Velobet

Bilde: Simon Hastegård / Bildbyrån

De norske ishockeygutta fikk sin første seier i oppkjøringen til VM mot Danmark i Asker. Dagen før ble det tap mot det samme laget, 0-2. Lørdag fikk laget endelig inn en seier med 3-1 over danskene.

I fredagens kamp var det flere nye norske navn på banen. Mens lørdag viste Norge bedre offensivt spill og færre feil ble begått. Også brødrene Ken André og Mathis Olimb var tilbake og dannet rekke sammen med Mats Rosseli Olsen. De ferske NM-vinnerne Ludvig Hoff, Daniel Bøen Rokseth, Andreas Klavestad og målvakten Henrik Holm ved siden av Storhamars Eirik Salsten var også klare for spill.

Holm ble vist tillit i målet, og viste at han kan bli en bra mann å ha som målvakt. Men danskene klarte å overliste han da de trykket på i overtall etter  kvarteret spilt i første periode. Men i den siste perioden fikk Holm flere gode involveringer i et tidlig norsk undertall. Han reddet også en gang da en danske kom alene mot ham.

I den andre perioden viste Norges førsterekke litt av hva de er gode for. Ken André Olimb fikk pucken alene foran mål og hadde god tid til å overliste den danske målvakten. Han ble godt assistert av broren Mathis Olimb og Mats Rosseli Olsen.

Frisk Askers Viktor Granholm satte 2-1 i et overtallsspill, etter en god norsk periode i kampen. Markus Vikingstad gjorde 3-1-målet med 36 sekunder igjen.

– Jeg synes det ble en strukturert og god kamp av oss. Deilig med en seier, sa NM-helten Henrik Holm til TV 2.

Norge møter Slovakia og Frankrike 5. og 6. mai i Slovakia i sine to siste oppkjøringskamper, før VM i Finland starter 13. mai mot vertsnasjonen.

Uttaket

Målvakter
Jonas Arntzen, Örebro
Tobias Breivold Johansen, Vålerenga
Jørgen Hanneborb, Stjernen

Løpere
Gustav Willman Borvik, Södertälje
Tobias Fladeby, Tingsryd
Magnus Geheb, Frisk Asker
Viktor Granholm, Frisk Asker
Michael Haga, Lukko Rauma
Magnus Brekke Henriksen, Vålerenga
Kristian Jakobsson, Sparta
Andreas Martinsen, Lillehammer
Ken André Olimb, Schwenninger Wild Wings
Mathis Olimb, Vålerenga
Mats Rosseli Olsen, Frölunda
Thomas Valkvæ Olsen, Krefeld Penguin
Martin Røymark, Vålerenga
Mathias Trettenes,HC La-Chaux-de-Fonds
Markus Vikingstad, Fischtown Pinguins