Covid-19 er her og marker seg igjen. Nå er divisjon 1A (B-VM) i kinesiske Shenzhen utsatt for kvinnelandslagene. Dette skjer fordi arrangøren må forberede seg til en turnering med restriksjoner og tester.

I perioden 11.-17. april 2023 skulle B-VM for kvinner, divisjon 1A, spilles i Kina. Danmark, Norge, Kina, Slovakia, Østerrike og Nederland skulle kjempe om en plass i toppdivisjonen til neste års verdenscup. Nå er imidlertid mesterskapet utsatt. Med dagens restriksjoner i Kina på grunn av Covid-19, vil det gjøre turneringen til et covid-mesterskap. Med håp om en bedre fremtid og en bedre forberedt arrangør har det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) nå, i samråd med det kinesiske hockeyforbundet, valgt å utsette turneringen, med håp om å gjennomføre den så fort som mulig.

«Det internasjonale ishockeyforbundet står bak kontrakten med det kinesiske hockeyforbundet og presser kun turneringen fremover for å sikre at den kan starte på best mulig måte», sier IIHF-president Luc Tardif til forbundets hjemmeside.

Et lag fra avdeling 1A rykker opp til A-divisjonen. Turneringen arrangeres i løpet av året og IIHF har allerede begynt å se på datoer, opplyses det.