Velobet

Finland er den nye verdensmesteren! Det finske laget til Erik «ENCEKI» Tammenpää og Valtteri «Vattuyy» Virtanen vant gull i IIHF eWorld Championship søndag kveld.

Finland dobbelt verdensmester i ishockey i 2022. Først vant Løvene gull i ishockey-VM for menn da de spilte i Tampere og Helsinki, og nå hentet den finske duoen Erik «ENCEKI» Tammenpää og Valtteri «Vattuyy» Virtanen hjem verdensmesterskapet fra IIHF eMM.

Finland, som kom inn i turneringen som regjerende mester, møtte USA i finalen. De hadde også hadde vunnet sin egen innledende gruppe uten å tape en kamp.

Vattuyy møtte David «Jr Pens» Roebuck på Playstation i finalekampen. På slutten av den spennende kampen var USA bedre med 1–0. Imidlertid slo ENCEKI Finland med totalt antall mål ved å vinne den første kampen som ble spilt på Xbox 5–2.

Vattuyy og Jr Pens hadde en ny kamp på Playstation, og resultatet ble det samme igjen. USA vant kampen 1–0 og sikret et virkelig spennende oppsett til den siste kampen i fire-kampserien.

ENCEKI fikk Finland i ledelsen, men Joseph «Jos» Olmstead utliknet og gikk forbi. Men ENCEKI fikk inn utligningsmålet i kampen og tvang den fjerde kampen til overtid. Etter seks og et halvt minutt brast det finske nettet da Jos scoret vinnermålet og utlignet det totale målene i serien til 7–7. Det gjorde at det ble en overtid til.

ENCEKI avgjorde på overtid

I eMM-formatet spilles den avgjørende overtiden slik at spillere fra begge konsollene spiller mot hverandre samtidig, og det første målet er avgjørende. Så det er to kamper på gang samtidig, som begge kan resultere i et avgjørende mål.

Finland kjørte på, og ENCEKI scoret målet som brakte VM-gullet på Xbox etter drøye tre minutters spill. Slik vant Finland sitt andre verdensmesterskap på rad med en samlet poengsum på 8–7.

Finland tok seg videre til VM-gull med ren kamp

Finland gikk videre til sluttspillet ved å vinne alle de åtte kampene i den første gruppen. Duoen klarte imidlertid ikke å innkassere hele poengpotten, da de i den siste kampen mot Danmark måtte vente til overtid før seieren var i boks. Finland scoret hele 55 mål på åtte kamper og slapp inn bare åtte. De andre landene i gruppen var Tyskland, Polen og Ungarn.

I semifinalen ga Sveits Finland en tøff motstand, men bukket til slutt under med en samlet poengsum på 11–8. Vattuyy tapte en av sine to kamper, men tre seire med tilstrekkelig målforskjell var nok til en semifinaleplass. I semifinalen tapte Latvia mot ENCKE og Vattuy etter fire seire med en samlet poengsum på 12-6.