Norsk og svensk liga adopterer NHL-regelverk

Fra og med neste sesong vil både norske og svenske spillere og dommere måtte forholde seg til nye regler. Disse reglene skal adopteres fra NHL med unntak av “coach’s challange”, dette kommer vi tilbake til. 

Årsaken til regelskifttet er et ønske om mer universelle regler for ishockey over alt i verden. Litt på samme måte som fotball. I dag vil en spiller i verste fall måtte forholde seg til mange ulike regler for nasjonale ligaer, internasjonale ligaer og landslagskamper. 

Positive endinger

Dommersjefen i Norges Ishockeyforbund er svært positiv til overgangen.

 – Vi skal inn på denne regelboken, ja. Vi ønsker å justere den minst mulig, men noe må det bli.

Coaches challange

For norske spillere vil det i hovedsak ikke bli aktuelt med den såkalte “coaches challenge”. Dette er en regel fra NHL som lar trenere utfordre dommerne avgjørelser gjennom videogjennomgang. Ettersom norske haller ikke fasiliterer for dette vil den i første omgang bli utestående.

Omdiskutert utvisning

Videre vil det også skje endringer i utvisninger der to spillere har slåss. Per i dag vil to spillere som aktivt sloss mot hverandre, begge bli utvist fra kampen. Når de nye NHL-reglene kommer vil det åpne for 5 minutters utvisning for slåssing. Olsen forklar dette på følgende måte:

– Det er ikke sånn at det blir lov å slåss. Det eneste NHL jobber for, er å få det bort. Jeg tror heller ikke det vil bli mer slåssing av dette her. Det ligger noen setninger i den regelen som sørger for at du vil få din straff uansett. 

Ikke store endinger for spillerne

Alt i alt vil det ikke være kjempestore endringer for spillerne på isen, men mer aktuelt for dommere og trenere å sette seg inn i det nye regelverket. 

 

Ønsker du flere nyheter om Ishockey og det kommende ishockey VM? Sjekk ut ishockey-vm.com