Canada viste at de var det klart sterkeste laget. Norge fikk ikke skudd på mål før i siste periode, mens Canada hadde 33 skudd i kampen. 

Canada scoret i hver av de to første periodene, men klarte ikke å bygge en ledelse.

Brandon Tanev åpnet målscoringen etter 11:50 av den første perioden da han spilte pucken til Kaiden Guhle på offensiv blålinje, og deretter gikk hardt mot mål, tok imot en returpasning fra Guhle og vippet pucken forbi Haukeland. Det var Gughles fjerde assist og femte poeng i dette VM, og Tanevs første mål i Team Canada-drakt da dette var hans første opptreden i en internasjonal turnering for landet sitt.

Andrew Mangiapane fikk sin første scoring i turneringen tidlig i andre omgang. Denne gangen var det Bowen Byram som tok med seg pucken, før han fant Andrew Mangiapane foran målet. Han pirket inn 2-0 fra kloss hold. Norge hang ikke med i det hele tatt i det angrepet.

Haukeland var mye av grunnen til at ikke Canada fikk enda flere mål, spesielt i en andre periode der det aller meste av spillet foregikk i den norske enden.

Det nærmeste Norge kom et skudd på mål i andre omgang var et skudd fra Eskild Bakke Olsen, men det gikk utenfor da Daws grep ballen og ble derfor ikke registrert på skuddklokken. Daws spilte sin første kamp i turneringen og sin første for Canada siden IIHF Junior-VM 2020.

Heldigvis for Norge klarte man ikke å slå eller matche rekorden for færrest skudd skudd på mål, og da det første skuddet kom  etter nesten to minutter ut i tredje periode, jublet publikum i Praha Arena da skuddet ble notert på resultattavlen.

Like etter avsluttet Norges Stian Solberg et fint spill to mot en med Eirik Salsten til Norges første scoring til 2-1 for Canada. Resultatet var smigrende for nordmennene, som var 6-0 i skuddstatistikken etter første periode og 21-0 etter to perioder. Skuddstatistikken til slutt var 33-6.

Til tross for den lille skrekken for Canada, gjenopprettet Dylan Cozens lagets tomålsledelse senere i tredje periode mend de var i undertall. Etter å ha snappet opp et norsk pasningsforsøk på den kanadiske blålinjen, skøytet Cozens inn sammen med Brandon Hagel i en 2-mot-1-situasjon. I stedet for å passere gjorde Cozens det enkelt og avfyrte et perfekt skudd som overlistet Norges målvakt Henrik Haukeland, som var Norges beste spiller i kampen.

Jared McCann scoret i tomt mål for å avslutte målscoringen mens Haukeland var tatt ut i jakten på en redusering. Den kanadiske målvakten Nicolas Daws fikk dermed en assist på McCanns mål.

Med seieren leder Canada gruppe A med 12 poeng, og den eneste svakheten så langt er en overtidsseier over Østerrike. Sveits ligger ett poeng bak Canada i gruppen. Norge og Danmark ligger likt med tre poeng hver, men danskene ligger på sjuendeplass ettersom de har spilt én kamp til.

Norges neste kamp er søndag kl 16.20 mot Østerrike.

Canada – Norge 4-1 (1-0)(1-0)(2-1)
11:50 1-0 #13 Tanev Brandon, Assist #21 Guhle Kaiden og #17 McBain Jack
22:16 2-0 #88 Mangiapane Andrew, Assist #4 Byram Bowen og #24 Oleksiak Jamie
42:47 2-1 #72 Solberg Stian, Assist #17 Salsten Eirik og #12 Steen Noah
46:36 3-1 #22 Cozens Dylan
58:30 4-1 #19 McCann Jared, Assisted #35 Daws Nicolas

 

Troppen

Målvakt
33. Henrik Haukeland
31. Jonas Arntzen

LINE 1
72. Stian Solberg
4. Johannes Johannesen
20. Emilio Pettersen
41. Patrick Thoresen
28. Michael Brandsægg-Nygård

LINE 2
10. Mattis Nørstebø
2. Isak Hansen
27. Andreas Martinsen
17. Eirik Østrem Salsten
71. Eskild Bakke Olsen

LINE 3
43. Max Krogdahl
49. Christian Kåsastul
23. Thomas Berg-Paulsen
37. Markus Vikingstad
12. Noah Steen

LINE 4
7. Sander Engebråten
13. Petter Vesterheim
22. Martin Rønnild
19. Håvard Østrem Salsten
18. Thomas Olsen