Velobet

I dagens to første kamper var alle de nordiske lagene i aksjon. De svenske Tre Kronor vant mot Danmark, mens Norge tok en mildt sagt overraskende seier mot Canada, helt vel fortjent etter at de også var det klart beste laget på banen. Østerrike trakk det lengste strået i «nedrykkskampen» i gruppe A. To østerrikske mål i straffe-konkurransen sørget for at de forblir i A-divisjonen neste sesong, mens Ungarn rykker ned.

Se alltid oppdaterte tabeller for gruppene her.

Gruppe A

Danmark – Sverige 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)
Etter at Sverige fikk kampens første gode mulighet, kontret Danmark, og i det angrepet tok danskene ledelsen til 0-1 ved Nicklas Jensen, assistert av stjernen Nikolaj Ehlers. Tøff start for Tre Kronor. Sverige hadde pucken mest, og etter hvert bar den nykomponert rekken med Oscar Lindberg, Alex Nylander og Dennis Everberg frukter. De to førstnevnte gravde fram pucken bak mål og sistnevnte kunne til slutt sette 1-1 via den danske keeperen.

Sverige fikk et power play under sitt box play. Dette klarte de å utnytte. To store muligheter ble til mål da André Petersson skjøt 2-1 mellom George Sörensens pads og inn til Tre Kronors første ledelse i kampen.

Med syv minutter igjen av tredje periode økte Sverige ledelsen til 3-1 ved Lucas Raymond. Detroit-forwarden fant pucken i en god posisjon og scoret det tredje målet for Tre Kronor, et forløsende mål for det svenske laget. Etter Raymonds mål kom nok en svensk scoring da Carl Grundström gjorde 4-1 for Sverige, godt assistert av Pär Lindholm.

I morgen klokken 15.20 møter Sverige USA i en ren gruppefinale i Tampere, der vinneren vinner gruppen. Danmark møter Finland i kveldskampen, en må-seier for å ha en sjanse til å nå kvartfinalen, men da må Tyskland også tape mot Frankrike i morgen.

Østerrike – Ungarn 4-3 (1-2, 2-1, 0-0) (OT: 0-0) (SO: 1-0)
Ungarn tok kommandoen i den viktige kampen med to mål fra Istvan Sofron i første periode mot Østerrikes ett. Deretter økte Ungarn til 1-3 i begynnelsen av andre periode, men fikk en tidlig østerriksk redusering. Østerrike utlignet deretter til 3-3 på slutten av midtperioden, og lagene gikk inn i den tredje perioden med uavgjort.

En målløs tredje periode satte opp en skikkelig thriller i must-win-kampen, som gikk til overtid. I spillet tre mot tre kunne ingen mål skille lagene i løpet av de fem minuttene som ble spilt, og alt måtte avgjøres på straffer. Østerrike trakk det lengste strået etter at Ungarn bommet på sine fire straffer og østerrikerne satte to av sine.

Østerrike vant 4-3 på straffer og gikk forbi Ungarn på tabellen. Kampen var begge landenes siste i dette gruppespillet, der det nå er klart at Ungarn forlater VM til neste års mesterskap i Praha. Østerrike vil fortsette å være en del av landslagshockeyfinalen.

Siden tidligere er det klart at Slovenia også rykker ned på grunn av sin sisteplass i gruppe B under årets VM. Slovenia tapte mot Kasakhstan parallelt med 3-4 i den så uviktige kampen i gruppe B.

Gruppe B

Canada – Norge 2-3 (1-0, 1-1, 1-0) (OT: 0-0) (SO: 0-1)
Les fra kampen her.

Kasakhstan – Slovenia 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)
Slovenia scoret tidlig i alle tre periodene og tok ledelsen hver gang, men Kasakhstan svarte i samme periode, og la deretter til ett til like før fulltid for seieren. Kasakhstan scoret med 3:27 igjen av ordinær tid i den siste kampen for begge lagene i dette VM. Dette var Slovenias fjerde ettmålstap og den fjerde kampen der de kastet bort en ledelse.