De norske hockeygutta kjempet seg gjennom kampen, men tomålsledelsen til Latvia etter andre periode lot seg ikke å ta igjen. Etter perioden med undertallsspillet i andre periode, som Latvia utnyttet, klarte ikke gutta å komme seg før i tredje periode. Men da var skaden allerede skjedd. 

Første periode

Det tok tid før kampen kom inn i en rytme, men Latvia kom seg på plass av et par power plays og tok kontroll. Det presset ga resultater 14:04 da kaptein Abols scorte det første målet i kampen. En presis passning fra Ronalds Kenins skapte målet og  Magnus Brekke klarte ikke å komme i veien og Abols nappet inn bak ham for å slå Henrik Haukeland.

Latvia førte kampen, men Norge ville også ha et ord med i spillet. Ludvig Hoff kom tilbake til kampen etter å ha sonet en mindre straffe og tok spillet inn i den latviske sonen. Pasningen hans til Rokseth så ut til å komme unna den 30 år gamle forsvarsspilleren, men når pucken først var under kontroll var det en enkel styring til pågående Rosseli Olsen å levere et skudd som fløy forbi Elvis Merzlikins. 1-1 etter første periode. 

Andre periode

Norge hadde en god start på andre periode, men så kom kampens store øyeblikk. Det var liten tvil om utvisningen på Mathias Tretternes, men samtidig tok dommerne til skjermen for å sjekke en mulig hekting av Hoff. Hoff måtte ta en 25 min straff og Norge måtte nå spille i to minutter med 3-mot-5. Jelisejevs var raskt ute og utnyttet overtallsspillet og ga Haukeland ingen sjanse. Norge lå nede og hadde 4:33 igjen på straffen. Hardt arbeid, til tider hektisk, holdt Latvia i sjakk til lagene var tilbake med full styrke, men energien tappet for de norske gutta. Prisen ble altfor høy, og da Roberts Bukarts fikk pucken i hjørnet ingen beveget seg for å stenge veien for latvieren. Han klarte å ta av et skummelt skudd som snek seg inn i den nærmeste stolpen.

Tredje periode

Norge husket fra sin forrige kamp at en tomålsledelse langt fra er umulig å ta igjen i tredje periode. Og da en forsinket straffe kom de seg til den latviske siden, skjøt Krogdahl over Merzlikins sin hanske for en redusering. Det var det første VM-målet for 23-åringen fra Bærum, og det satte opp en spennende avslutning. Norge fortsatte å presse, Merzlikins fant seg selv ukomfortabelt opptatt og hadde et øyeblikk med åtte minutter igjen da han på en eller annen måte klarte å blokkere et Rosseli Olsen-skudd som han så ikke ut til å se i det hele tatt.

Det var mer fare i vente da Norge fikk powerplay med fem minutter igjen. Latvia forsvarte seg årvåkent og klarerte trusselen, men da Karlis Cukste kom tilbake til kampen, hadde Norge en 14-4 ledelse i tredje periodes skudd på mål. Men til ingen nytte. Sjansene ble ikke omsatt til mål, og Latvia fikk sin første serier i gruppespillet. 

Måloversikt:
14:04 1-0, Abols, Kenins
18:41 1-1, Rosseli Olsen, Rokset
27:16 2-1, Jelisejevs, Balcers
33:0o 3-1, Bukarts, Sotnieks
47:12 3-2, Krogdahl, Norstebø

Lagoppstilling

Målvakt:
33 Henrik Haukland
38 Henrik Holm

Backer:
10 Mattias Norstebø
12 Daniel Boen Rokseth
5 Andreas Klavestad
43 Max Krogdahl
49 Christian Kåsatul
4 Johannes Johannesen
76 Emil Lilleberg

Løpere:
19 Erik Salsten
16 Magnus Brekke Henriksen
23 Martin Rønnild
11 Kristian Jakobsson
8 Mathias Trettenes
20 Ludvig Hoff
27 Andreas Martinsen
85 Michael Haga
22 Martin Røymark
40 André Ken Olimb
46 Mathis Olimb
51 Mats Rosseli Olsen (BP)
28 Magnus Geheb

 

Andre resultater: 

Gruppe A:
Søndag 15. mai
Danmark – Sveits  0-6
Mandag 16.mai 
Slovakia – Canada

Gruppe B:
Søndag 15. mai
Østerrike – USA 2-3 (OT)
Tsjekkia – Sverige 3-5
Mandag 16.mai
Latvia – Norge 3-2 (1-1) (2-0)(0-1)