Velobet

Nedenfor finner du alle landslagstroppene til lagene som skal delta i hockey-VM 2024. Totalt vil 16 landslag delta i turneringen som denne gangen arrangeres i Finland og Latvia. Respektive undersider oppdatert av oss på ishockey-vm.com i forbindelse med at laget presenterer sine VM-troppene, som vanligvis finner sted et par dager før første VM-kamp. For å lese mer om de ulike landslagene kan du klikke på lenkene under.

canada

Canada

Se troppen
finland

Finland

Se troppen
sveits

Sveits

Se troppen
tsjekkia

Tsjekkia

Se troppen
danmark

Danmark

Se troppen
norge

Norge

Se troppen
Østerrike

Østerrike

Se troppen
storbritannia

Storbritannia

Se troppen
usa

USA

Se troppen
tyskland

Tyskland

Se troppen
sverige

Sverige

Se troppen
slovakia

Slovakia

Se troppen
latvia

Latvia

Se troppen
frankrike

Frankrike

Se troppen
kazakstan

Kasakhstan

Se troppen

Polen

Se troppen

Landslagstropper ishockey-VM

Før turneringsstart kan det være mange spekulasjoner om hvilke spillere som skal få æren av å representere sitt land. Man kan som regel få et hint om hvilke spillere det kan være under de foregående treningskampene, hvor lagene prøver å bygge spillerkombinasjoner som fungerer på isen. Imidlertid må du vanligvis vente til bare et par dager før turneringen starter før den endelige troppen presenteres.

Før et stort mesterskap som hockey-VM må hvert landslag velge ut en tropp bestående av totalt 25 spillere. Av disse må 3 være målvakter. Minst 15 utespillere og 2 keepere må være påmeldt før turneringen starter og de resterende plassene kan da fylles opp i løpet av turneringen. På denne måten kan lag for eksempel ta imot spillere som forlater NHL-sluttspillet eller av andre grunner blir tilgjengelige. For hver enkelt kamp kan det da velges ut 20 utespillere og 2 keepere. Tredjekeeper må imidlertid være tilgjengelig i tilfelle noe skulle skje med de to burvokterne.

Landslagsspillere som bytter landslag

Det hender noen ganger at landslagsspillere velger å bytte landslag. Dersom en ønsker å gjøre dette, må en ha statsborgerskap i landet du ønsker å representere, og at du har spilt ishockey i landets nasjonale liga i et visst antall år. For en spiller som aldri tidligere har representert sitt tidligere hjemland i en turnering i regi av Det internasjonale ishockeyforbundet, kreves det at han i to år kun har spilt ishockey i det nye hjemlandet. Dersom et annet land derimot har vært representert i IIHF-sammenheng tidligere, utvides denne perioden til fire år.

Et eksempel på en svensk spiller som har gjort denne reisen er Viktor Svedberg. I løpet av sesongen 2018/2019 representerte han Tre Kronor i totalt ti kamper, men til gjengjeld var han ikke med i den endelige VM-troppen. To år senere sto han på isen iført Kasakhstans trøye under VM i Latvia. I forkant av OL i 2022 gjorde flere nordamerikanske spillere en lignende reise for å representere vertsnasjonen Kina, både på herre- og kvinnesiden.

Tidligere VM-lag

Her finner du lagsidene for nasjoner som ikke lenger spiller i den høyeste divisjonen i hockey-VM:

Italia

Russland

Storbritannia