Foto: Bildbyrån

VM i hockey for menn spilles i Finland i mai. Frankrike og Østerrike har nå fått plass i VM og erstatter dermed de utestengte lagene Russland og Hviterussland. Det er også presentert en ny arena til å arrangere kampene i Helsinki.

I løpet av helgen tok Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) noen store avgjørelser for hockeyåret 2022. Damelaget til svenskene ble blant annet flyttet opp til A-VM og nye datoer for JVM ble satt opp. I samme slengen ble to nye deltakere presentert til herrehockey-VM 2022.

Turneringen spilles i Helsinki og Tampere, hvor Norge skal spille i gruppe B, som finner sted i Tampere. Der får Norge en ny motstander i form av Østerrike. Alpelandet er sammen med Frankrike rykket opp til A-divisjon og erstatter Russland og Hviterussland. Østerrike tar Hviterussland sin plass i gruppe B, mens Frankrike tar plass i gruppe A, og erstatter Russland.

Landene hadde i utgangspunktet rykket ned til B-VM, men hadde aldri tid til å spille kamper i B-divisjonen på grunn av det avlyste mesterskapet i fjor. Men med sin rangeringsplass er de nå tildelt plasser til A-VM, på bekostning av Hviterussland og Russland.

Kampprogrammet vil være den samme. Østerrike erstatter rett og slett Hviterussland-kamper direkte og Norge spiller dermed mot Østerrike 18. mai.

Bytter arena

VM spilles som kjent i den finske hovedstaden Helsinki og i Tampere. Planlagte arenaer for kampene var den staselige Hartwall Arena i Helsinki og Tampere Deck Arena i Tampere. Mens sistnevnte gjenstår under verdenscupen, har IIHF valgt å erstatte Hartwall Arena. Grunnen til dette er at to russiske oligarker eier denne arenaen. Oligarkene knyttes nært til Russlands president Vladimir Putin.

Det nye stedet blir i stedet Helsinki Ice Rink. Byen Helsinki er fortsatt vertskap for showet, men endrer arenaer. Helsinki Ice Rink har plass til drøyt 8200 tilskuere og har vært arena for verdensmesterskapet i 1991, og også JVM 2016.

Endringene i VM 2022:
Frankrike erstatter Russland i gruppe A.
Østerrike erstatter Hviterussland i gruppe B.
Helsinki Ice Rink blir et nytt sted i Helsinki.

Gruppene i VM

Gruppe A:
Canada
Tyskland
Sveits
Slovakia
Danmark
Kazakstan
Italia
Frankrike

Gruppe B:
Finland
USA
Sverige
Tsjekkia
Latvia
Norge
Storbritannia
Østerrike