Kamper

Home/Kamper
Kamper2021-04-15T22:28:19+02:00

Her finner du den fullstendige spillplanen med alle datoer og tider for kamper som spilles under verdensmesterskapet i ishockey i 2021. Totalt 64 spennende kamper vil finne sted under turneringen som spilles mellom 21. mai – 6. juni i Latvia. Hele 16 landslag deltar i VM i ishockey og vil alle ha tid til å spille syv kamper hver i gruppespillet, der alle lag møter hverandre. På gruppesiden vår kan du se gjeldende posisjon mellom lagene.

De fire beste lagene fra hver gruppe går deretter videre til sluttspillet. Den store verdenscupfinalen avgjøres 6. juni på Arena Riga. I listen nedenfor kan du se spillplanen for alle kamper, samt hvilke kanaler og streamingtjenester som viser de forskjellige møtene under hockey VM 2021.

Norges kamper under verdensmesterskapet

22/5: Norge – Tyskland, kl 11:15
23/5: Norge – Italia, kl 11:15
25/5: Finland – Norge, kl 19:15
26/5: Canada – Norge, kl 19:15
28/5: Latvia – Norge, kl 19:15
29/5: Norge – USA, kl 15:15
31/5: Norge – Kazakhstan, kl 19:15

Hele spillplanen for hockey VM 2021

Germany - Italy
Russia - Czech Republic
Belarus - Slovakia
Canada - Latvia
Denmark - Sweden
Norway - Germany
Finland - United States
Great-britain - Russia
Czech Republic - Switzerland
Latvia - Kazakhstan
Great-britain - Slovakia
Norway - Italy
Kazakhstan - Finland
Sweden - Belarus
Canada - United States
Denmark - Switzerland
Latvia - Italy
Slovakia - Russia
Czech Republic - Belarus
Germany - Canada
Great-britain - Denmark
United States - Kazakhstan
Finland - Norway
Switzerland - Sweden
Kazakhstan - Germany
Russia - Denmark
Belarus - Great-britain
Canada - Norway
Switzerland - Slovakia
United States - Latvia
Finland - Italy
Sweden - Czech Republic
Kazakhstan - Canada
Sweden - Great-britain
Denmark - Belarus
Latvia - Norway
Czech Republic - Great-britain
Italy - Kazakhstan
Norway - United States
Switzerland - Russia
Germany - Finland
Slovakia - Denmark
Belarus - Switzerland
Italy - Canada
Finland - Latvia
Sweden - Slovakia
Czech Republic - Denmark
United States - Germany
Norway - Kazakhstan
Russia - Sweden
Canada - Finland
Switzerland - Great-britain
Italy - United States
Slovakia - Czech Republic
Germany - Latvia
Russia - Belarus

Spillplanen for slutspillet hockey VM 2021

Datum Tid Match
3 juni 2021 15:15 Kvartfinale 1
3 juni 2021 15:15 Kvartfinale 2
3 juni 2021 19:15 Kvartfinale 3
3 juni 2021 19:15 Kvartfinale 4
5 juni 2021 13:15 Semifinale 1
5 juni 2021 17:15 Semifinale 2
6 juni 2021 14:15 Bronsefinale
6 juni 2021 19:15 Finale

Siste nyheter fra Hockey VM 2021

NHL regler i neste sesong

By |19 april, 2021|Nyheter|

Norsk og svensk liga adopterer NHL-regelverk Fra og med neste sesong vil både norske og svenske spillere og dommere måtte forholde seg til nye regler. [...]

Dette er dommerne til VM

By |8 april, 2021|Nyheter|

IIHF har tatt ut dommerne til ishockey VM Med bare drøye to måneder igjen til ishockey VM 2021 har IIHF utvalgt 36 dommere og linjemenn. [...]

Last inn flere nyheter

Alle tider i vår tidsplan for hockey VM er oppgitt i norsk tid. Vær oppmerksom på at tider og kanaler i hockey VM-tidsplanen kan endres kort tid etter kampstart, og at Ishockey-vm.com ikke er ansvarlig for dette.

VM i ishockey 2021 spilles i Latvia, spesielt i hovedstaden Riga. Turneringen er den 84. utgaven, og Finland kommer inn her som regjerende verdensmester etter den overraskende seieren i 2019. Fra begynnelsen ville mesterskapet også blitt spilt i Minsk, Hviterussland, men nasjonen ble fratatt vertskapet på begynnelsen av året. Nå i stedet vil turneringen finne sted på de to arenaene Arena Riga og Olympic Sports Center, som er litt over 150 meter fra hverandre. I tillegg bor alle lag på ett og samme hotell, som heller ikke er så langt fra arenaene. På denne måten er det muligheten for å lage en såkalt «verdenscupboble» som denne i pandemietider.

Fremtidig verdensmesterskap i ishockey

Hvilken nasjon som får æren av å arrangere turneringen, er allerede avgjort et par år før selve turneringen starter. Det er allerede klart hvor de kommende årene i ishockey VM vil finne sted. Neste år, 2022, arrangeres turneringen i Finland, og deretter er Russland vert i 2023, og Tsjekkia i 2024. Når verdensmesterskapet i hockey avgjøres i 2025, vil turneringen bli avholdt på svensk jord, deretter i en delt vert med Danmark.

📅 Kamper i ishockey VM 2021

I løpet av de tre ukene som ishockey VM 2021 finner sted, vil totalt 64 kamper finne sted. Verdensmesterskapet begynner med de første kampene fredag ​​21. mai klokken 15:15 norsk tid og gruppespillet fortsetter til tirsdag 1. juni 2021. I løpet av de tolv dagene vil det bli avholdt totalt 56 møter, der lagene skal konkurrere mot hverandre i de to gruppene. Totalt har hvert landslag tid til syv gruppespill hver, der viktige poeng står på spill.

Rett etter gruppespillet begynner det siste spillet, som deretter varer til mesterskapet er avrundet søndag 6. juni 2021. De åtte toppnasjonene går videre til finalespillet, hvor hver enkelt kamp er avgjørende for deres fortsatte reise i turnering. Vår tidsplan for hockey VM vil bli oppdatert med kampene fra sluttspillet så snart lagene som skal spille der er ferdige.

🥅 Visste du at
… Rekorden for antall mål i en og samme VM-kamp er 47! Dette skjedde under verdensmesterskapet i 1949 da Canada nullet Danmark og scoret et gjennomsnitt på hvert annet minutt. Bare i den siste perioden nettet laget hele 18 ganger.

📆Tidsplan for VM-gruppespillet

I løpet av gruppespillet har alle lag en fullpakket timeplan foran seg, der det er kamp nesten hver dag. På det meste får laget spille kampen to dager på rad, og får deretter en hviledag før det er på tide igjen. I løpet av ukedagene spilles fire kamper per dag, med unntak av den siste dagen i gruppespillet, der den endelige plasseringen i tabellene skal avgjøres. På lørdager og søndager er det igjen seks møter å følge, og verdensmesterskapssendingene starter allerede ved lunsjtid.

På det meste spilles to kamper samtidig, noe som betyr at du kan se nesten alle kamper i sanntid. Tidene som gjelder kampene i gruppespillet er 15:15 og 19:15 norsk tid, og 11:15 for de forrige kampene som ble spilt i helgene. Merk at det er en tidsforskjell mellom Norge og Latvia, som ligger en time foran oss. Dette betyr at de lokale kamptidene er 12:15, 16:15 og 20:15.

🏅 Tidsplan for verdenscupfinalen

Når sluttspillet starter, er det betydelig mer tid for restitusjon, ettersom hviledager blir lagt inn både før og etter kvartfinalen. To dager etter at gruppespillet er avsluttet, blir alle fire kvartfinalene spilt torsdag 3. juni 2021. Her gjør laget en utrolig viktig avansering, som gir mulighten til å ta VM-medaljer.

Lagene som går helt til semifinalen spiller garantert ti kamper hver, ettersom både vinnere og tapere i disse møtene kan delta i kampene om medaljene. Semifinalen under hockey VM 2021 avgjøres lørdag 5. juni og dagen etter, søndag 6. juni, spilles både VM-finalen og bronsekampen.

Det er allerede klart hvilke lag som møter hverandre i gruppespillet. Vinnerne av hver gruppe møter de fjerdeplasserte lagene i den andre gruppen i kvartfinalen, mens gruppens andreplass møter gruppen tre i den andre gruppen. Lagene som kommer først og andre i gruppene sine får også fordelen av å spille kvartfinalen sin på arenaen der de tidligere spilte gruppespillene sine.

Tidspunktet for kampene er imidlertid ikke spesifisert på forhånd, og vi vil oppdatere spillplanen vår for sluttspill med denne informasjonen så snart denne er klar. Vanligvis får hjemlandet fordelen av å spille kvartfinalen.

💥 Kamper i hockey VM

Som Norsk er selvfølgelig Norges kamper de mest interessante sett fra norsk side, og det er Norges kamper som vil være hovedfokus for alle nordmenn. For oss ekte hockeyelskere er det imidlertid en selvfølge å se alle VM-kamper, for i normale tilfeller er det i utgangspunktet umulig å se så mange gode hockeyspillere på ett sted. Hockey-verdenscupen gir oss en unik mulighet til å se stjerner som Ovechkin, Malkin og Crosby. Det er også en god mulighet til å se hockeyens fremtid, ettersom verdenscupen er en perfekt scene for nye talenter å vise seg frem. Mange av NHLs nåværende stjerner dukket opp først i kamper under verdensmesterskapet, og derfra ble de hentet til hockeys fine rom.

Et tips for alle hockey-nerder er å ikke bare se Norges kamper. Mange lag er interessante å se på uansett hvor du har dine medfølelser. Bruk verdensmesterskapet i hockey som en mulighet til å se spillere du ellers aldri ser, for eksempel spillere i den russiske ligaen. Norge har ikke rettighetene til KHL, og derfor er det i prinsippet umulig å lovlig se de russiske stjernene. Dette gjelder også den finske ligaen, som har utrolig mange bemerkelsesverdige spillere som vil vise seg fra sin beste side under VM-kampene.

🏟 Tidsplan for hockey VM – Laget for hockeyelskere

Mange tilhengere av Swedish Hockey League har klaget på ligaens nye tidsplan. Det nye oppsettet betyr at mange lag ofte spiller på samme tid, noe som gjør det umulig å se kamper som ikke inkluderer favorittlaget ditt. Dette er ikke tilfelle under hockey VM, noe som åpner muligheten for å ha hele dager fulle av verdens beste idretter. Hockey VMs spillplan er satt på en slik måte at minst to kamper spilles på forskjellige tidspunkter i løpet av dagen, og siden Hockey VM 2021 spilles i Europa, er spilletidene perfekt tilpasset oss nordmenn.

En kamp spilles vanligvis på ettermiddagen (15:15) og en annen umiddelbart etter den første (19:15), noe som betyr at halve dagen er fylt med verdens beste hockey med elitespillere i hver posisjon. Helgene handler om noe enda bedre, der det vanligvis spilles en kamp midt på dagen, noe som betyr at verdenscuphockey skal rulle på TV fra klokka 11.00 til 22.00 hver ferie under verdensmesterskapet. Kan det bli bedre enn det?

🎫 Følg hockey VM på stedet

Når Norge spiller store mesterskap, er det mer regelen enn unntaket at nordmenn blir med i stort antall, uansett om det gjelder fotball, håndball eller ishockey. Ishockey-verdenscupen er ikke noe unntak, og mange nordmenn kommer vanligvis for å se Norges kamper i verdenscupen og samtidig oppleve det vakre vertslandet. Før verdensmesterskapet i 2019 var presset på billettene så sterkt at hele 205 000 billetter, som er to tredjedeler av det totale antallet billetter, ble utsolgt i løpet av få uker.

I forkant av ishockey VM 2021, selv om det bare er et par måneder igjen til fallet, har de ikke åpnet billettsalget. Årsaken til dette er selvfølgelig den pågående pandemien i verden, som holder publikum borte fra arenaene. I stedet får du denne gangen nyte hockeyfesten hjemmefra. Skulle situasjonen endres, er imidlertid IIHF forberedt på å åpne billettsalg på kort varsel. Mer informasjon om hvordan du kjøper billett og planlegger turen til hockey VM finner du på siden vår «Billetter».

Reservekamper

Dat0 Tid Match
21 mai 2021 15:15 Russland-Tsjekkia
21 mai 2021 15:15 Tyskland-Italia
21 mai 2021 19:15 Hvitrussland-Slovakia
21 mai 2021 19:15 Canada-Latvia
22 mai 2021 11:15 Danmark-Sverige
22 mai 2021 11:15 Norge-Tyskland
22 mai 2021 15:15 Storbritannia-Russland
22 mai 2021 15:15 Finland-USA
22 mai 2021 19:15 Tsjekkia-Sveits
22 mai 2021 19:15 Latvia-Kazakstan
23 mai 2021 11:15 Storbritannia-Slovakia
23 mai 2021 11:15 Norge-Italia
23 mai 2021 15:15 Sverige-Hvitrussland
23 mai 2021 15:15 Kazakstan-Finland
23 mai 2021 19:15 Danmark-Sveits
23 mai 2021 19:15 Canada-USA
24 mai 2021 15:15 Slovakia-Russland
24 mai 2021 15:15 Latvia-Italia
24 mai 2021 19:15 Tsjekkia-Hvitrussland
24 mai 2021 19:15 Tyskland-Canada
25 mai 2021 15:15 Storbritannia-Danmark
25 mai 2021 15:15 USA-Kazakstan
25 mai 2021 19:15 Sveits-Sverige
25 mai 2021 19:15 Finland-Norge
26 mai 2021 15:15 Russland-Danmark
26 mai 2021 15:15 Kazakstan-Tyskland
26 mai 2021 19:15 Hvitrussland-Storbritannien
26 mai 2021 19:15 Canada-Norge
27 mai 2021 15:15 Sveits-Slovakien
27 mai 2021 15:15 USA-Latvia
27 mai 2021 19:15 Sverige-Tsjekkia
27 mai 2021 19:15 Finland-Italia
28 mai 2021 15:15 Sverige-Storbritannia
28 mai 2021 15:15 Kazakstan-Canada
28 mai 2021 19:15 Danmark-Hvitrussland
28 mai 2021 19:15 Latvia-Norge
29 mai 2021 11:15 Tsjekkia-Storbritannia
29 mai 2021 11:15 Italia-Kazakstan
29 mai 2021 15:15 Sveits-Russland
29 mai 2021 15:15 Norge-USA
29 mai 2021 19:15 Slovakia-Danmark
29 mai 2021 19:15 Tyskland-Finland
30 mai 2021 15:15 Hvitrussland-Sveits
30 mai 2021 15:15 Italia-Canada
30 mai 2021 19:15 Sverige-Slovakia
30 mai 2021 19:15 Finland-Latvia
31 mai 2021 15:15 Tsjekkia-Danmark
31 mai 2021 15:15 USA-Tyskland
31 mai 2021 19:15 Russland-Sverige
31 mai 2021 19:15 Norge-Kazakstan
1 juni 2021 11:15 Sveits-Storbritannia
1 juni 2021 11:15 Canada-Finland
1 juni 2021 15:15 Slovakia-Tsjekkia
1 juni 2021 15:15 Italia-USA
1 juni 2021 19:15 Russland-Hvitrussland
1 juni 2021 19:15 Tyskland-Latvia

Leave A Comment