Photo: Canva

Slik ser U18 ishockey VM ut før semi finalene

Etter U18 U18 ishockey VM start 26.april har vært spilt gruppe kamper hver dag frem til 2.mai. Og etter gruppespillet i gruppa A og B er det ikke overraskende at forhåndsfavorittene også ligger på toppen i begge grupper. 

Gruppe A

I gruppe A er det Canada som leder med 12 poeng og en 28:5 i målforskjell foran Sverige som har 9 poeng og 16:14 i målforskjell. Denne store målforskjellen mellom lagene ligger i bunn og grunn som et resultat av deres interne kamp. Her var det forventet en jevnt kamp som skulle avgjøre gruppespillet, men slik ble det ikke. Canada tok en 12-1 seier over Sverige og derav kommer den store målforskjellen. Videre på lista kommer Hviterussland som 3 med 6 poeng, Sveits 4 med 3 poeng og Latvia nederst med 0 poeng. 

Gruppe B

I gruppe B er det de tre favorittene som ruler på toppen med en marginal forskjell. Finland tok tabelltoppen med 9 poeng og leder marginalt over Russland med like mange poeng og kun ett mer baklengsmål. Like bak de to kommer USA som fikk 8 poeng. Videre finner vi Tsjekkia på 4 plass med 4 poeng og Tyskland nederst på 5 plass uten poeng. 

Klart for sluttspill

Nå har lagene hatt en hviledag før sluttspillet hvor samtlige lag fra fjerdeplass og opp møter hverandre ut i fra plassering i egen gruppe. Første kamp ble spilt i går 3.mai og her vil lagene møtte hverandre i henhold til plassering der beste lag møtte det dårligste laget i motsatt gruppe. Du kan lese mer om lagopstilling og statistikk her

Dette var lagene som møttes i kvartfinalen:

Canada – Tsjekkia (10-3)

Sverige – USA (5-2)

Finland – Sveits (2-0)

Russland – Hviterussland (5-2)

Semifinaler

Dermed er det Canada mot Sverige og Finland mot Russland som møtes i semifinalen i morgen 5.mai, mens hjemmehåpet USA blir sittende å se på sammen med de resterende lagene. Hvordan disse kampene går blir spennende å se. Særlig oppgjøret mellom et revansjesugent Sverige mot Canada, som nå stiller som favoritter til å vinne hele VM. 

Les mer om u18 VM og hockey VM på ishockey-vm.com!