Photo: Canva

Canadisk seier i U18 VM

U18 vm i ishockey er nå over for denne gang etter en utrolig flott turnering, med mange gode og spennende kamper. 

 Her får du den fullstendige rangeringslisten over U18 lagene:

  1. Canada
  2. Russland
  3. Sverige
  4. Finland
  5. USA
  6. Hviterussland
  7. Tsjekkia
  8. Sveits
  9. Latvia
  10. Tyskland

U18 Semifinaler

Det var Sverige mot Canada og Finland mot Russland i årets semifinaler og disse lagene kom ikke ufortjent dit. Etter gruppespill og kvartfinaler var det de fire beste lagene fra gruppespillet som stod igjen til slutt. 

Canada mot Sverige

Disse topplagene fra gruppe A ble forholdsvis en og to etter gruppespillet, men med en grei margin. Canada knuste nemlig svenskene i det interne oppgjøret. Semi finalen skulle bli revansje oppgjøret for tre kronor, men tok dessverre en annen vri. Etter en måltom første periode og en jevn andre periode så det lenge ut som en spennende siste periode, men slik ble det ikke. Da den tre omgangen startet 2-1 til Canada tok det ikke lange tiden før de hadde økt ledelsen til både 3 -1, 4-1, 5-1, og helt til 8-1 på bare drøye 15 minutter. Dette ble spikern i kista for svenskene som nå måtte gjøre seg klare til en bronsefinale.

Russland mot Finland

På samme måte som den andre semifinalen var disse lagene også en og to etter gruppespillet, der Finland lå i ledelsen. Her ble det en svært spennende kamp til siste minutt. En målfylt første periode satt lagene 2-2, men etter en sterk pep-talk i den russiske garderoben møtte guttene på isen med en annen innstilling i andre periode. Her satt russeren tre nye mål og stillingen sto 5-2 inn i siste periode. Finland hadde en stor jobb å gjøre de siste 20 minuttene, men ingen jobb for stor. Etter en dobbel redusering stod stillingen 5-6 med 3 minutter igjen, men det holdt helt inn for Russland som ble sendt videre til finalen mot Canada. 

U18 Finale

Canada mot Russland

Som med mange andre kamper gjennom mesterskapet ble finalen svært spennende. To utrolig sterke lag møttes på isen, og etter første periode stod stillingen 2-2. Det var duket for en svært spennende andre periode, men det var Canada som bestemte hvor skapet skulle stå. Stillingen sto 4-2 inn i siste periode, og etter 10 minutter spilt kom en russisk redusering til 4-3. Det var liv i kampen igjen, og spennende til siste slutt. Med bare 40 sekunder igjen på klokka satt Canadiske Shane Wright inn 5-3 og sikret finaleseier for Canada. Stillingen endte 5-3 til Canada, som ble U18 mestere, med strake seiere hele veien gjennom turneringen. 

U18 Bronsefinale

Finland – Sverige

En relativt lite spennende kamp mellom to erkerivaler og naboland. Sverige som hadde en tøff kamp mot Canada tok en enkel seier 8-0 og får dermed 3.plassen med god margin. 

 

Ønsker du å lese mer om ishockey? Sjekk ut ishockey-vm.com