Velobet

Fire lag har spilt i semifinalene, og to av dem gikk seirende ut av dem og bruker nå natten til å lade opp til den store finalen. Les mer om hvordan morgendagens medaljekamper spilles.

I tillegg til Sverige var det USA som vant sin semifinale og dermed allerede er sikret medalje. Hvilken medalje det blir, avgjøres fredag kveld. Tidligere på dagen skal Tsjekkia og Finland gjøre opp om bronsemedaljen.

Som vertsnasjon har Sverige fått mer hvile enn motstanderne, noe som kan være en fordel før den viktige kampen.

Bronsekamp: Tsjekkia – Finland
Tsjekkia klarte å utligne mot svenskene, men måtte til slutt se seg slått i semifinalen. Å spille om bronse er noe laget er vant til, og i de fleste tilfeller har det resultert i en tapt medalje. Lagets eneste bronse så langt er fra 2005.

Det finske laget tok riktignok kontroll over semifinalen mot USA, men motstanderne ble til slutt for sterke. Blant medaljene som Finland har vunnet i VM, er bronse den vanligste betegnelsen. Nå kan de kanskje supplere samlingen.

Dato: Fredag 5. januar 2024
Kampstart: kl. 15.00 (sending starter 14:30)
Arena: Scandinavium
Kampen sendes av svensk Viaplay og TV6.

Finale: Sverige – USA
Sverige var kanskje favoritter i semifinalen mot Tsjekkia, men de møtte likevel tøff motstand. Etter en katt-og-mus-lek om ledelsen klarte de blågule å dra fra med tre utrolig viktige mål i løpet av åtte minutter. Dette blir lagets fjerde finale etter gullet i 2012, og det er nok ekstra sannsynlig at laget går hele veien nå på hjemmebane.

USA var også favoritter, ikke bare i sin kamp, men også i turneringen som helhet, og vant til slutt over Finland, som ga motstanderne en tøff oppgave. USA har deltatt i sju tidligere JVM-finaler og kun tapt to, noe som viser lagets styrke når det virkelig gjelder.

Dato: Fredag 5. januar 2024
Kampstart: kl. 19.30 (sendingen starter kl. 19:00)
Arena: Scandinavium
Kampen sendes av SVT Play & SVT2 (19-21.00 og SVT1 21-22.30)