Her finner du landslagstroppene til alle lagene som deltar i Junior Hockey-VM 2024. 10 nasjoner deltar i turneringen, og alle reiser til Göteborg med noen av sine beste juniorspillere. Hver underside vil bli oppdatert etter hvert som lagene presenterer sine tropper, noe som bør skje i begynnelsen av desember.

Sverige

Se troppen

Finland

Se troppen

Canada

Se troppen

Tyskland

Se troppen

Latvia

Se troppen

Tsjekkia

Se troppen

USA

Se troppen

Slovakia

Se troppen

Sveits

Se troppen

Norge

Se troppen

Landslagstropper til JVM

En milepæl før turneringen starter er når lagenes trenere presenterer spillertroppen som får æren av å reise til det store juniormesterskapet i ishockey. I forkant av dette kan det være mange som spekulerer i hvilke spillere som kan få sjansen til å representere nasjonen sin. Mange nasjoner tar ut en bruttotropp, som til slutt reduseres til den endelige JVM-troppen bare noen dager før turneringen begynner.

Totalt kan et landslag melde på 20 utespillere og 3 keepere til mesterskapet. Ved turneringens start må troppen bestå av minst 15 utespillere og 2 målvakter, og kan deretter fylles på med nye navn i løpet av turneringen. Grunnen til at mange lag etterlater hull i troppen, er for å kunne hente inn spillere hvis noen blir skadet, eller hvis en tidligere utilgjengelig spiller plutselig blir tilgjengelig.

Senest to timer før avspark må en spiller legges til i lagets tropp for å være tilgjengelig for spill. For hver kamp må laget registrere en tropp på maksimalt 20 utespillere og 2 målvakter som kan delta. Den tredje målvakten må imidlertid være til stede på stadion i tilfelle en av de andre målvaktene blir skadet eller på annen måte ikke kan spille.

Hvem får spille i JVM?

VM, eller U20-VM som det også kalles, er et mesterskap for spillere under 20 år. Det betyr at spillerne ikke må ha fylt 20 år. Det betyr at spillere som er født i 2004 eller senere har lov til å delta i JVM 2024. Selv om spilleren skulle fylle 20 år rett etter nyttår, når turneringens sluttspill finner sted, kan de delta i mesterskapet.

Juniorlandslaget – Det første steget på den store scenen

For mange unge spillere er det å få æren av å representere landslaget sitt i et stort verdensmesterskap som junior det første virkelig store øyeblikket i karrieren. I tillegg til at du forlater klubben din med kjente ansikter og motstandere du kjenner godt, får du reise verden rundt for å utøve sporten din. Og hvis du klarer å imponere, kan store ting skje. Det er for eksempel ikke uvanlig at spillere fra JVM-troppen får sjansen til å spille for Tre Kronor i vårsesongen, der en plass i lagets VM-tropp kan stå på spill.

I dag er JVM en av de mest sette turneringene fordi det er her morgendagens stjerner finnes. Det er ikke uvanlig at spillere fra medaljelagene blir draftet av NHL-klubber noen måneder senere, og i dag er til og med mesterskapet for U18-landslag blitt et sted der storlagene speider.

Den norske VM-troppen til Div 1A – 2023 i Asker – Gruppevinneren

Målvakter
Mathias Schjerpen Arnkværn, Mora IK
Martin Lundberg, Storhamar
Markus Røhnebæk Stensrud, Storhamar

Backer
Isak Hansen, Leksand
Gabriel Koch, Malmö IF
Tobias Bjercke Larsen, Färjestad
Jonas Nyhus Myhre, Lørenskog
Mathias Papuga, Storhamar
Johan Tørres Selnes, Nidaros
Emil Kvernmo Wasenden, Frisk Asker

Løpere
Oskar Bakkevig, Malmö
Michael Brandsegg-Nygård, Mora IK
Patrik Dalen, Lørenskog
Leo Johansen Halmrast, Oskarshamn
Martin Johnsen, Färjestad
Johannes Løkkeberg, Mora IK
Kasper Magnussen, Leksand
Mats Bakke Olsen, Malmö
Sole Marius Ryen, Ringerike
Noah Steen, Mora IK
Petter Vesterheim, Mora IK
Sander Wold, Frölunda
David Aas-Larsen, Lørenskog