Bilde: Bildbyrån

De 12 lagene som skal delta i herrenes olympiske hockeyturnering er allerede klare. Men nå er deltakelsen til vertsnasjonen selv på dagsordenen. – Å se på et lag som blir slått med 15-0 gagner ingen. Verken Kina eller ishockey, sier IIHFs nyvalgte president Luc Tardif til nyhetsbyrået AFP. 

På grunn av pandemien har det kinesiske herrelandslaget ikke samlet seg til noen internasjonal trening siden 2019. Med andre ord vil det være vanskelig for laget å opprettholde samme kvalitet som sine motstandere, og nå starter det internasjonale ishockeyforbundet en undersøkelse om Kinas menn skal få beholde sin direkte plass eller ikke. En avgjørelse om saken forventes å bli tatt i slutten av november etter at Kina har spilt to treningskamper. Dette påvirker kvinnelandslaget sitt.

Norges menn best av de som ikke er kvalifisert

Om Kina skal miste plassen sin, er det Norge som vil få plassen siden de er høyest rangert av de som ikke har kvalifisert seg.

– Vi som forbund må ta kontakt med IIHF for å få en avklaring så raskt som mulig. Det er ikke lenge til OL, sier Norges ishockeypresident Tage Pettersen. Han vil ikke spekulere i hvor sannsynlig det er at Kina kastes ut av OL, men sier at Norges Ishockeyforbund må forberede seg på at det kan skje.

Om Norge kommer med i OL, vi de være i gruppe med Canada, Tyskland og USA.