Bilde: Pixabay

Onsdagen ble hektisk og bydde på flere avlyste kamper. Nå melder IIHF at det ikke er mulig å fortsette turneringen og at JVM 2022 dermed blir avlyst.

Allerede i løpet av kvelden begynte ryktene å gå etter hvert som flere og flere kamper ble avlyst. Først ut var Tsjekkias møte med Finland og deretter Russlands kamp mot Slovakia. Samtidig ble det besluttet å kunngjøre om Sveriges møte med USA skulle finne sted eller ikke.

Men nå er det bekreftet. Ifølge SVTs sendinger fra Canada skal avgjørelsen ha blitt kunngjort rundt klokken 21.30 norsk tid til de på stedet, men først en halvtime senere måtte de offisielt gå ut med det. IIHF har nå også kommet med en offisiell uttalelse. Foreningen melder at vedtaket er tatt i samråd med legeutvalget.

«Sammen med loven gikk vi inn i denne begivenheten med full tillit til covid-19-protokollene introdusert av IIHF, LOC, Alberta Health, Alberta Health Services og det canadiske folkehelsebyrået,» sa IIHF-president Luc Tardif.

Den pågående spredningen av covid-19 og Omikron-varianten tvang oss til å justere protokollene våre nesten umiddelbart etter ankomst for å prøve å ligge i forkant av spredning. Dette inkluderte daglige tester og teamenes karantenekrav når positive tilfeller ble bekreftet. Vi forpliktet de deltakende lagene til å gjøre vårt beste for å legge forholdene til rette for at dette arrangementet skulle fungere, men dette var dessverre ikke nok. Vi må nå ta litt tid og fokusere på å få alle spillere og lagstaben trygt hjem igjen, avslutter Tardif.

Den svenske målvakten Calle Clang uttaler seg i SportExpressen om avgjørelsen og holder ikke følelsene tilbake.
– Føles helt absurd, man er mest i sjokk. Drømmene ble slukket på et sekund. Føles egentlig helt sykt, vi kunne fullført fjorårets JVM, men ikke i år som er veldig rart, sier keeperen og fortsetter:
– Vi reiser hjem så fort som mulig, men ingen vet når. Akkurat nå vil du bare hjem.

Dette er ikke det første verdensmesterskapet som rammes av pandemien denne sesongen. I forrige uke kunngjorde Det internasjonale hockeyforbundet at de seks turneringene som var planlagt å finne sted i januar, inkludert U18-VM for kvinner som skulle ha blitt arrangert i Sverige, blir avlyst.