Det tyske laget ligger an til kvartfinale, men ikke noe er avgjort i gruppe A om hvem som tar den fjerde og siste plassen til kvartfinalene. Det står mellom Tyskland og Danmark. I gruppe B ble det avgjort at Slovenia rykker ned. Slovakia kan enda ta seg til kvartfinale etter dagens seier. Her står det mellom Slovakia og vertsnasjonen Latvia.

Se alltid oppdaterte tabeller for gruppene her.

Gruppe A

Tyskland – Ungarn 7-2 (1-0, 3-0, 3-2)
Tyskland og Ungarn, og begge lagene var på jakt etter poeng, men av forskjellige grunner. Tyskland var fortsatt ute etter å gjøre opp for de tre første tapene i VM og forlenge seiersrekken til tre kamper for å nå kvartfinalen neste uke. Ungarn, derimot, kunne sikte på poeng for å beholde sin plass i A-divisjonen til neste år og ikke legge all sin skjebne i tirsdagens møte med Østerrike.

Det ble en veldig komfortabel seier for Tyskland til slutt. Med ett mål i den første perioden og tre til i den andre, tok tyskerne en tidlig ledelse. Ungarn fant to reduseringer i den siste perioden, men så var det bare Tyskland på slutten som ga en 7-2-seier.

USA – Frankrike 9-0 (3-0, 1-0, 5-0)
USA tok sin sjette strake seier i årets VM med 9-0 over Frankrike. Cutter Gauthier ledet an nok en gang, og 19-åringen scoret hattrick og fikk sin første assist i Tampere.

Frankrike hadde å lite spille for da deres plass i toppdivisjonen er sikret.

Gruppe B

Slovenia – Slovakia 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
En skjebnekamp for Slovenia ble spilt i ettermiddag.

Richard Panik scoret kampens eneste mål på et gjennombrudd 15 sekunder ut i andre periode. Slovakia skjøt 39-33 mot Slovenia, men begge målvaktene, slovenias Luka Gracnar og slovakaias Stanislav Skorvanek storspilte og holdt nullen i sin tredje VM-kamp i karrieren.

Slovakias seier betyr at de enda kan ta seg videre til kvartfinale, mens for Slovenia betyr tapet at de rykker ned etter årets VM.

Tsjekkia – Sveits 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)
Det sveitsiske VM-laget fortsetter å presse på. I kveldens kamp tok laget sin sjette strake seier, og poengene gir laget førsteplassen på tabellen. Laget viste dette tydelig da de tok ledelsen gjennom Roman Cervenka syv minutter ut i kampen. Sveits svarte raskt på dette i et fem-mot-fire-spill og det stod 1-1 til pause.

I den andre perioden skiftet Sveits gir, og Andres Abuhl steppet opp for å gi Sveits ledelsen. Mot slutten av siste periode klarte Dominik Kubalik å få en etterlengtet redusering, men akkurat som lagets første mål tok det ikke lang tid før Sveits satte pucken i nettet og satte sluttresultatet til 2-4 i Sveits’ favør.