Velobet

Bilde: Pixabay

Det årlige juniormesterskapet i ishockey skal spilles fra 26. desember 2021 til 5. januar 2022 i Edmonton og Red Deer i Canada, og arrangeres av IIHF (International Ice hockey federation) U-20. 

Hovedturneringen har de ti best rangerte hockeynasjonene i verden, som består av ‘Top Division’, hvorfra en verdensmester blir kronet. Det er også tre lavere puljer – divisjon I, II og III – som hver spiller separate turneringer som spiller for retten til å rykke opp til en høyere pulje, eller møte nedrykk til en lavere pulje.

USA er den regjerende mesteren i turneringen, etter å ha beseiret Canada og vant 2021-utgaven i Edmonton, Canada.

I årets mesterskap, er Canada, Finland, Tyskland, Tsjekkia og Østerrike i Gruppe A. Mens USA, Russland, Sverige, Slovakia og Sveits er i Gruppe B. De er fordelt i gruppene etter verdensrankingen de har

Kampene til Gruppe A spilles i Rogers Place i Edmonton, mens Gruppe B spiller sine kamper Peavey Mart Centrium i Red Deer.

De fire beste lagene fra hver gruppe, går videre til kvartfinalene som spilles søndag 2. januar 2022.

De fire øverste lagene fra innledende vil spille en cross-over kvartfinalekamp: 1A mot 4B, 1B mot 4A, 2A mot 3B og 2B mot 3A. Vinneren av hver kvartfinale går videre til semifinalen. Finalen spilles onsdag 5. januar i Edmonton.

Ingen lag rykker ned i år.

Til neste år, skal turneringen spilles i Novosibirsk og Omsk i Russland, mens i 2024 skal den spilles i Gøteborg, Sverige.

Norge er for tiden en «blackout»-sone. Verken Eurosport eller Viasat bærer turneringen. Men det er muligheter å se kamper via andre lands kanaler. Feks så sender det kamper på de svenske kanalene SVT, TV4/TV12 og svenske C More.