Velobet

Etter U20-VM, spilt i Asker, er det klart at Norges U20-lag rykker opp til toppdivisjonen etter å ha vunnet gruppen. De norske gutta vant samtlige kamper. Slovenia rykker ned til Divisjon IB. Fra Divisjon IB rykker Japan opp til IA. 

Lørdag kveld ble det klart at U20-landslaget vant VM-gullet, og dermed også rykker opp til A-VM. Den ble sikret i turneringens siste og avgjørende kamp mot Kasakhstan.

Det norske laget leverte en meget bra turnering på hjemmebane, og gikk som eneste lag ubeseiret gjennom alle sine fem kamper i verdensmesterskapet.

Petter Vesterheim, Gabriel Koch, Leo Halmrast, Michael Brandsegg-Nygård og Isak Hansen scoret de norske målene da Kazakhstan ble slått 5-3 i den viktige opprykksfinalen.

— Dette er en fantastisk dag for norsk ishockey! For første gang siden 2011 er vi på øverste nivå for gutta både på seniornivå og for U18 og U20. Det viser utvilsomt at vi gjør mye rett i norsk ishockey for tiden, uttalte ishockeypresident Tage Pettersen like etter kampslutt til hockey.no.

— Det viktigste nå er å takke gutta for innsatsen og gratulere med opprykket. Takk også til Frisk Asker og IIHF for et fantastisk samarbeid rundt mesterskapet i Varner Arena. Det er fantastisk å kunne ta steget tilbake til øverste nivå her på hjemmebane, og alle involverte i arrangementet har gjort en kjempejobb, avslutter Pettersen og Eide.

Etter kampslutt ble Petter Vesterheim kåret til Norges beste spiller i mesterskapet. 18-åringen fra Lørenskog endte på 7 poeng på 5 VM-kamper, fordelt på 2 mål og 5 målgivende pasninger.

Det ble også delt ut pris til VM-turneringens beste målvakt, back og løper.
Beste målvakt: Markus Røhnebæk Stensrud (NOR)
Beste back: Zeteny Hadobas (HUN)
Beste løper: Matias Bachelet (FRA)

Resultatene

Søndag 11. desember
Ungarn – Danmark 2-3 (OT)
Slovenia – Norge 0-4
Frankrike – Kasakhstan 2-0

Mandag 12. desember
Danmark – Slovenia 1-6
Kasakhstan – Ungarn 3-2
Norge – Frankrike 3-2

Onsdag 14. desember
Slovenia – Frankrike 2-5
Norge – Ungarn 3-2
Kasakhstan – Danmark 4-0

Torsdag 15. desember
Frankrike – Ungarn 4-5 (GWS)
Kasakhstan- Slovenia 4-2
Danmark – Norge 1-4

Lørdag 17. desember
Ungarn – Slovenia 7-5
Danmark – Frankrike 4-3
Norge – Kasakhstan 5-3

 

VM for U20 toppdivisjonen spilles i Göteborg i tiden 26. desember 2023 til 5. januar 2024.