Tyskland spiller i JVMs A-divisjon også neste år i den kanadiske hovedstaden Ottawa. Dette etter seier mot Norge i den avgjørende nedrykkskampen i Scandinavium. Kampen endte 5-4 etter ekstraomganger til Tyskland, og Norge må dermed forlate JVM.

Norge og Tyskland møttes i nedrykkskampen i JVM torsdag formiddag. Kampen var viktig for begge nasjoner for å unngå nedrykk til B-divisjonen til neste års JVM i Ottawa (Canada). Tyskland var relativt store favoritter før møtet etter at de dessverre endte sist i gruppe A etter et par gode prestasjoner i gruppen, blant annet en seier mot Finland. For Norge ble gruppe A en kvartett av kamper med tap og mange innslupne mål.

Men i vinn eller forsvinn-kamper kan alt skje, og Norge hadde absolutt en god sjanse til å beholde plassen i A-divisjonen i junior-VM i 2025. Første periode endte 1-1 etter at Tyskland tok ledelsen i midten av perioden, før Mora-spilleren Noah Steen utlignet til 1-1 for Norge før pause. Den første perioden var ganske opphetet mellom lagene, der dommerkvartetten hadde mye å bite i, og der spesielt Norge hadde mye kritikk av hoveddommerne etter noen missede tyske utvisninger.

Den andre perioden lignet på den første. Tyskland tok tilbake ledelsen i midten av perioden, men med noen minutter igjen av midtperioden utlignet Norge til 2-2 ved Malmö-spissen Mats Bakke Olsen, og det var uavgjort før den tredje og siste ordinære perioden. Man kan nok med rette si at Norge var det beste laget i de to første periodene.

I den siste perioden tok imidlertid Tyskland et raskt grep om en plass i neste års VM i den øverste divisjonen da kaptein Philip Sinn gjorde 3-2 etter ti minutter, før Nikas Hubner gjorde 4-2 kort tid etter. Norge måtte nå jage to mål for å holde seg i A-divisjonen og forsøkte. Med sju minutter igjen fikk Norge et powerplay i jakten på en redusering og klarte å finne en reduseringspuck ved supertalentet Michael Brandsegg Nygård til 4-3.

Kort tid etter reduseringen kom også en norsk utligning og nordmennene ble innhentet, dette etter at Mats Bakke Olsen scoret sitt andre mål i kampen til 4-4 med fire minutter igjen. Etter den norske opphentingen endte kampen 4-4 etter ordinær tid, og nedrykkskampen måtte avgjøres på overtid. Men Norges opphenting var forgjeves.

På overtid tok det bare ett minutt for Moritz Elias å avgjøre nedrykkskampen i tysk favør, og Tyskland gikk seirende ut av nedrykkskampen. Kampen endte 5-4 etter ekstraomganger, og Tyskland sikret seg en plass i neste års junior-VM i Canada i 2025. Norge rykker ned til divisjon 1A (B-divisjon) og håper å komme tilbake til mesterskapet i 2026.

Tyskland – Norge 5-4 (1-1, 1-1, 2-2) OT 1-0

09:40 1-0 Kevin Bicker (Julius Sumpf, Jakob Weber)
16:10 1-1 Noah Steen (Michael Brandsegg-Nygård, Petter Vesterheim)
28:59 2-1 Veit Oswald (Eric Hordler, Phillip Sinn)
34:43 2-2 Mats Bakke Olsen (Martin Johnsen, Sander Wold)
49:58 3-2 Phillip Sinn (Ralf Rollinger, Kevin Bicker)
50:46 4-2 Niklas Hubner (Veit Oswald)
54:19 4-3 Michael Brandsegg-Nygård (Noah Steen, Petter Vesterheim)
56:06 4-4 Mats Bakke Olsen (Martin Johnsen, Gabriel Koch)
60:58 5-4 Moritz Elias (Phillip Sinn, Veit Oswald)