Velobet

©Bildbyrån

Russland og Hviterussland er suspendert fra all spill i internasjonale konkurranser, både for landslag og klubblag. Det melder IIHF på sine nettsider. Russland vil også miste vertskapet for JVM 2023.

Mandag kveld kom avgjørelsen fra Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF), som kunngjorde at de utestenger landene og deres deltakelse i internasjonale konkurranser på grunn av krigen i Ukraina. Beskjeden kom og IIHF tydelig avklarte hva som vil påvirke Russland og Hviterussland i nær fremtid. Dette gjelder inntil noe annet er kommunisert.

Dette er de konkrete punktene som IIHF rapporterte om, for å avklare hva som gjelder for Hviterussland og Russland i nær fremtid på hockeysfæren:

  • Suspensjon av alle russiske og hviterussiske landslag og klubber fra deltakelse i alle alderskategorier og i alle IIHF-konkurranser eller arrangementer inntil videre.
  • Verdensmesterskapet for menn for juniorer i 2023 blir fjernet fra Russland.

Dette betyr at mange konkurranser kan bli berørt, hvor lag også må erstatte de to nasjonene. Hvordan dette blir, vil IIHF annonsere etter hvert de neste ukene for å fylle alle hullene. Dette gjelder for disse turneringene:

Herrernes U18-VM, 21. april til 1. mai 2022
Russland og Hviterussland U18-landslag kommer ikke til å delta.

Herrenes VM, 13. til 29. mai 2022
Russland og Hviterussland herrelandslag kommer ikke til å delta.

Damenes U18-VM 2022 (dato ikke annonsert)
Russlands U18-landslag kommer ikke til å delta.

Herrarnas Junior-VM 2022 (dato ikke annonsert)
Russlands U20-landslag kommer ikke til å delta.

Damenes VM 26. august til 4. september 2022
Russlands damelandslag kommer ikke til å delta.