Velobet

På grunn av avslag fra Kultur- og Likestillingsdepartementet, besluttet Norges Ishockeyforbund (NIHF) å trekke sin VM-søknad for 2027.

NIHF søkte i høst om 80 mill. kroner for å gjennomføre A-VM for herrer i Bærum og Trondheim i 2027. Nå har avslag på søknaden kommer fra Kultur- og Likestillingsdepartementet.

— Vi er selvsagt skuffet over et avslag uten en dialog i forkant, sier ishockeypresident Tage Pettersen. Et verdensmesterskap i ishockey vil være det største vintersportsarrangementet etter OL i 1994, og vil bety mye for norsk idrett. NIHF har i vår søknad lagt opp til gjenbruk av anlegg og satsing på bærekraft, forteller han til hockey.no.

Norges Ishockeyforbund vil fortsette å samarbeide med sine partnere om finansieringen av et IIHF ishockey-VM i fremtiden, men dette vil ikke skje i tide til avstemningen i mai 2023. Prosessen vil derfor startes for et nytt bud på 2028 IIHF verdensmesterskap i ishockey.

Tyskland og Kasakhstan er fortsatt i kampen om å få vertskaps-rettighetene for IIHF-verdensmesterskapet i ishockey i 2027. IIHFs årlige kongress i 2023 vil stemme over tildelingen i mai.

Norge har tidligere vært vertskap for IIHF verdensmesterskap i ishockey i 1999.