Betsson

Ishockey VM ble først spilt i 1920 og har siden vært en turnering som har vokst i størrelse så vel som i popularitet. Helt siden starten har turneringen vært en årlig konkurranse som bare hadde en liten pause under andre verdenskrig.

Mellom 1924-1968 ble det ikke arrangert verdensmesterskap i løpet av de årene OL ble spilt, men i stedet ble OL-turneringen sett på som den avgjørende kampen om gullet. Siden 1990 er det også et ishockey VM for kvinner, og dette spilles også årlig, med unntak av årene med olympiske leker.

Hvilke regler gjelder i hockey VM?

Når du følger turneringen, er det ofte mange spørsmålstegn om hvilke forskjellige regler som gjelder. Hva gjelder for eksempel ekstraomganger og kan en verdensmesterskamp gå til straffer? Og hvordan bestemmes lagets posisjon i tabellen egentlig? På regelsiden vår har vi samlet informasjon om alle disse forskjellige tingene.

Ishockey VM historien år for år

Hvis du leter etter informasjon om tidligere verdensmesterskap gjennom vm historien, har du kommet til rett sted. Nedenfor finner du vår rapportering for de siste års verdensmesterskap i hockey komplett med kampresultater, tabeller, sluttspilltrær og svenske tropper.

Mesterskap Gull Sølv Bronse
VM 2019 i Slovakia Finland Canada Russland
VM 2018 i Danmark Sverige Sveits USA
VM 2017 i Tyskland og Frankrike Sverige Canada Russland
VM 2016 i Russland Canada Finland Russland
VM 2015 i Tsjekkia Canada Russland USA
VM 2014 i Hvitrussland Russland Finland Sverige
VM 2013 i Sverige og Finland Sverige Sveits USA
VM 2012 i Finland og Sverige Russland Slovakien Tsjekkia
VM 2011 i Slovakia Finland Sveits Tsjekkia
VM 2010 i Tyskland Tsjekkia Russland Sverige
VM 2009 i Sveits Russland Canada Sverige
Dam VM 2019 i Finland USA Finland Canada
JVM 2020 i Tsjekkia Canada Russland Sverige
JVM 2019 i Canada Finland USA Russland
JVM 2018 i USA Canada Sverige USA
U18 VM 2019 i Sverige Sverige Russland USA

Hvor ofte blir hockey VM spilt?

Ishockey VM er en turnering som spilles hvert år, vanligvis i mai. Det første mesterskapet ble spilt i 1930, og siden har disse blitt spilt på en rekke steder rundt om i verden. Tidligere ble ikke verdenscupen spilt i løpet av årene da OL ble avgjort, men siden 1992 har begge turneringene blitt spilt i OL-årene.

På kvinnesiden ble det første verdensmesterskapet spilt i 1990 og holdes nå vanligvis i april. Det er fortsatt en pause her i de årenecde olympiske leker blir avgjort.

Hvor mange gull i ishockey VM har Norge?

Norge har ingen gull i ishockey vm gjennom VM historien, men har ved flere anledninger gått både videre fra gruppespillet og gjoprt det bra i sluttspillet. Selv om det er bittert er det derfor ofte like morsomt å følge med på våre naboer i øst, Sverige.

Det svenske herrelandslaget har opp gjennom årene klart å vinne  hockey VM 11 ganger! Medaljene ble tatt med hjem i 1953, 1957, 1962, 1987, 1991, 1992, 1998, 2006, 2013, 2017 og 2018.

Hvilket land har vunnet ishockey VM flest ganger?

Landet som har klart å vinne VM i hockey flest ganger i VM historien er Canada, som har hentet 26 gull hjem. På andreplass kommer Sovjetunionen, som i løpet av årene vant gull ved 22 anledninger. Hvis du legger sammen gullene med de som Russland har tatt med hjem som en individuell nasjon, går de forbi Canada med totalt 27 gull.

Hvilket land har vunnet hockey VM og OL i samme år?

Å ta med seg både OL-turneringen og verdensmesterskapet i en og samme sesong er en enorm innsats av et landslag. Sveriges Tre Kronor lyktes med denne bragden i 2006, da de vant OL i Italia og verdensmesterskapet i Latvia. Faktisk er Sverige den eneste nasjonen som har klart å ta med seg denne dobbeltseieren i løpet av årene titlene er tildelt på separate turneringer.

Er World Cup det samme som hockey VM?

Tidligere var det en turnering som gikk under navnene World Cup, der landslag bestående av bare NHL-spillere spilte mot hverandre. Turneringen ble sist spilt i 2016. Her kan du lese mer om World Cup.

Ishockey VM er et arrangement som også vekker stor interesse blant de som vil spille i kampene. For de av dere som vil delta i spillets sjarm, men ikke ønsker å bruke ekte penger på dette, kan fantasyhockey være et godt alternativ.