I dag starter VM i Div IA hvor de norske kvinnene holder til. Mesterskapet spilles i Klagenfurt, Østerrike. De siste kampene spilles på lørdag. 

I Div IA spiller også Østerrike, Frankrike, Ungarn, Nederland og Sør-Korea. VM spilles i denne divisjonen ved at alle møter alle i en kamp. Når alle kampene er spilt, vil de to øverste lagene på tabellen rykke opp til Toppdivisjonen, mens laget på bunnen rykker ned til Div IB.

Det er allerede klart at laget som rykker opp til IA fra IB. Lagene i IB, Slovakia, Polen, Italia, Slovenia, Storbritannia og Latvia spilte sitt VM tidligere denne måneden, og det var Slovakia som toppa tabellen etter deres kamper var fullført. De går dermed opp til IA, hvor de også var i fjor. Polen rykker ned til div IIA. Vertsnasjonen Latvia, som er ny i divisjonen, rykket opp fra Div IIA, klarte å komme seg på andre plass i gruppen.

Men nå er det de norske kvinnene sin tur til å spille VM. Sør-Korea er laget som rykket opp fra lavere divisjon, mens Frankrike og Ungarn er lagene som rykket ned fra Toppdivisjonen.

Planen var opprinnelig at VM skulle blitt spilt i Kina, men da de rykket opp til Toppdivisjonen etter fjorårets VM, måtte de finne et nytt sted å spille. Da falt valget på Østerrike og byen Klagenfurt.

Norges kamper

21.04.24 kl 18.30 – Norge – Østerrike 3-2
22.04.24 kl 16.00 – Frankrike – Norge
24.04.24 kl 12.30 – Ungarn – Norge
26.04.24 kl 16.00 – Nederland – Norge
27.04.24 kl 12.30 – Norge – Sør-Korea

Norges VM-tropp

Målvakter
Marthe Kongstorp Johansen
Ena Nystrøm
Linnea Holterud Olsson

Backer
Madelén Haug Hansen
Thea Reiermark Jørgensen
Ava Farid Malthe
Ingrid Morset
Thea Rustbakken
Iben Tillman

Løpere
Emma Bergesen Aarthun
Tiril Arntzen
Marthe Pabsdorff Brunvold
Andrea Dalen
Josefine Biseth Engmann
Mathea Alrek Fischer
Andrine Furulund
Ida Haave
Emilie Kruse Johansen
Tea Løkke Nyberg
Karoline Pedersen
Lotte Pedersen
Tilde Simensen
Millie Rose Sirum
Une Bjelland Strandborg