Velobet

Canadiske Connor Bedard, som fyller 18 år i dag 17. juli, ble stemt fram av media og IIHF Family fra hele verden. til årets mannlige spiller i IIHF. Han har allerede tre IIHF-gullmedaljer – én for en U18-seier i Texas i 2021, og to for seire i det siste junior-VM (i Edmonton i august i fjor og i Halifax i januar i år).

Utmerkelsen avslutter en eksepsjonell sesong og en fantastisk juniorkarriere, som ble valgt som nummer én av Chicago i den siste NHL-draften.

Bedard fikk nesten 1/3 av stemmene, men kampen om andreplassen var svært jevn. Den latviske keeperen Arturs Silovs fikk 19,6 prosent av stemmene, like foran den sveitsiske spissen Andres Ambuhl med 19,2 prosent. Den tyske forsvarsspilleren Moritz Seider ble nummer fire med 14,3 prosent, mens en annen kanadisk tenåring, Adam Fantilli, fikk 11,9 prosent. Tyske JJ Peterka (2,1 prosent) og tsjekkiske Dominik Kubalik (1,0 prosent) fikk også stemmer fra et internasjonalt panel som inkluderte medier fra 22 land og IIHF Family fra hele verden.

Kåringen av årets kvinnelig spiller ble Hilary Knight fra USA. Hun har på VM-laget til USA vunnet VM hele åtte ganger og har tre OL-sølv. Hilary har rekorden for flest scorede mål gjennom tidene i IIHF Women’s World Championships og rekorden for flest poeng gjennom tidene i turneringen. Hilary har også rekorden for flest spilte OL-kamper noensinne i amerikansk kvinnehockey.