Bilde: Wallpaperflare.com

Denne uken tok det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) den endelige beslutningen om Kinas OL-deltakelse.

Arrangør Kina beholder OL-plassen, og de olympiske lekene i Beijing går dermed uten de norske hockeygutta.

— Selv om vi selvfølgelig hadde håpet på OL-deltagelse, er det godt å endelig ha en avgjørelse, forteller Tage Pettersen, president i Norges Ishockeyforbund.

Siden Kina er vertsnasjon, er de automatisk kvalifisert til lekene. Kinas hockeygutter er derimot kun på 35. plass på verdensrankingen og denne lave rangeringen gjorde at det meldte seg bekymring knyttet til Kinas sportslige nivå, deriblant spillernes sikkerhet. IIHF har også måtte ta stillingen hvilke spillere Kina skal få tillatelse til å bruke da flere av spillerne på det kinesiske landslaget er fra Nord-Amerika som flyttet til landet for å spille for det kinaeide KHL-klubben Kunlun Red Star.

Ettersom Norge er øverst rangert av nasjonene som ikke er kvalifisert, ville det resultert i OL-deltagelse for våre hockeygutter dersom Kina mistet sin plass. Slik ble det dessverre ikke denne gangen.

— Det har den siste tiden vært mange spørsmål relatert til en potensiell deltagelse, og hva den endelige avgjørelsen vil bli. Norges Ishockeyforbund har i liten eller ingen grad hatt påvirkning i denne prosessen, og dertil beslutningen, og ei heller kunnet forutse utfallet, avslutter Pettersen.

«Norges Ishockeyforbund aksepterer IIHF’s beslutning, og vil nå arbeide fremover med å forberede herrelandslaget så godt som mulig til VM i Finland 13. – 29. mai 2022.», heter det i en uttalelse.