De norske hockeygutta har i dag en velfortjent spillefri dag. I morgen møter de Østerrike. Mens vi venter på kampen, tar vi en liten gjennomgang av moderklubbene til de norske VM-spillere. 

Det er kun en spiller som nå spiller for sin moderklubb, og det er 28 år gamle Erik Salsten. Han debuterte som 16-åring for Storhamar i 2010. Men på grunn av manglende spilletid, gikk han i 2014 til Vålerenga. Året etterpå gikk veien til Manglerud Star, for så å dra til Stavanger Oilers hvor han ble i to år. Her var han med å vinne både serien og sluttspillet. Han gikk tilbake til moderklubben før 2018/19-sesongen og har vært der siden.

Stavanger Oilers har i dag fire landslagsspillere representert under årets, VM. Det er målvakt Henrik Holm, backene Andreas Klavestad og Daniel Rokseth. De har også løperen Ludvig Hoff.

Brødrene Olimb er det verdt å ta en kikk på. Der er storebror Mathis Olimb og lillebror Ken André Olimb som begge kommer fra moderklubben Manglerud Star. Mathis spiller til daglig i Vålerenga, mens Ken André er i den tyske ligaen for Schwenninger Wild Wings. Mathis har spilt over 100 kamper for landet, mens Ken André nærmer seg tresifret. Vi kan trygt si de er veteraner på laget. Deres far, Jan Olimb, har også spilt for landslaget og fikk med seg sju kamper.