Velobet

Norge spilte i helgen hjemme mot Finland i to kamper som en del av oppkjøringen til VM i Latvia og Finland neste måned. Første kampen endte med et knepent tap, mens i den andre var finnene klart best og vant. Begge kampene ble spilt i Lillehammer.

Denne helgen var Finland, de regjerende verdensmestrene, på besøk i Lillehammer. Første kampen var jevn og målfattig. Men Finland, ved Atte Ohtamää tok ledelsen tidlig i kampen. Etter kun 3 minutter kom det første målet med et skudd fra blålinjen og kom seg fordi Henrik Haukeland i mål. Få minutter før perioden var over, utliknet Norges Andreas Martinsen etter flott forarbeid av Michael Haga og Ken André Olimb.

De to neste periode forble målløse, og det måtte gå til forlengning. Her ble Antti Suomela mannen som satte det avgjørende målet for finnene.

Antti Suomela ble matchvinner i forlengningen etter en målfattig og jevn kamp på Lillehammer.

Finland er uten flere av sine største stjerner både i oppkjøringen og i VM. Mange av de beste skal i aksjon i NHL-sluttspillet.

Lørdag tapte Norge 3-0 mot Finland.

 

Neste kamp for de norske herrene i oppkjøringen er allerede på onsdag og fredag. Da skal Norge til Østersund i Sverige og skal spille mot Tre kronor.

Norge spiller sine VM-kamper i Riga i gruppe som består av Canada, Tsjekkia, Sveits, Slovenia, Latvia, Kasakhstan og Slovakia. Åpningskampen til Norge er 13. mai mot Kasakhstan.