Bildet av sluttstillingen i de to JVM-gruppene blir tydeligere og tydeligere. Med kun seks kamper igjen av gruppespillet er det mye som står på spill for lagene. Vi oppsummerer alle scenarier og mulige tabellendringer.

Gruppe A

Med kveldens seier mot Canada, leder Sverige gruppen med én kamp igjen å spille. Skulle laget tape i sin siste kamp mot Finland, kan både det kanadiske og det tyske laget komme opp på samme poengsum, men slik det interne oppgjøret er vurdert, kan ingen av lagene passere.

Canada og Tyskland kjemper om andre- og tredjeplassen. Lørdag spilles det én kamp i gruppen, Tyskland mot Latvia, en kamp der Tyskland trolig går opp til seks poeng i likhet med Canada. Dermed blir den interne kampen på nyttårsaften direkte avgjørende for sluttplasseringen på tabellen.

Men hva med Finland? Etter tre kamper står laget på tre poeng, et tall som kan vokse til seks hvis de vinner mot Sverige. Til tross for dette kan laget ikke passere verken Canada eller Tyskland på grunn av den interne kampregelen.

Latvia spiller sin siste gruppespillkamp på lørdag, og da har de en siste sjanse til å ta de etterlengtede poengene og målene som har manglet så langt. Skulle laget klare å slå Tyskland og klatre opp på tre poeng, er sluttspillet fortsatt langt unna, ettersom de ikke kan passere Finland basert på innbyrdes oppgjør.

Så ender gruppe A

Gruppevinner: Sverige
Gruppetoer: Canada eller Tyskland
Gruppetreer: Canada eller Tyskland
Gruppefirer: Finland
Gruppefemmer: Latvia

Kamper igjen i gruppe A

Lørdag 30. desember
kl. 19.30 Tyskland – Latvia

Søndag 31. desember
kl. 14.30 Sverige – Finland
kl. 19.30 Canada – Tyskland

Gruppe B

I den andre gruppen er det fortsatt to nasjoner som kjemper om topplasseringen – favorittene USA og overraskelsen Slovakia. USA ligger foreløpig ett poeng bak etter straffesparkkonkurransen mot Tsjekkia, noe som gjør den interne kampen på nyttårsaften så godt som avgjørende. Vinneren av den kampen vil ende øverst på tabellen, selv om USA skulle vinne i ekstraomgangene og begge lagene ender på ti poeng.

I bunnen av tabellen finner vi i dag ett lag på fire poeng og to lag på null poeng, men mye kan skje i løpet av de to siste kampdagene.

Nederst finner vi Sveits og Norge som ikke har klart å ta poeng i det hele tatt i løpet av turneringen. Med Sveits’ svake prestasjoner så langt kan vi nesten regne med at laget blir uten poeng mot Tsjekkia på søndag, noe som gjør kampen mellom jumbo-nasjonene utrolig viktig.

Skulle Norge vinne den kampen, blir det et nordisk møte i kvartfinalen ettersom laget blir nummer fire og dermed møter Sverige. Dette gjelder selv om Sveits skulle slå Tsjekkia og gå opp på tre poeng.

Hvis Sveits derimot slår både Norge og Tsjekkia, klatrer laget opp til tredjeplass på tabellen og skyver Tsjekkia ned på fjerdeplass.

Så ender gruppe B

Gruppevinner: Slovakia eller USA
Gruppetoer: Slovakia eller USA
Gruppetreer: Tsjekkia eller Sveits
Gruppefirer: Tsjekkia, Sveits eller Norge
Gruppefemmer: Sveits eller Norge

Kamper igjen i gruppe B

Lørdag 30. desember
kl. 17.00 Sveits – Norge

Søndag 31. desember
kl. 12.00 USA – Slovakia
kl. 17.00 Tsjekkia – Sveits