Foto: Henric Wauge

De norske ishockeygutta vant mot bronsvinner i OL Slovakia på deres hjemmebane etter straffer, men det ble et tap mot Frankrikes gutta i de siste kampene før VM i Finland braker løs. 

Det var tre jevne perioder i kampen mot Slovakia på Niké Aréna i Žilina. Det ble 1-1, 1-1 og 2-2, som gjorde at kampen gikk videre til straffe for å få en avgjørelse. Det var Mathias Trettenes som tok den første straffen. Den satt han mellom beina på keeperen. Slovakerne fikk bom på bom, og da Tobias Fladeby satt straffen på Norges forsøk nummer fire. Med seieren fikk Norge en god kamp en uke før åpningskampen i VM. Petter Thoresens lag hadde både gode og tøffe perioder mot bronsevinnerne fra Beijing-OL.

10 minutter før full tid, gikk Norge opp i 4-2 ledelse i overtallsspill etter at Ludvig Hoff fikk pucken bak keeperen. Men kort tid etter var Norge i undertallsspill, noe Slovakia klarte å utnytte og fikk redusert til 4-3 ved Kristian Pospisil. Da det var i underkant 3 min igjen av kampen, utliknet Andrej Kollar og kampen gikk til forlengning. Her klarte ingen av lagene å få mål, og det ble dermed straffe. Denne gikk Norge seirede ut av

I kampen mot Frankrike ble det langt færre mål. Frankrike tok ledelsen i første periode, men Norge kom tilbake i andre periode og utliknet ved Magnus Geheb. Også denne kampen var uavgjort til fulltid, og gikk til forlegning. Her klarte Frankrikes Tim Bozon å få inn det avgjørende målet og dermed også seieren. Nok en jevn kamp for de norske ishockeygutta som forhåpentligvis nå går inn i VM med selvtilliten på plass.

Både Slovakia og Frankrike spiller i gruppe A i VM, mens Norge spiller i gruppe B.

I gruppe B er 🇫🇮 Finland, 🇺🇸 USA, 🇨🇿 Tsjekkia, 🇸🇪 Sverige, 🇱🇻 Latvia, 🇳🇴 Norge, 🇬🇧 Storbritannia og 🇦🇹 Østerrike.

Uttak

Målvakter
Jonas Arntzen,Örebro
Jørgen Hanneborg, Stjernen
Henrik Holm, Stavanger

Christian Bull, HC Nove Zamky
Johannes Johannesen, Västervik
Andreas Klavestad, Stavanger
Max Krogdahl, Västervik
Emil Lilleberg, Oskarshamn
Håkon Løken Pedersen, Sparta
Daniel Bøen Rokseth, Stavanger
Sverre Rønningen, Lillehammer

Løpere
Tobias Fladeby, Tingsryd
Magnus Geheb, Frisk Asker
Michael Haga, Lukko Rauma
Magnus Brekke Henriksen, Vålerenga
Ludvig Hoff, Stavanger
Kristian Jakobsson, Sparta
Andreas Martinsen, Lillehammer
Ken André Olimb, Schwenninger Wild Wings
Mathis Olimb, Vålerenga
Mats Rosseli Olsen, Frölunda
Thomas Valkvæ Olsen, Krefeld Penguin
Martin Rønnild, Storhamar
Martin Røymark, Vålerenga
Eirik Salsten, Storhamar
Mathias Trettenes, HC La-Chaux-de-Fonds