Velobet

Tirsdagens fire kvartfinaler er nå spilt, og de gjenværende lagene i turneringen er Finland, Tsjekkia, USA og Sverige, som alle gikk seirende ut av turneringen. Basert på disse lagene og sluttspillrangeringene som allerede er klare, er det nå klart hvilke lag som møter hverandre i semifinalene.

Det høyest rangerte laget er USA mot Finland, som var rangert som nummer seks på den opprinnelige listen. Tsjekkia blir motstander i kampen om juniortronen. Laget ble rangert som nummer fem, mot Sveriges andreplass.

Som vertsnasjon har Sverige fordelen av å spille den tidlige kampen, noe som gir maksimal hvile til den påfølgende medaljekampen.

Semifinale 1: Sverige – Tsjekkia
Sverige hadde publikum med seg i Scandinavium, men det måtte overtid til for å sikre semifinaleplassen. Her kunne Axel Sandin Pelikka score det avgjørende målet i powerplay.

Tsjekkia hadde ingen favorittstempel i kvartfinalen mot Canada, men klarte likevel å ta stormakten på senga da de tok ledelsen med 11 sekunder igjen av kampen.

Dato: Torsdag 4. januar 2024
Kampstart: 15:00
Arena: Scandinavium
Kampen sendes av SVT*.

Semifinale 2: USA – Finland
USA var det laget som gikk inn i kvartfinalen med størst favorittstempel, med Latvia som motstander. Laget kunne enkelt avgjøre kampen og vant med store sifre.

Finland var det første laget som gikk videre etter en intens kamp mot Slovakia. Kampen gikk til ekstraomganger der det bare tok 24 sekunder for Jere Lassila å skyte sitt Finland til semifinale.

Dato: Torsdag 4. januar 2024
Kampstart: 19:30
Arena: Scandinavium
Kampen sendes av svensk Viaplay*.

*Foreløpige informasjon