Velobet

Det ble en tøff kamp, og en kamp hvor Sveriges Tre kronor dominerte stort. Dessverre var ikke marginene på Norge sin side og det ble tap i begge treningskampene mot Sverige i Østersund. Neste treningskamp er mot Danmark i Odense og Fredrikshavn torsdag og lørdag neste uke. 

Onsdag

Drøyt syv minutter ut i første periode gikk Sverige opp i 1-0 etter mange lange angrep. Lagkaptein Linus Johansson passet til Marcus Sylvegård som i sin tur serverte Samuel Johannesson for ledermålet til Tre Kronor.

Til tross for en meget god svensk start, klarte Norge å utligne i spill fire mot fire ved Ken André Olimb, som dunket 1-1 i det lengste hjørnet. Den norske gleden ble imidlertid kortvarig. Bare sekunder etter utligningen gjorde Sverige 2-1 etter at Isac Brännström endelig fikk pucken inn til en ny svensk ledelse. Brännströms mål ble det siste i første periode, og Sverige vant første periode 2-1.

Fem minutter ut i andre periode utlignet Norge til 2-2 da 19 år gamle Noah Steen scoret det andre målet for Norge. Mora-spissen kastet seg raskt på en kontring og lurte Marcus Högberg før han scoret utligningen.

Selv om Norge faktisk spilte ganske bra i den andre perioden og til tider var bedre enn Sverige, var periodens neste mål svensk. Etter en fin soloprestasjon fra Patrik Karlkvist med dribling og en fin pasning scoret Anton Bengtsson 3-2 for Sverige med litt over to minutter igjen av midtperioden. Målet var Sveriges eneste i en periode som endte 1-1.

Med 3-2-ledelse inn i tredje periode kom Tre Kronor greit ut i siste periode. Norge var fortsatt ganske gode, men Marcus Högberg trengte ikke å storspille for å holde det norske målet unna. Norge presset på med en mann mer (åpent mål) i sluttminuttene og klarte å utligne med 14 sekunder igjen av kampen. En dårlig svensk klarering resulterte i et mål av Tobias Fladeby til 3-3.

Kampen endte 3-3 etter ordinær tid, og måtte avgjøres på overtid. Kampen gikk til forlengning i tre mot tre i fem minutter. André Petersson avgjorde til 4-3 for Sverige.

Sverige – Norge, 4-3 e.forl (2-1, 1-1, 0-1, 1-0)

06:35 1-0 Samuel Johannesson (Marcus Sylvegård, Linus Johansson)
15:47 1-1 Ken André Olimb
16:20 2-1 Isac Brännström (Oskar Lang)
24:57 2-2 Noah Steen
37:37 3-2 Anton Bengtsson (Patrik Karlkvist)
59:46 3-3 Tobias Fladeby
62:17 4-3 André Petersson (Joel Nyström, Isac Brännström)

Torsdag

Sverige fikk en drømmestart på kampen. Bare 17 sekunder inn i kampen bombet Samuel Johannesson inn 1-0 fra blålinjen da Dennis Everberg dekket godt opp foran mål. Kampen ble deretter til en ganske sjansefattig og jevn første periode selv om Sverige eide mye puck og tid i offensiv sone. Tre Kronor vant første periode med ett mål etter Johannessons tidlige scoring til 1-0.

Drømmestarten i første periode ble en drømmestart også i andre periode. Nøyaktig to minutter ut i perioden scoret Isac Brännström 2-0, assistert av supertalentet Leo Carlsson. Seks minutter senere scoret Samuel Johannesson sitt andre mål i kampen og sitt tredje for denne samlingen. Etter et fint angrep plasserte backen seg i slottet og scoret 3-0 for Tre Kronor.

Sverige avsluttet midtperioden med nok en scoring til 4-0 da Marcus Sörensen serverte Jacob de la Rose for periodens siste mål. I tredje periode fikk Sverige sitt første powerplay i kampen og utnyttet det med en gang da Patrik Karlkvist scoret det femte målet for Sverige.

Tre Kronor slo tilbake etter den svake prestasjonen mot Norge i går og var mye mer fokusert på torsdag. Tre solide perioder for Sverige resulterte i en svensk 5-0-seier. Keeper Jacob Johansson holdt nullen i sin andre strake landskamp, etter at han holdt nullen mot Danmark forrige uke.

Sverige – Norge, 5-0 (1-0, 3-0, 1-0)

00:17 1-0 Samuel Johannesson (Marcus Sörensen, Jacob de la Rose)
22:00 2-0 Isac Brännström (Leo Carlsson, Andreas Borgman)
27:58 3-0 Samuel Johannesson (Marcus Sylvegård, Andreas Borgman)
38:45 4-0 Jacob de la Rose (Marcus Sörensen, Dennis Everberg)
49:18 5-0 Patrik Karlkvist (Marcus Sörensen, Jonathan Dahlén)