De finske løverne tok seieren mot Norge i VM i ishockey 2024 i dag. Laget scoret fire mål på en halvtime, og kampen var avgjort. Sluttresultatet ble 4-1 til Finland.

Løvenes målfest i åpningsperioden

Finland fikk en god start på kampen da Sander Engerbraten måtte to minutter i boksen for tripping. Finlands første powerplay førte imidlertid ikke til noe av betydning.

Bare et par minutter etter at straffen var utløpt, fikk imidlertid finnene overtaket igjen. Denne gangen kom resultatet – og i et velkjent mønster. Oliver Kapanen vant starten på den offensive avslutningen, og Oliwer Kaski skjøt umiddelbart mot mål. Kapanen var på plass og satte pucken forbi Jonas Arntzen.

Kort tid etter målet fikk Norge også sjansen til å teste sitt powerplay. Norge, som spilte uten sin største stjerne Mats Zuccarello, klarte imidlertid ikke å skape noen fare. Etter et ineffektivt powerplay fikk en norsk spiller utløp for sin frustrasjon ved å slå Konsta Helenius, som ble sendt i garderoben etter hendelsen. Helenius kunne imidlertid returnere til kampen senere.

Løverne tok igjen på best mulig måte – ved å score kampens andre mål. Oppskriften var litt av en déjá-vu: De finske angriperne vant en duell dypt inne i den norske sonen og la pucken inn på blålinjen. Kaski leverte umiddelbart pucken til det norske målet, der Arttu Hyry var der og styrte pucken i nettet.

Den første perioden fikk en uheldig avslutning da Norges Christian Kasastul falt på hodet under en takling, noe som resulterte i et stygt kutt i ansiktet. Kasastul kunne fortsette kampen, men isen var så dekket av blod etter hendelsen at dommerne bestemte seg for å ta pause ett minutt før for å få tid til å rengjøre isen skikkelig. Dermed gjensto det 21 minutter av andre periode.

Finland dominerte store deler av åpningsperioden, men Norge spilte enkel hockey og flyttet pucken aggressivt mot Harri Säters mål hver gang de fikk sjansen. Skuddstatistikken i perioden var 16-9 for løvene.

Lions fortsatte å dominere

Første omgang ble avblåst etter at lagene hadde spilt ett minutt etter at de kom tilbake fra pause. Spillet ble gjenopptatt umiddelbart, og pucken var umiddelbart i det norske målet.

Løvenen gjorde en sterk jobb i den norske enden. Jere Innala gravde igjen etter pucken fra de norske spillerne og fikk den til nettet, der den spratt gjennom beina på Juha Jääskä til Hyry, som enkelt kunne score sitt andre mål i kampen.

Andre periode fortsatte også med et sterkt løvekommando, og det var ingen reelle tegn til norsk angrepsspill. Midtveis i perioden klarte imidlertid en norsk spiller å bryte gjennom, men Säteri gjorde en flott redning, selv om han hadde vært inaktiv det meste av perioden.

Minuttet senere slo Finland tilbake. Den norske keeperen Arntzen gjorde en forferdelig tabbe bak eget mål, og Ahti Oksanen ble tildelt et mål i tomt mål for Kapanen, som scoret sitt andre mål i kampen. Kapanen toppet også turneringens målscorerliste.

Etter målet fortsatte kampen med Finland i full kontroll. I slutten av perioden fikk løvene et nytt powerplay, der pucken ble liggende i den norske enden i to minutter på rad, men de klarte ikke å sette inn noen av sine gode sjanser. Umiddelbart etter at utvisningen var over, klarte imidlertid Norge å bryte, og Max Krogdahl slapp unna utvisningsboksen for en skøytetur. Den svenske eliteseriespilleren bommet ikke, men løftet pucken trygt opp i det øverste hjørnet av det finske målet.

Til tross for målet var perioden fullstendig dominert av Finland. Skuddene ble registrert til 12-5 til Lions.

3. periode

Helt i begynnelsen av perioden hadde Norges Thomas Berg-Paulsen en virkelig god målsjanse da pucken spratt på dommeren foran det finske målet, men Mikko Lehtonen, som spilte oppofrende, klarerte situasjonen i siste liten. Umiddelbart etterpå klarte Mikael Granlund å bryte gjennom, men han klarte ikke å passere Arntzen i det norske målet.

Like etter bød Pekka Jormakka, som gjorde en flott redning på pucken, Hyry på en drømmesituasjon, men Kärppis midtstopper klarte ikke å fullføre hattricket sitt. I samme angrep skjøt Jormakka seg selv i tverrliggeren, men det ble ikke scoret flere mål.

Etter hvert som kampen skred frem, frøs Lions spillet, og ingen av lagene klarte å skape noe av betydning. Rundt midten av perioden begynte kampen å få en antydning av spill, da Finland, som spilte med ledelsen, forsøkte å kjøre ut sekundene på klokken.

Helt på tampen av perioden fikk Stian Solberg en to-minutters utvisning, og løvene klarte å slite seg til et powerplay. Men det ble ikke noe resultat.

Løverne spilte veldig bra og smart, som gjorde at Norge ikke fikk et eneste skudd i hele tredje periode. Laget skjøt 13 ganger mot det norske målet.

– Først og fremst vil jeg ha spillere som er klare til kamp. Det føler jeg ikke at jeg hadde i dag, sier landslagstrener Tobias Johansson til Viaplay etter kampen.

Norges neste kamp er i morgen mot Danmark, kampstart kl. 16.20

 

Norge – Finland 1-4 (0-2)(1-2) (0-0)
06:49 0-1 #27 Kapanen Oliver, Assist by #7 Kaski Oliwer
17:56 0-2 #57 Hyry Arttu, Assist #7 Kaski Oliwer og #12 Innala Jere
20:27 0-3 #57 Hyry Arttu, Assist #15 Jaaska Juha og #12 Innala Jere
30:59 0-4 #27 Kapanen Oliver, Assist #71 Oksanen Ahti
38:47 1-4 #43 Krogdahl Max, Assist #4 Johannesen Johannes

 

Norges tropp

Målvakter
31. Jonas Arntzen
33. Henrik Haukeland

LINE 1
72. Stian Solberg
4. Johannes Johannesen
17. Eirik Salsten
8. Mathias Trettenes
41. Patrick Thoresen
LINE 2
43. Max Krogdahl
7. Sander Engebråten
23. Thomas Berg-Paulsen
37. Markus Vikingstad
18. Thomas Olsen
LINE 3
49. Christian Kåsastul
2. Isak Hansen
12. Noah Steen
13. Petter Vesterheim
28. Michael Brandsegg-Nygård
LINE 4
54. Sander Hurrod
22. Martin Rønnild
19. Håvard Østrem Salsten
27. Andreas Martinsen