Velobet

Den 34 år gamle ishockey veteranen fra det finske topp-laget KooKoo, Alexander Bonsaksen går glipp av ishockey VM, melder VG.

– Jeg spilte min siste kamp for to dager siden og har egentlig bare ventet på å få en operasjonsdato, meddeler han. 

Dårlig hofte 

Årsaken til VM-glippen er en kjent skade i hoftene som allerede har vært operert for noen år siden, men nå må fikses på nytt. Den første operasjonen skal skje onsdag 17. mars i Turuku, mens den neste lar seg vente fem uker. Dette medfører dermed at KooKoo kapteinen ikke rekker hockey VM for 2021. 

– Det er deilig at avgjørelsen er tatt. Jeg vet at dette vil forlenge karrieren min med fire til fem år, forteller Bonsaksen, og regner med å være tilbake på isen i september en gang. 

VM i Riga utgår dermed for stjernebacken Norge gjerne skulle hatt med seg på isen i mai. Alexander spilte sin første landslagskamp i ishockey VM for 12 år siden og har kun stått over et mesterskap siden debuten. Alexander Bonsaksen ble også kjent under sin tid i Vålerenga, og på TV2 programmet iskrigerne. Videre tok backen turen til Finland, der han har spilt de siste 6 årene. 

Spennende VM-tropp

Selv om Bonsaksen vil svekke VM-troppen, har landslagstrener Petter Thoresen fortalt at ingen andre VM-spillere står i tvil om å miste mesterskapet som smeller i gang om drøye to måneder.

Det er ca. 50% av spillerne til Norge som spiller i den norske toppserien som har vært stanset siden 8.januar. Dette har medført en betydelig dårligere forberedelser enn de andre landene, som for øvrig fortsatt spiller kamper i ligaene.