Velobet

Forrige gang Norge vant en kamp i den øverste divisjonen i U18-mesterskapet, var ingen av spillerne på årets lag engang født. I dag gjorde nordmennene slutt på den 21 år lange ventetiden. Elias Vatne ledet an med to mål og to målgivende pasninger da landslagstrener Christer Nylunds lag vant 6-1 i første nedtrykkskamp.

For Tysklands del gjør nederlaget at en treårig periode i toppdivisjonen står i fare.

Landslaget har flyttet seg fra Basel til Porrentruy for nedtrykkskampene. Et bytta av hall ser ut til å ha kommet godt med gutta.
Tyskland fikk en god start, men Norge åpnet målscoringen i det sjette minutt. Det så ikke ut til å være mye på gang da Vatne fant Ole Indergaard nederst i høyresirkelen. Storhamar-profilen fikk imidlertid øye på en åpning i Leon Willerscheids nærmeste stolpe, snudde seg og sendte et skudd forbi den tyske keeperen.

Norge la raskt til nok et mål ved Alex Sjøthun og tok kontroll over spillet. I den andre enden var det en stor dag for målvakt Martin Lundberg. Han måtte stå mot en tidlig byge av tyske skudd før Indergaard åpnet målscoringen i den andre enden. Og han fortsatte å stenge Tyskland ute.

Sent i andre periode fikk Norge sitt tredje for dag. Vatne slapp Amandus Klungtveit fri, og ga Stavanger Oilers-junioren et straffeslag som han omsatte ettertrykkelig. I et power play sent i det 39. minutt scoret Frølunda-forwarden Vatne selv, da han drev inn i rommet ved bakdøra og satte inn Stian Solbergs tverrpasning.

Tyskland byttet målvakt i starten av tredje periode, men den nye keeperen måtte se seg slått i løpet av ett minutt da Vatne scoret sitt andre mål i kampen. Denne gangen var det en retur på Felix Amundsens skudd som tok pucken fra Pertuch.

Da nordmennene tullet det til på midten av isen, tvang Niclas Focks og Maurice Hildebrand frem en snuoperasjon og satte opp Paul Vinzens for et trøstemål.

Det siste ordet gikk imidlertid til Norge. I kampens siste sekunder satte Michael Stoen inn sitt sjette mål og sikret Norges største seier noensinne i denne turneringen.

Tyskland – Norge 1-6
05:23 0-1 Ole Indregaard, ass Elias Vatne
07:52 0-2 Alex Sjøthun, ass Iver Wick Karlsen
34:46 0-3 Amandus Klungtveit, ass Elias Vatne
38:37 0-4 Elias Vatne, ass Stian Solberg
40:58 0-5 Elias Vatne, ass Fredrik Amundsen
44:28 1-5 Paul Vinzeens, ass Maurice Hildebrand
59:58 1-6 Michael Støen, ass Herman Borger

 

Neste kamp er lørdag kl 11.00.