Igår startet ishockey U18 VM

Nå har U18 VM i ishockey offisielt startet, og vil i år spilles i Texas-staten Frisco og Plano. Dette er den 22 utgaven av turneringen og den tredje som spilles i USA. Sist U18 Vm ble spilt i USA var i 2009 og 2016. Fjorårets U18 VM skulle også spilles der, men grunnet COVID-19 situasjonen, ble turneringen avlyst.

Åpningskampene

Åpningskampene ble spilt i går da det var Tsjekkia og Tyskland, samt Hviterussland og Sverige som møtes på isen. Her endte stillingene 3 – til Tsjekkia, og 1-5 til Sverige. 

Spennede i rivalkamp

Videre ble det spilt 2 kamper til mellom Russland og USA og Latvia og Sveits. I oppgjøret mellom erkerivalene Russland og USA, var det Russerne som trakk det lengste strået og tok seieren med ett måls ledelse 7-6, 1:25 inn i ekstraomgangene. Dermed tok russerne 2 poeng med seg videre, mens USA bare ett. I kampen mellom Sveits og Latvia fikk Svets en enkel seier 4-2 og dermed 3 poeng. 

Kampene i dag

Idag skal det spilles 4 nye kamper. Russland mot Finland, Sveits mot Hviterussland, Tyskland mot USA, og Sverige Canada. I disse kampene er det i hovedsak Russland, Finland, og Sverige Canada som kan være morsomme å følge med på. Her står det om viktige poeng samtlige lag gjerne vil ha med seg videre. 

Du finner det fulle spillskjema her : Se skjema

Tabellen nå

Foreløpig er det Sverige som leder tabellen med 3 poeng og 5:1 i målforskjell. Sveits ligger rett bak med 3 poeng og 4:2 i målforskjell. Canada som ikke har spilt noen kamper ligger per nå på bunnen, men det gjenstår enda å se hvordan lagene utvikler seg utover i turneringen. 

 

Les mer om ishockey på ishockey-vm.com