møter laget på fjerde plass i den andre gruppen i kvartfinalen, mens gruppens andreplass møter tredje plass i den andre gruppen. Lagene som kommer først og andre i gruppene sine får også fordelen av å spille kvartfinalen sin på arenaen der de tidligere spilte gruppespillene sine.

🏒 Lag og grupper i Ishockey-VM 2022

De 16 lagene som deltar i ishockey VM er delt inn i to grupper basert på deres rangering på verdensrankingen. Det høyest rangerte laget havner i den ene gruppen, det nest høyeste rangerte i den andre og så videre. På denne måten får du en god blanding av lag, noe som resulterer i veldig spennende møter på isen. Selve verdensrankingen bestemmes ut fra hvordan laget har prestert de fire siste verdensmesterskapene og den siste OL-turneringen.

I løpet av turneringen vil vi oppdatere den nåværende posisjonen mellom lagene på tabellsiden vår, hvor du kan se hvordan ting har gått for laget. De fire beste lagene fra hver gruppe går videre til sluttspillet i turneringen.

Gruppe A skal spille sine kamper på Hartwall Arena i Helsinki. Arenaen kan ta opptil 13 349 tilskuere.  I tillegg til gruppespill-kampene i gruppe A, avgjøres også to kvartfinaler i Helsinki. Verdensrankingen for 2021 i parantes.

Lagene som spiller i gruppe A er:

 • 🇨🇦 Canada (1)
 • Russiske utøvereROC (2)
 • 🇩🇪Tyskland (5)
 • 🇨🇭Sveits (8)
 • 🇸🇰Slovakia (9)
 • 🇩🇰 Danmark (12)
 • 🇰🇿Kasakhstan (13)
 • 🇮🇹Italia (17)

Gruppe B skal spille sine kamper på Tampere Deck Arena i Tampere. Arenaen kan ta opptil 13 455  tilskuere. Arenaen er utpekt som hovedarena for mesterskapet og skal dermed holde flertallet av kampene. I tillegg til gruppespill-kampene mellom lagene i gruppe B, avgjøres også to kvartfinaler, begge semifinaler, bronsekampen og finalen i Tammerfors. Verdensrankingen for 2021 i parantes.

Lagene som spiller i gruppe B er:

 • 🇫🇮 Finland (2)
 • 🇺🇸 USA (3)
 • 🇨🇿 Tsjekkia (6)
 • 🇸🇪 Sverige (7)
 • 🇱🇻 Latvia (10)
 • 🇳🇴 Norge (11)
 • Hviterussland (14)
 • 🇬🇧 Storbritannia (16)

Du kan følge gjeldende stilling på siden vår med VM tabellene. Bare de fire beste lagene fra hver gruppe går videre til sluttspillet.

Veien til ishockey-VM 2022 – Slik kvalifiserte lagene seg

Før ishockey-VM holdes det ikke noen kvalifiseringer, men hvilke lag som får æren av å delta, bestemmes ut i fra hvordan det gikk under forrige års utgave av turneringen. Men på grunn av covid-19-situasjonen ble VM-turneringene for de lavere divisjonene avlyst i 2021. Dermed var det ingen opprykk eller nedrykk og alle deltagerne i VM-21 ble kvalifisert for VM-22.

🇳🇴 Norges kamper under verdensmesterskapet

Norge spiller i gruppe B og møter dermed Finland, USA, Tsjekkia, Sverige, Latvia, Hviterussland og Storbritannia.

 • 13/5: Finland – Norge, kl 19.20
 • 15/5: Norge – Storbritannia, kl 11:20
 • 16/5: Latvia – Norge, kl 15:20
 • 18/5: Norge – Hviterussland, kl 15:20
 • 21/5: Norge – Tsjekkia Norge, kl 19:20
 • 22/5: Sverige – Norge, kl 19:20
 • 24/5: USA – Norge , kl 15:20

Alle tider er oppgitt i norsk tid

Hvem kan Norge møte i sluttspillet?

I kvartfinalen er det allerede klart at Norge får motstand fra gruppe A. Hvilket lag dette blir avhenger av hvordan sluttplasseringen på tabellen vil se ut. Hvis Norge topper tabellen i gruppe B, møter du tabell fire i gruppe A, du blir nummer to, du møter tredje i gruppe A og så videre.

Lagene som mest sannsynlig havner i gruppe A sin øvre halvdel er Canada, ROC og Sveits, så oddsen for å møte noen av disse lagene er ganske høye. Tyskland og Slovakia ligger an til å ta til takke med den siste plassen i opprykket og kan dermed bli Norges motstander dersom de lykkes med å vinne sin gruppe. Allerede i semifinalen kan Norge møte et lag de møtte under gruppespillet.

⭐ Norges tropp til VM

Her kommer Norge sitt landslag så snart laguttaket er klart.

Forsvarer

📺 Se verdensmesterskapet på hockey på TV

NENT Group har TV-rettighetene til ishockey-VM i 2022, og dermed vil kampene sendes på kanalene deres. Hvilke kanaler kampene vil gå på, kommer når dette er klart.

Under fanen «PÅ TV» finner du informasjon om hvilke TV-kanaler som viser alle kamper og hvordan du også kan se dem online.

📣 Diskuter gjerne ishockey-VM

I kommentarfeltet nedenfor kan du bli med og diskutere ishockey-VM. Vi setter pris på at du holder en god tone og vi svarer deg gjerne på spørsmål. Nå jobber vi inn i verdenscupfinalen sammen!

📆 Når spilles Ishockey-verdensmesterskap 2022?

🏆 Hvem vinner Hockey-VM 2022?

🇳🇴 Hvem møter Norge i verdensmesterskapet?

Norge spiller i gruppe B og møter dermed Finland, USA, Tsjekkia, Sverige, Latvia, Hviterussland og Storbritannia.

💥 Kamper i hockey-VM

Som norsk er selvfølgelig Norges kamper de mest interessante sett fra norsk side, og det er Norges kamper som vil være hovedfokus for alle nordmenn. For oss ekte ishockey-elskere er det imidlertid en selvfølge å se alle VM-kamper, for i normale tilfeller er det i utgangspunktet umulig å se så mange gode hockeyspillere på ett sted. Hockey-verdenscupen gir oss en unik mulighet til å se stjerner som Ovechkin, Malkin og Crosby. Det er også en god mulighet til å se hockeyens fremtid, ettersom verdenscupen er en perfekt scene for nye talenter å vise seg frem. Mange av NHLs nåværende stjerner dukket opp først i kamper under verdensmesterskap, og derfra ble de hentet til hockeys fine rom.

Et tips for alle hockey-nerder er å ikke bare se Norges kamper. Mange lag er interessante å se på uansett hvor du har dine medfølelser. Bruk verdensmesterskapet i hockey som en mulighet til å se spillere du ellers aldri ser, for eksempel spillere i den russiske ligaen. Norge har ikke rettighetene til KHL, og derfor er det i prinsippet umulig å lovlig se de russiske stjernene. Dette gjelder også den finske ligaen, som har utrolig mange bemerkelsesverdige spillere som vil vise seg fra sin beste side under VM-kampene.

🏟 Tidsplan for hockey-VM – Laget for hockeyelskere

Mange tilhengere av den svenske ishockeyligaen klagde på ligaens nye tidsplan. Det nye oppsettet betyr at mange lag ofte spiller på samme tid, noe som gjør det umulig å se alle de kampene som inkluderer andre enn favorittlaget ditt. Dette er ikke tilfelle under ishockey-VM, noe som åpner muligheten for å ha hele dager full av verdens best idrett. VM sin spilleplan er satt på en slik måte at to kamper spilles på forskjellige tidspunkter i løpet av dagen, og siden VM-2022 spilles i Europa, er spilletidene perfekt tilpasset oss nordmenn.

To kamper spilles på ettermiddagen (15:20) og to kamper spilles på kvelden (19:20). Dette gir mange timer fylt med verdens beste ishockey med elitespillere i hver posisjon. Helgene handler om noe enda bedre, der det vanligvis spilles en kamp midt på dagen, noe som betyr at verdenscuphockey skal rulle på TV fra klokka 11.00 til 22.00 hver helgedag under verdensmesterskapet. Kan det bli bedre enn det?

🎫 Følg Ishockey-VM på stedet

Når Norge spiller store mesterskap, er det mer regelen enn unntaket at nordmenn blir med i stort antall, uansett om det gjelder fotball, håndball eller ishockey. Ishockey-verdenscupen er ikke noe unntak, og mange nordmenn kommer vanligvis for å se Norges kamper i verdenscupen og samtidig oppleve det vakre vertslandet. Før verdensmesterskapet i 2019 var presset på billettene så sterkt at hele 205 000 billetter, som er to tredjedeler av det totale antallet billetter, ble utsolgt i løpet av få uker.

Kampplan

Dato Norsk tid Kamp (Arena)
Fredag 13. mai 2022 15:20 ROC – Slovakia (Helsinki)
Fredag 13. mai 2022 15:20 USA – Latvia (Tampere)
Fredag 13. mai 2022 19:20 Tyskland – Canada (Helsinki)
Fredag 13. mai 2022 19:20 Finland – Norge (Tampere)
Lørdag 14. mai 2022 11:20 Danmark – Kasakhstan (Helsinki)
Lørdag 14. mai 2022 11:20 Sverige – Hviterussland (Tampere)
Lørdag 14. mai 2022 15:20 Sveits – Italia (Helsinki)
Lørdag 14. mai 2022 15:20 Tsjekkia – Storbritannia (Tampere)
Lørdag 14. mai 2022 19:20 Slovakia – Tyskland (Helsinki)
Lørdag 14. mai 2022 19:20 Latvia – Finland (Tampere)
Søndag 15. mai 2022 11:20 Italia – Canada (Helsinki)
Søndag 15. mai 2022 11:20 Norge – Storbritannia (Tampere)
Søndag 15. mai 2022 15:20 ROC – Kasakhstan (Helsinki)
Søndag 15. mai 2022 15:20 Hviterussland – USA (Tampere)
Søndag 15. mai 2022 19:20 Danmark – Sveits (Helsinki)
19:20 Tsjekkia – Sverige (Tampere)
Mandag 16. mai 2022 15:20 Slovakia – Canada (Helsinki)
Mandag 16. mai 2022 15:20 Latvia – Norge (Tampere)
Mandag 16. mai 2022 19:20 ROC- Tyskland (Helsinki)
Mandag 16. mai 2022 19:20 Finland – USA (Tampere)
Tirsdag 17. mai 2022 15:20 Italia – Danmark (Helsinki)
Tirsdag 17. mai 2022 15:20 Tsjekkia – Hviterussland (Tampere)
Tirsdag 17. mai 2022 19:20 Sveits – Kasakhstan (Helsinki)
Tirsdag 17. mai 2022 19:20 Sverige – Storbritannia (Tampere)
Onsdag 18. mai 2022 15:20 ROC – Italia (Helsinki)
Onsdag 18. mai 2022 15:20 Norge – Hviterussland (Tampere)
Onsdag 18. mai 2022 19:20 Sveits – Slovakia (Helsinki)
Onsdag 18. mai 2022 19:20 Finland – Sverige (Tampere)
Torsdag 19. mai 2022 15:20 Tyskland – Danmark (Helsinki)
Torsdag 19. mai 2022 15:20 Storbritannia – USA (Tampere)
Torsdag 19. mai 2022 19:20 Canada – Kasakhstan (Helsinki)
Torsdag 19. mai 2022 19:20 Tsjekkia – Latvia (Tampere)
Fredag 20. mai 2022 15:20 Tyskland – Italia (Helsinki)
Fredag 20. mai 2022 15:20 Storbritannia – Finland (Tampere)
Fredag 20. mai 2022 19:20 Kasakhstan – Slovakia (Helsinki)
Fredag 20. mai 2022 19:20 Latvia – Hviterussland (Tampere)
Lørdag 21. mai 2022 11:20 Danmark – ROC (Helsinki)
Lørdag 21. mai 2022 11:20 USA – Sverige (Tampere)
Lørdag 21. mai 2022 15:20 Canada – Sveits (Helsinki)
Lørdag 21. mai 2022 15:20 Hviterussland – Finland (Tampere)
Lørdag 21. mai 2022 19:20 Italia – Slovakia (Helsinki)
Lørdag 21. mai 2022 19:20 Norge – Tsjekkia (Tampere)
Søndag 22. mai 2022 15:20 Kasakhstan – Tyskland (Helsinki)
Søndag 22. mai 2022 15:20 Storbritannia – Latvia (Tampere)
Søndag 22. mai 2022 19:20 Sveits – ROC (Helsinki)
Søndag 22. mai 2022 19:20 Sverige – Norge (Tampere)
Mandag 23. mai 2022 15:20 Kasakhstan – Italia (Helsinki)
Mandag 23. mai 2022 15:20 USA – Tsjekkia (Tampere)
Mandag 23. mai 2022 19:20 Canada – Danmark (Helsinki)
Mandag 23. mai 2022 19:20 Hviterussland – Storbritannia (Tampere)
Tirsdag 24. mai 2022 11:20 Tyskland – Sveits (Helsinki)
Tirsdag 24. mai 2022 11:20 Sverige – Latvia (Tampere)
Tirsdag 24. mai 2022 15:20 Slovakia – Danmark (Helsinki)
Tirsdag 24. mai 2022 15:20 USA – Norge (Tampere)
Tirsdag 24. mai 2022 19:20 Canada – ROC (Helsinki)
Tirsdag 24. mai 2022 19:20 Finland – Tsjekkia (Tamerfors)

Legg igjen en kommentar