Velobet

Nåværende landslagstrener Thomas Pettersen gir seg etter sommerens VM for kvinner i Kina. Det er nå klart at André Lysenstøen overtar. 

De norske landslagskvinnene spiller VM i Kina fra 20. august. Det er siste turneringen de spiller under trener Thomas Pettersen. Etter VM skal Andre Lysenstøen overta landslagsjobben.

Lysenstøen har tatt utdannelse på ishockeylinjen på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer, Ishockeyforbunds høyeste trenerutdannelse (trener 3), samt at han er utdannet Målvakts-trener 2 i Norge og Målvakts-trenere 3 i Sverige. Som spiller har han representert Norge både på U18- og U20-nivå. Han har også spilt for Stavanger Oilers og Lillehammer Ishockeyklubb. Han deltok også i OL i 2010 for Norge. André var målvakt. Det var på grunn av en alvorlig kneskade at han måtte legge opp allerede som 21-åring.

Etter spillekarrieren var over, har han hatt flere trenerjobber. Blant annet har han trent Norges U18-landslag, U20-landslag og Paralandslaget. Hans siste jobb har vært i Narvik IK som sportslig sjef.

– Norsk ishockey er inne i en veldig spennende periode både nasjonalt og internasjonalt, der det gjøres mye godt utviklingsarbeid på landslagsnivå. Samtidig har NIHF hatt et sterkt fokus på utvikling av jentesiden nasjonalt. Det blir derfor utrolig spennende og givende for meg å ta del i dette arbeidet de neste tre sesongene. Som landslagstrener for Kvinner ser jeg frem til å jobbe i team sammen med de andre landslagstrenerne i å videreutvikle vår felles spilleide og landslagsskole. Samtidig gir denne rollen mulighet for å delta i arbeidet med å videreutvikle og styrke aktivitetstilbudet på jentesiden generelt, noe som er veldig spennende, sa Andre Lysenstøen til hockey.no