Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

I Renault Nordic Challenge mot Sverige i DNB Arena i Stavanger vant de norske ishockey-gutta overraskende mot Tre Kronor. Dette er den første serien mot Sverige på 11 år. Christian Bull avgjorde kampen i ekstraomgangen  til sluttresultatet 3-2.

Onsdag kveld spilte Tre Kronor sin første landskamp etter OL og også den første i forberedelsene til VM i Finland i mai. Sverige kom til Norge for å spille den første av to landskamper mot det norske laget. Det gikk helt til andre periode før smulteringen sprakk da Lucas Wallmark ga Tre Kronor ledelsen. Målet var også andre periodes eneste, noe som gjorde at Sverige var i ledelsen før tredje og siste periode.

I tredje periode tok Norge imidlertid igjen og utlignet til 1-1. Med drøye åtte minutter igjen av kampen tok Norge også ledelsen via Krefeld Pinguine-spilleren Thomas Valkvae Olsen. Norsk leder med 2-1 i Stavanger med mindre enn halvparten av siste periode igjen å spille.

Sverige tok ut keeperen på slutten og dette bar faktisk frukter med en gang. Med to og et halvt minutt igjen å spille gikk forsvarsspiller Calle Själin frem på venstrekanten og sendte inn en fin pasning til Joakim Nordström som presset pucken til 2-2 og Sverige var i ferd med å ta igjen. Kampen endte 2-2 i ordinær tid og gikk til forlengelse i kamp tre mot tre.

I ekstraomgangene avgjorde Norge kampen etter et meget flott mål fra Christian Bull. Seieren gikk dermed til Norge etter et drøyt minutt.

Torsdag kveld var det tid for kamp nummer to. Denne gangen fikk svenskene sin revansj og beseiret Norge 0-7 og etterlater dermed nabolandet med mer positive toner. Anton Wedin scoret to mål i seieren. Nils Åman gjorde sitt første landslagsmål til 0-1 for Sverige og ga Tre Kronor ledelsen før Anton Wedin tok over og satte det andre i første periode. I andre periode fortsatte Sverige å kjøre på og samme Wedin gjorde 0-3. Oskar Lang gjorde så 0-4 i andre periode for å avslutte det samme.

Sammenlignet med onsdag var Tre Kronor betydelig bedre på torsdag og spilte i et høyere tempo enn Norge som ofret, men ikke holdt hele veien. Sebastian Hartmann økte til 0-5 for Tre Kronor i tredje før lagkamerat fra Timrå Albin Lundin satte 0-6. Henrik Törnqvist satte deretter spikeren i kista til 0-7. Enkel seier for Tre Kronor som reiser hjem fra Norge med tap og storseier i bagasjen.

Neste uke drar hockeygutta til Finland og spiller kamp den 21. og 24. april som en del av VM-oppkjøringen. Uken etter, kommer det de danske hockeygutta til Asker og spiller kamp den 29. og 30. april. Uttakene til disse kampene er ikke offentliggjort enda.

 

Spillerne på herrelandslaget som var blitt kalt inn til denne samlingen er:

MÅLVAKTER:                                                                             
Tobias Breivold, Vålerenga
Henrik Fayen Vestavik, Frisk Asker
BACKER:
Christian Bull, HC Novy Zamky
Gabriel Koch, Vålerenga
Sondre Bolling Vaaler, Frisk Asker
Sverre Rønningen, Lillehammer
Stein Andre Hagen, Lillehammer
Christian Fosse, Lillehammer
Max Krogdahl, Västervik
Johannes Johannesen, Västervik
LØPERE:
Tobias Fladeby Tingsryd
Magnus Geheb, Frisk Asker
Viktor Granholm, Frisk Asker
Magnus Brekke Henriksen, Vålerenga
Mathis Olimb, Vålerenga
Martin Røymark, Vålerenga
Esbjørn Fogstad Vold, Frisk Asker
Eskil Wold, Frisk Asker
Martin Gran, Lillehammer
Alexander Reichenberg, Lillehammer
Emil Nyhus, Lillehammer
Andreas Martinsen, Lillehammer
Gustav Willman Borvik, Södertälje