Bilde: Pixabay

De norske ishockeydamene spilte i helgen OL-kvalifisering i Chumotov i Tsjekkia. Her møtte de Tsjekkia, Polen og Ungarn i ett siste og avsluttende gruppespill, hvor kun vinneren av gruppen ble kvalifisert til OL. Parallelt ble det også spilt to andre tilsvarende gruppespill.

Kampene

Norge startet gruppespillet sitt med kamp mot vertsnasjonen Tsjekkia på torsdag 11 november. Resultatet ble 3-1 til Tsjekkia. Andrea Dalen utliknet i første periode, men like etter scorte Tsjekkia for andre gang. Da de i tredje periode fikk sitt tredje mål, var det lite Norge kunne gjøre. Den første kampen endte med tap.

I Norge sin andre kamp lørdag 13 november, var det Ungarn som stod på den andre banehalvdelen. Første periode var preget av utvisninger, hele tre for Norge og en for Ungarn. Det første målet kom i andre periode da Ungarn gikk opp i ledelsen. Kort tid etterpå utliknet Norge ved Madelen Haug Hansen. Kun 30 sekunder senere tok Norge ledelsen da Mathea Fischer fikk pucken bak målvakten. Og det stoppet ikke der, for 1,5 min senere gjorde Mathea Haug Hansen sitt andre mål for dag. Nå var Norge 3-1 i ledelsen. Like før slutten av perioden, reduserte Ungarn slik at det stod 3-2 til Norge før tredje periode. I den siste perioden raknet det for Norge. De var to i undertallsspill, og begge gangene fikk Ungarn mål. Og rett før kampslutt, fikk Ungarn sitt femte mål og det endte med 5-3 tap for Norge.

I den siste kampen var det gruppefirer Polen sin tur å møte Norge. Det ble en fin fin avslutning med storseier 7-1. Mathea Fischer scora tre av målene, mens Thea Jørgensen,  Madelen Haug Hansen, Line Bialik og Andrea Dalen fikk hvert sitt mål.

Norge endte på tredje plass i gruppen, og Tsjekkia kvalifiserte seg til det kommende OL i Kina.

Sluttabellen:

Pos Team Pld W OTW OTL L GF GA GD Pts Qualification
1 Tsjekkia(H) 3 3 0 0 0 24 2 +22 9 2022 Winter Olympics
2 Ungarn 3 2 0 0 1 17 9 +8 6
3 Norge 3 1 0 0 2 11 9 +2 3
4 Polen 3 0 0 0 3 2 34 −32 0

 

De OL-kvalifiserte

De to andre lagene som denne helgen kvalifiserte seg til OL i tillegg til Tsjekkia, er nabolandene våre Sverige og Danmark. Fra tidligere var også USA, Canada, Finland, ROC, Sveits og Japan kvalifisert.