Velobet

World Para Ice Hockey offentliggjorde nyheten om at denne sesongens B-VM i paraishockey avholdes i Norge. 15. – 20. april 2024 arrangeres B-VM i para-ishockey i Skien.

– Dette blir en fantastisk mulighet for oss til å vise frem sporten vår her hjemme i Norge, også blir det utrolig stas for utøverne våre å spille foran familie og venner, sa Espen Hegde, prosjektleder for paraishockey i Norges Ishockeyforbund, etter at nyheten kom ut.

Også ishockeypresident Tage Pettersen gleder seg stort over tildelingen av VM til Norge og Skien.
– Helt siden jeg var sammen med paralandslaget vårt under mesterskapet i Tyskland i november 2021, har jeg hatt en liten drøm om å få et VM til Norge. Jeg er derfor veldig glad for at vi i april kan ønske lagene velkommen til Skien. Jeg håper dette blir et flott arrangement der vi får anledning til å vise omverdenen mye spektakulær, tøff og underholdende paraidrett, sier ishockeypresident Pettersen.

Sammen med det norske landslaget, er det Tyskland, Sverige, Kazakhstan, Storbritannia og Frankrike som kommer til Skien for å kjempe om å rykke opp til A-VM. Turneringens format innebærer at alle lagene møter hverandre en gang. De to beste nasjonene etter endt turnering rykker opp, mens det laget som havner sist rykker ned.

– Laget vårt består av en god blanding av rutinerte og yngre spillere som vi har stor tro på at skal klare sesongens målsetting om å rykke opp. Samtidig har alle deltakernasjonene gode spillere med ferdigheter til både å score og hindre mål, så kampene skal definitivt spilles først, forteller Hegde.

Det norske paraishockeylandslaget har vært en A-nasjon siden VM-turneringens start i 1996, men rykket ned i fjor og er nå i B-VM.

– Det var en stor skuffelse for oss å rykke ned fra A-pulja i VM 2023. Vi mener bestemt at vi hører hjemme på det øverste nivået, og kommer til å gi alt for å kunne «reise kjerringa» på hjemmebane i april, fortsetter Hegde.

Også lagets kaptein, Ola Bye Øiseth, kan garantere god underholdning i Skien Fritidspark 15. – 20. april.
– Både jeg og resten av laget gleder oss veldig til å spille mesterskap på hjemmebane. De aller fleste har ikke opplevd det enda, så dette er noe laget motiveres veldig av. Vi skal bruke muligheten til å vise fram idretten vår og gi de som kommer for å se på et skikkelig show, sier Øiseth.

Flere detaljer om mesterskapet kommer på nyåret.