U18 kvartfinaler – slik gikk det

I går var det duket for  u18 kvartfinale i ishockey VM, og det var Canada, Tsjekkia, Sverige, USA, Finland, Sveits, Russland og Hviterussland som skulle møtes på isen etter gruppespillet. Du kan lese mer om gruppespillet her. 

Canada mot Tsjekkia

Her var det gruppevinner A som møtte 4.plass i gruppe B. Canada viste storform i gruppespillet med 4 seiere etter 4 kamper spilt og vant sin gruppe med 12 poeng. Kampen mot Tsjekkia ble ikke særlig spennende ettersom det Canadiske laget tidlig tok en 3-0 ledelse. Kampen endte 10-3 til Canada som nå skal videre til semifinalen 5.mai. 

Sverige mot USA

Dette var 2. plass i gruppe A mot 3.plass i gruppe B, og var sett på som en jevn kamp som kunne gått begge veier. Her var det det svenske laget som sett det første målet etter bare 3 minutter, og ledelsen holdt de helt til USA svarte med en redusering i det 33 minutt. Dessverre for amerikanerne tok sverige igjen ledelsen etter bare noen sekunder og resten av kampen bød ikke på mye spenning når sverige gikk opp til 4-1 og deretter endte kampen 5-2. 

Finland mot Sveits

Dette var gruppevinner i B mot 4.plass i A. Dette var en kamp man ikke forventet stor spenning, men Sveits holdt nullen i nesten 40 minutter. Deretter gikk kampen en vei og endte 2-0 til Finland som da vil møte vinneren av Russland og Hviterussland. 

Russland mot Hviterussland

Denne kampen ble ikke særlig spennende da Russland tok en tidlig 2-0 ledelse og deretter sikret seieren med 3-0 i starten av 2. periode. Hviterussland reduserte til 3-2 mot slutten av andre periode, men i siste periode spikret russerne kista med en 5-2 seier. 

Semi finalene ser dermed slik ut etter kvartfinalene

Canada – Sverige

Finland – Russland

Dette er forholdsvis også 1.- og 2. plassen i hver av gruppene som møter hverandre igjen, og skal vi tro på formen lagene viste i gruppespillet ser det ut som at Canada møter Finland i finalen. Heldigvis kan dette snu, og vi venter i stor spenning på kampene som skal spilles imorgen 5.mai. 

Les mer om nyheter i hockey-verden her på ishockey-vm.com!