Det norske U18-laget kvinner har fullført sitt VM. Det endte med 5 tap og en seier. Tyskland vant VM og rykker opp til toppdivisjonen.

Hvis ishockeyverdenen lærte noe i Ritten, Italia, den siste uken, er det at lagene som deltar på IIHF Ishockey U18 verdensmesterskap for kvinner i 2023 divisjon I gruppe A er like nærme som noen gang i utviklingen. Til tross for slitasjen på fem kamper i løpet av syv dager, ble 12 kamper avgjort med en margin på to mål eller mindre. Seks av dem ble avgjort med ett mål, fire av disse kampene ble først avgjort på overtid.

Med denne typen intensitet og en situasjon der til og med den til slutt nedrykkede nasjonen holdt tre av sine fem kamper veldig trange, og vant en i prosessen, kunne Tyskland ikke annet enn å fortjene opprykket.

Men alle måtte vente til den siste spilledagen for å finne ut av det.

Når en tenker på ishockeysporten, på et hvilket som helst nivå, og du ser et land som Norge konkurrere mot land som Ungarn og Italia, kan man ikke klandres for å tenke på Norge som en av de sannsynlige favorittene for den respektive turneringen. Denne uken rykket  Norge ned til divisjon I gruppe B foran neste vinters arrangement før deres siste kamp mot Østerrike ble spilt. Et 3-1-tap mot Tyskland for å åpne opp turneringen ble fulgt av et 4-1-tap mot Italia, noe som satte laget under et enormt press når de gikk inn i kampen mot Ungarn. Ting så bra ut da Norge tok en 2-1-ledelse i tredje periode med mindre enn 15 minutter igjen, men to mål av Regina Metzler i løpet av de siste 12 minuttene igjen sank Norges skip.

Den kampen ble fulgt av et rungende 5-1-tap for Frankrike, men ga plass til en 3-1-seier over Østerrike i siste kamp. Akk, det var for lite, for sent for å unngå nedrykk, selv om spillerne var tydelig lettet ved å vinne en moralsk seier for å konkludere med ting.

Norge blir erstattet i denne gruppen av nabo Danmark, som feide all motstand av veien til opprykk i divisjon I gruppe B i Polen.

Toppspillere

Som et vitnesbyrd om hvor tett og lavt poengsum arrangementet var, scoret bare seks spillere i et poeng-per-kamp-tempo. I spissen var ungarske Regina Metzler med fire mål og seks poeng. Toppscorer var Norges kaptein, Gina Kristiansen, som var god for fem mål.

Keeperne, derimot, la opp en veldig fin statistikk. Italias Margherita Ostoni tillot ikke et mål mot, bortsett fra vinneren av straffekonkurransen som ble scoret av Tyskland. Akk, hun var bare i mål i to av lagets uttak. Rett bak henne var Tysklands Chiara Schultes, som hadde to shutouts på tre spilte kamper, og satte opp fantastiske 0,32 mål mot snittet underveis.

Norges kamper

9. januar Norge – Tyskland 1-3
10. januar Italia – Norge 4-1
12. januar Norge – Ungarn 2-3
13. januar Frankrike – Norge kl 5-1
15. januar Østerrike – Norge 1-3

I divisjon I B er Polen, Spania, Sør-Korea, Kinesisk Taipei (Taiwan) og Australia å finne etter årets VM.