Velobet

Canada er verdensmester i ishockey på damesiden i 2022. De vant 2-1-seier mot USA i VM-finalen etter en innholdsrik andreperiode. Brianne Jenner scoret to mål i finaleseieren.

Søndag kveld ble det spilt VM-finale i Danmark da gigantene Canada og USA braket sammen i finalen for kvinner. Den første perioden ble målløs, men innholdsrik mellom kvinnehockeyens beste landslag. I andre periode begynte det imidlertid å skje ting.

Brianne Jenner ga Canada en 1-0-ledelse midtveis i andre periode og utvidet til 2-0 et drøyt minutt senere. Etter Jenners effektivitet, jaktet USA på en redusering. I overtallsspillet klarte Abby Roque å gjøre 2-1 for USA og brakte laget sitt tilbake i kampen.

I tredje periode forsøkte USA selvsagt å jage en utligning, men uten hell. Selv om USA hadde flere målsjanser på slutten, ble det ingen mål. Canadas målvakt Ann-Renee Desbiens stengte buret og reddet Canada.

Etter 60 minutter spilt i VM-finalen fikk Canada feire da de vant VM-gullet etter 2-1-seier. Gullmedaljen er Canadas 12. all-time, og de rykker fra USA på medaljetabellen, hvor amerikanerne har ni gullmedaljer i historien.

Canada er også historisk ved at det er det første landet på kvinnesiden som vinner OL og VM samme år, og det er vanligvis ikke slik at VM spilles samme år som OL.

Canada-USA, 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)

1-0 Brianne Jenner (Ella Shelton, Marie-Philip Poulin)
2-0 Brianne Jenner (Sarah Fillier, Sarah Nurse)
2-1 Abby Roque (Amanda Kessel, Kendall Coyne Schofield)

Tsjekkia vant over Sveits 4-2 i bronsekampen under VM. Tredjeplassen er Tsjekkias første medalje noensinne i denne sammenhengen.

Tsjekkia har vært det landet som kanskje imponerte mest under VM-turneringen i Danmark, basert på forventningene på forhånd. Etter å ha vunnet gruppe B og deretter slått Finland ut i kvartfinalen og til slutt tapt stort mot USA i semifinalen, var Tsjekkia i bronsekamp mot Sveits søndag.