De norske herrer får fra 1. juni en ny landslagsjef, Tobias Johansson. Norges Ishockeyforbund har inngått en langsiktig avtale med Tobias Johansson, som gjør han til landslagssjef for herrene fra 1. juni 2022.

 

Han er født i Ljungby i Sverige, og har siden mai 2021 jobbet som sportskonsulent i Norges Ishockeyforbund, hvor han har hatt ansvaret for spillerutvikling og vært landslagstrener for U20. — For mange er nok Tobias et ubeskrevet blad, men dette er en mann med tung ishockeyfaglig kompetanse, en framtidsrettet filosofi og et stort internasjonalt nettverk som han vil benytte i sitt arbeid, forteller Eide til hockey.no.

De ni årene før han kom til Norges Ishockeyforbund, har Johansson hatt ansvaret for Frölunda Hockey Club spillerutvikling. I Göteborg-klubben har han også hatt hovedtreneransvaret for klubbens U16-, U18- og U20-lag. På hans lange CV finner vi også landslagsoppdrag som assistenttrener i turneringer med både Sveriges U16- og U19-landslag. Han har fullført «elittränarutbildningen» til det svenske ishockeyforbundet, i tillegg til USA Hockey level 5.

Tobis Johansson har sagt — Det finnes ingen hemmelige øvelser eller snarveier, det handler om at utøverne ønsker å trene hardt, samt at de kan håndtere hard trening. I tillegg til å ha et ønske om å bli bedre, sammen med viljen til å søke coaching og rådgiving. Alle som jobber i virksomheten jobber mot samme mål, og det finnes en tydelig rød tråd i organisasjonen som beskriver hvor vi vil og hvordan vi skal ta oss dit.Tobias forteller til hockey.no at han drives av muligheten til å påvirke og utvikle, og at det å kunne bidra til å gjøre norsk ishockey bedre er noe som motiverer og inspirerer han.

— Mitt inntrykk av norsk ishockey er at potensialet er enormt. Jeg ser norsk hockey som en «vilande jätte» som har fantastiske fremtidsutsikter. Dette blir en svært spennende utfordring, sier Johansson til hockey.no.