U18-VM i ishockey er nesten et must for ishockeyfans over hele verden. Enten du lurer på hvem som kan komme med på ditt lands neste ungdoms-VM-lag, eller ønsker å følge toppnavnene i neste sommers NHL reserve tournament, byr U18-VM på en virkelig fest av unge talenter å beundre.

For å gi deg en forsmak på hva vi har i vente under U18-VM i 2023, har vi listet opp 10 spillere vi mener du bør holde øye med under VM i Sveits. Spillerne er oppført i alfabetisk rekkefølge etter etternavn.

Colby Barlow (Canada)
Colby Barlow brukte sitt utmerkede skudd til å score 46 mål i sin andre OHL-sesong med Owen Sound Attack. Den solide 18-årige spissen kan også skryte av en gullmedalje fra Canadas Hlinka Gretzky Cup i 2022. Barlow er en sterk spiller, og kan bli bedt om å spille både i power play og undertallsspill.

Dalibor Dvorsky (Slovakia)
Få U18-VM-spillere kan hevde å være veteraner fra to U20-VM. Men Dalibor Dvorsky kan det med sine to mål og tre målgivende pasninger på ni kamper i ungdoms-VM.
Den smarte 17 år gamle angrepsspilleren kommer fra en fin andre sesong i Allsvenskan for Stockholm AIK (6+8=14, på 38 kamper). Det blir spennende å se om Dvorsky kan maksimere potensialet sitt når Slovakia vender tilbake til toppdivisjonen for første gang siden 2019.

Kasper Halttunen (Finland)
Kasper Halttunen klarte ikke å tenne det røde lyset som Liiga-rookie for HIFK denne sesongen (0+1=1, på 27 kamper). Men den store og hardtskytende høyre vingen scoret et mål per kamp for Helsinki-klubbens A-juniorer hele sesongen (18+6=24, på 18 kamper).
Som Finlands kaptein forventes Halttuselta (17 år) å vise lederskap både på og utenfor isen. Han scoret like mange mål (tre) i sin U18-VM-debut i fjor som Joakim Kemell gjorde i sin egen debut, noe som kan være et godt tegn for Finland.

Ryan Leonard (USA)
Ryan Leonard er en forward med topp atletiske egenskaper, og imponerte for USAs sølvmedaljelag i U18-VM i 2022. Han ble nummer tre på lagets interne toppscorerliste (fem mål) bak kaptein Rutger McGroarty og Isaac Howard.
Forvent at denne Boston College-spilleren vil skape kaos for motstanderens forsvarere med sin fysikk og fortsette å få nettet til å svinge.

Aron Kiviharju (Finland)
Aron Kiviharju, som debuterte for TPS som 16-åring denne sesongen, var den yngste proffen i Finlands eldste by. Forsvarsspilleren er dynamisk og god til å flytte pucken, og ønsker nå å forbedre prestasjonene fra U18-VM i 2022 – selv om han allerede var nummer fire i antall målgivende pasninger (0+6=6) for et år siden.
Kiviharju er en het vare i NHL-draften i 2024, og vil spille en nøkkelrolle i trener Lauri Merikivis power play.

Eduard Sale (Tsjekkia)
Eduard Sale har noe som David Pastrnak, Jakub Voracek og Tomas Hertl mangler: en sølvmedalje fra junior-VM. Den talentfulle angriperen fra Brno Kometa satte sitt preg på sluttminuttene i U20-VM i 2023 med et skudd i stolpen som ble slått inn av Jiri Kulich og startet Tsjekkias jakt i 3-2-tapet for vertsnasjonen Canada.
Den 18 år gamle Sale, et potensielt topp 10-valg i juni, har også spilt i to Hlinka Gretzky Cup, inkludert en 4-3-seier på straffeskuddkonkurranse mot Finland i fjor.

Axel Sandin-Pellikka (Sverige)
Axel Sandin-Pellikka finpusset ferdighetene sine i et vinnermiljø i år, og spilte 22 kamper for de nåværende SHL-finalistene Skellefteå AIK. Den offensive forsvarsspilleren imponerte også for U20-laget til nordsvenskene (16+20=36, på 31 kamper). Sandin har til og med blitt sammenlignet med Erik Karlsson og John Klingberg for sin evne til å sette pucken i mål og skape sjanser for lagkameratene.

Will Smith (USA)
Will Smith spiller i USAs førstelinje med Ryan Leonard og Gabe Perreault, og er den typen spiller som kan ryste motstanderne med sitt framsyn, puck-behandling og hans evne til å få noe ut av ingenting.
Den 184 cm høye og 78 kg tunge forwarden er et klassisk USNTDP-produkt og en potensiell poengscorer i U18-VM.

Otto Stenberg (Sverige)
Otto Stenberg vil forsøke å bygge videre på de to målene han scoret som debutant for Sveriges gullvinnende U18-VM-lag i 2022. Det dynamiske 17 år gamle Frölunda-talentet fikk mer heder og ære under den siste Hlinka Gretzky Cup etter å ha ledet svenskenes interne toppscorerliste som kaptein (5+4=9).
Stenbergs prestasjoner i dette U18-VM kan ha mye å si for hans rolle i ungdoms-VM i 2024, som spilles i hans hjemby Göteborg.

Matthew Wood (Canada)
Når en debuterer i NCAA bare 17 år gammel, er en nødt til å skape overskrifter. Og Matthew Wood la til sin egen hype ved å toppe University of Connecticuts toppscorerliste i sin rookiesesong (11+23=34 poeng, på 35 kamper).
Forvent å se denne Victoria Grizzlies-innfødte bruke sitt dødelige håndleddsskudd til å score mer enn de to målene han scoret i fjorårets U18-verdensmesterskap.