Nedenfor finner du alle landslagstroppene til lagene som skal delta i hockey-VM 2022. Totalt vil 16 landslag delta i turneringen som denne gangen arrangeres i Finland. Respektive underside oppdatert av oss på ishockey-vm.com i forbindelse med at laget presenterer sine VM-troppene, som vanligvis finner sted et par dager før første VM-kamp. For å lese mer om de ulike landslagene kan du klikke på lenkene under.

Landslagstropper ishockey-VM

Før turneringsstart kan det være mange spekulasjoner om hvilke spillere som skal få æren av å representere sitt land. Man kan som regel få et hint om hvilke spillere det kan være under de foregående treningskampene, hvor lagene prøver å bygge spillerkombinasjoner som fungerer på isen. Imidlertid må du vanligvis vente til bare et par dager før turneringen starter før den endelige troppen presenteres.

Før et stort mesterskap som hockey-VM må hvert landslag velge ut en tropp bestående av totalt 25 spillere. Av disse må 3 være målvakter. Minst 15 utespillere og 2 keepere må være påmeldt før turneringen starter og de resterende plassene kan da fylles opp i løpet av turneringen. På denne måten kan lag for eksempel ta imot spillere som forlater NHL-sluttspillet eller av andre grunner blir tilgjengelige. For hver enkelt kamp kan det da velges ut 20 utespillere og 2 keepere. Tredjekeeper må imidlertid være tilgjengelig i tilfelle noe skulle skje med de to burvokterne.