Anketap for Narvik

Etter at «Fjordkraft ligaen», den norske eliteserien i ishockey, ble avsluttet tidlig grunnet strenge corona restriksjoner gikk Frisk Asker av med seier i tabelltoppen, mens Narvik fikk en annen skjebne. 

Det ble bestemt av Narvik som nederste lag skulle rykke ned i neste sesong, og får dermed ikke spille i toppserien. Dette skapte enormt sterke reaksjoner både hos laget og supporterne selv, men også hos samtlige lag i serien. De fleste toppklubbene var også enige i å la serien ha 12 lag fremfor 10 neste sesong, for å la Narvik-laget bli ut neste sesong også. 

Forbundet så annerledes på saken og ønsket Narvik ut av toppserien. Dette førte til at Narvik gikk den rettslige veien med klagen, og anket derfor avgjørelsen. 

Anketapet

Etter lange diskusjoner og argumenter ble det torsdag 22. april bestemt at Narvik tapte ankesaken og dermed ikke får være med videre i Fjordkraft-ligaen neste sesong. Utvalget stilte seg enstemmig bak avgjørelsen. 

– Det er synd for norsk ishockey, men selve behandlingen av saken og avgjørelsen har ikke vært vanskelig. Vi har handlet etter jussen og sett på det som er vedtatt. Der har vi vurdert hvorvidt det er et gyldig vedtak, og det er det etter vår vurdering, forteller Johan Peter Hougen, ankeutvalgets leder, til NTB.

Nedrykk til 1.divisjon

For Narvik betyr dette et nedrykk til 1.divisjon, mens Ringerike erstatter laget i neste sesong.  Ishockeypresident Tage Pettersen sier i en pressemelding at:

– Vi er fornøyde med at ankeutvalget har funnet at alle vedtakene i sakens anledning er gyldig, og NIHF er glade for at saken nå kan avsluttes.

Vurderer svensk liga

Narvik ledelsen har nå hatt styremøte der de skal vurder om det er ønskelig å ta saken videre til en sivil domstol. Klubben vurderer nå deltakelse i svensk hockey neste sesong om avgjørelsen står seg.